Strumienica łuskowa co otym sądzicie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie zamiana katalizatora na strumienice???
pozdrawiam Mate

To lipa!!! Jak masz zapchany katalizator to wybij środek i zostaw puszkę. Struminnica to tylko gadżet

ok thx

Mam dwie na zbyciu, biorący sam ustala cenę .
Arvax napisz czy chcesz, wezmę na zlot.
Wiem jedno zanim je wywaliłem auto ciągneło jakby szybciej, przynajmniej takie wraznie odczułem po jeździe testowej.

Hmmm... a wg mnie daje - cóż można powiedzieć mam to wiem

ale sama strumiennica to mało powinno się ją założyć razem z tłumikiem sportowym, wtedy jest max efekt, oczywiście można dodać modyfikację dolotu itd. temat już gdzieś chyba był poruszany

Głównie szybciej wchodzi na obroty silnik i jest bardziej elastyczny - ale nie wiem jak bez tłumika sportowego.

Kształt łusek powoduje że jest bas, ale tłumiony jest chałas, czyli pośrednie rozwiązanie - da się wytrzymać chałas, ale max efektu (i chałasu) przy strumiennicy naddźwiękowej - no zależy jeszcze jaki kto jest wytrzymały

To temat rzeka - więc tu skończę zanim się utopię

Pozdr.
Gryzzly

Cytat:
To temat rzeka - więc tu skończę zanim się utopię

true...

Cytat:
2004-07-25 21:48:25, arvax pisze:
pozdrawiam Mate

tak, zostaw pusze - będą zawirowania że szok!!!

jak chcesz sie pozbyć katalizator to wstaw w jego miejsce rure albo wspawaj mały przelotowy tłumiczek.
pozdrawiam

Cytat:
2004-07-25 21:48:25, arvax pisze:
pozdrawiam Mate

Wyrzuciłem katy ze starości. Dałem sie namowic na strumienice (w tej samej cenie co puszki - 100 pln/szt.) Jak to powiedział Obeliks w piramidzie: "Z eliksirem, czy bez - nie czuję różnicy".

Różnica byłaby widoczna jak silnik pracowałby na jednej prędkości obrotowej, przynajmniej w małej rozpiętości obrotów.

Cytat:
Dałem sie namowic na strumienice (w tej samej cenie co puszki - 100 pln/szt.) Jak to powiedział Obeliks w piramidzie: "Z eliksirem, czy bez - nie czuję różnicy".

No tak - a czy do tego zmieniłeś tłumik na sportowy ?
Bo ja tak i czuję różnicę

Pozdr
Gryzzly