[126] klatka bezpieczenstwa gdzie dostac i ile to kosztuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam z tego co widzialem niektorzy z was maja klatki w swoich kaszlach prosil bym o jakies info na temat gdzie i ile takie cacko kosztuje bo rowniez bym chcial taka klatke sobie sprawic

-----------------
Franky Garage

kaluza motornsport troche durzo kosztuje

.

duzo tzn ile ?? 2000pln?? mniej czy wiecej??

-----------------
Franky Garage

ireco... homologowana z papierem ok 1200

rallycar, wg. zal J bez homologacji 500-600zl

http://www.rallycar.w.pl

aha no dobra a zeby byc dopuszczonym do ruchu po drogach publicznych trzeba miec homologacje ??

-----------------
Franky Garage

Cytat:
2004-07-26 19:35:08, fuso pisze:
aha no dobra a zeby byc dopuszczonym do ruchu po drogach publicznych trzeba miec homologacje ??

co patrol policji to inna historia...

Ja proponuje takie rozwiązania:
RALLYCAR SPORT GARAGE
lub
IRECO Motosport

POzdro

powiedzmy ze sie zdecyduje na rallycar, wg. zal J be homologacji to czy przy pierwszej leprzej kontroli drogowej nie zabiora mi dowodu??

-----------------
Franky Garage

nie sadze... ale wtedy zeby nie mieli pktu zaczepienia trzeba by zrobic rejestracje na 2 osoby w DR

co ci sie stalo w samochód jakis pijany picasso

kałuza lub ireco ireco to tansza opcja tylko irek i jego terminy

a z przerejstrowaniem jest duzy klopot jakas kasa dodatkowa wchodzi w gre czy to tylko formalnosc??

-----------------
Franky Garage

nie to byl weekendowy odpal bylem po remoncie podlogi i progow a lakier ten czerwony jest w dobrym stanie wiec stwierdzilem ze moze go zrobic w 2 kolorach i jakos mi to nie wyszlo bo jest w 3

-----------------
Franky Garage

Cytat:
2004-07-26 19:46:32, fuso pisze:
a z przerejstrowaniem jest duzy klopot jakas kasa dodatkowa wchodzi w gre czy to tylko formalnosc??

a tego nie wiem akurat.. cza sie by dowiedziec zadzwon do WK

jako ze jestem na etaie twozenia internetowego sklepu sparco na slask odpowiadam,ze mamy tez klatki sparco do malucha - 2200pln w przyblizeniu

kup u irka,ale uzbroj sie w cierpliwosc bo terminy dłuuuuuugie, nawet wiem czemu

ja mam od kałuzy klateczke do sprzedania tylko papirów brak ale za jedyne 5500zł -kto ja widział to wie ze to mało jak za nia-jest mistrzowska

Cytat:
2004-07-26 19:44:55, lukaszc pisze:

E no nie takie długie wreszcie po około miesiącu dostałem to co mi wysyłał....3 tygodnie

"...za jedyne 5500zł..."
troche dużo

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

a co Wy na to jakby samemu pospawać sobie klate ? Jak pały się na to zapartują ?

Cytat:
(...)

To pewnie po to żeby nie było widać wgnieceń po ewentualnych stłuczkach, a skoro chce klatke to pewnie zbyt łagodnie nie jeździ

Cytat:
2004-07-26 21:44:21, York pisze:
a co Wy na to jakby samemu pospawać sobie klate ? Jak pały się na to zapartują ?

A jak Ty się na to zapatrujesz?? Chcesz mieć wzmocnienie czy niebezpieczną ozdobę? Jeśli to pierwsze to czy:
- masz giętarke do rur czy chcesz wszystko ciąć i spawać?
- czym chcesz spawać?
- potrzafisz tym spawać?
- znasz zał. J?
- jesteś pewien że sam dasz sobie radę i zrobisz to dobrze?

A pały co mają do tego właściwie . Na orurowanie przodu (van, terenówki) trzeba mieć jakieś papierwy? Zwracają na to uwagę podczas kontroli? Czy obspawanie samochodu w celu wzmocnienia karoserii narusza warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu? I wreszcie czy jest w przepisach gdzieś cokolwiek n/t klatek

[quote]
2004-07-26 21:26:14, Yankee pisze:
Cytat:

E no nie takie długie wreszcie po około miesiącu dostałem to co mi wysyłał....3 tygodnie
[/quoz jednej strony nie ma sie mu c o dziwic, bo ma nawał roboty, a z drugiej ma teraz fajnę furke i ... sobie jeździ :]