MotoNews.pl
1 [126] Nr nadwozia (57212/0)

[126] Nr nadwozia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak określić który jest to z kolei wyprodukowany maluch na podstawie nr. nadwozia ? Nr silnika? Czegoś innego?

Nie wie nikt nic na ten temat?? To dla mnie bardzo ważne.

Hmmm z tego co się orientuje to raczej nie idzie tego określić.
Chyba jednym rozsądnym wyjściem było by zadzwonić do fabryki i podać numer nadwozia, wtedy jakbyś trafił na kogoś uprzejmego to może poszukałby w dokumentach i ustalił numer kolejny.

Naprawdę tak jest ?? :o

Na 100% nie jestem pewny ale przecież muszą mieć dokumentacje każdego auta, bo skąd by wiedzieli kiedy np mają milionowe autko ? A pozatym warto sprubować

odswieze starego posta i mam takie pytanie

otoz czy po poczatkowych literkach numeru nadwozia mozna cos powiedziec o kraju w ktorym wyprodukowano 126p??

Bo byl u mnie Dave i zauwazyl (dla niego bylo to dziwne) ze numery mojego nadwozia zaczynaja sie od liter ZFA i wg. niego nie byla to produkcja polska....czy ktos ma dokladniejsze info??

Cytat:
2005-10-24 21:50:39, Pat_kdb pisze:
odswieze starego posta i mam takie pytanie otoz czy po poczatkowych literkach numeru nadwozia mozna cos powiedziec o kraju w ktorym wyprodukowano 126p?? Bo byl u mnie Dave i zauwazyl (dla niego bylo to dziwne) ze numery mojego nadwozia zaczynaja sie od liter ZFA i wg. niego nie byla to produkcja polska....czy ktos ma dokladniejsze info??

wiesz co nie wiem dokładnie ale mojego seja wyprodukowano w Polsce a też numer zaczyna się od ZFA

KLIK
Może to Ci pomoże?

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-10-24 21:53:37 ]

Zaiste, dziwne to trochę. Na pewno ZFA miały wszystkie Bisy. Na pewno ZFA miały też wszystkie Fiaty z Polski po 1991, oprócz 126p (czyli, Cieniasy, Seje, itp..)

Generalnie ZFA oznacza Fiata włoskiego, ale nie łudź się - we Włoszech robili malce do 1980.
Większość naszych ma SUF
Na początku były chyba jeszcze jakieś "matactwa", ale to jest dla mnie temat nieodgadniony

no to dziwne serio..moze tabliczek mieli za duzo i wzieli od wlochów.;]

mój numer nadwozia to widmo
Cytat:
Nie rozpoznano WMI

A co powiecie na to że ja mam 18 znaków nadwozia?? i to w papierach jak i w nadwoziu i tabliczce?? Czy to możliwe??

U mnie jest PL i 7 cyfr, a silnika FIAT 126A. i też 7 cyfr. Co to oznacza?

Pat, a jak Twój wóz wyglądał przed wszelkimi zmianami, (tj. jakie zderzaki, koła, itp, Standard, Komfort, czy jakiś mieszaniec), bo mam pewną hipotezę, ale muszę mieć więcej danych

Try3ek, starsze modele (do 77) miały właśnie VIN-y 18-cyfrowe.

Angus, to oznacza, że sam sobie ten numer wybiłeś A tak na serio, to może samochód był kradziony, miał starte numery, a to jest numer zastępczy, nabity przez diagnostę. ???

a mnie jakies sluchy doszly ze we wloszech maldona robili do 85 czy 84
ale to nie sa potwierdzone info. wiec niech ktos poda jakies uzasadnienie z lit. to bedzie wszsytko wiadomo

btw.
moj malec tez ma numery zaczynajace sie od ZFA
PAT jaka masz 1sza cyferke po zerach na poczatku ??

Mój maluch pochodzi z '77 roku numer nadwozia jest dziwny ponieważ ma jeną cyfrę wiecej, jest to samochód z serii pierwszych 650, gdzie silniki były oznaczane 126A1, a 600ccm to 126A, myślę że tu sie własnie wkradł błąd.

ja ma numer budy OP i 7 cyfr. co to może być
jakiś numer zastępczy czy co ?.
oryginalnej tabliczki znamionowej nie ma więc nie wiadomo skąd się to wzięło.

Mam podejrzenia że buda była wymieniana ale żeby nowa buda miała taki numer Rocznik w papierach mam 75 ale brakuje wielu klasycznych smaczków więc nie wiem co z moim autem jest...

A ja tak troche [OT] nie wiecie skąd można nabyć "czyste" tabliczki znamionowe takie jak były w fabrycznych maluszkach jak mój z 79 ? Na allegro koleś sprzedaje do klasyków ale które mają ponad 25 lat od zakończenia produkcji, a w przypadku maluchów mówi że dorabianie to przestępstwo

eee to sie facet z zasadami znalazl

[ wiadomość edytowana przez: cypherius dnia 2005-10-25 17:38:47 ]

Cytat:
ja ma numer budy OP i 7 cyfr. co to może być

numer zastepczy.... w 127 z 1974 mialem KR0200588{auto w 1989 roku mialo dzwona i wymiane nadkoli przednich} na karoserii gdzie KR to krakow 02 to numer stacji diagnostycznej uprawnionej do nabijania numeru a reszta to numer kolejny nabity przez stacje

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-10-25 17:24:41 ]

Cytat:
2005-10-24 21:50:39, Pat_kdb pisze:
czy po poczatkowych literkach numeru nadwozia mozna cos powiedziec o kraju w ktorym wyprodukowano 126p??

Można stwierdzić do jakiego kraju był przeznaczony maluszek wyprodukowany w Polsce

A produkowano tylko we włoszech, niemczech (jedynie składano) i polsce (jeżeli chodzi o normalny silnik) i to tylko tak do 80r później już tylko w Polsce