[127]Gaz w Mk1 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie zastanawiam sie nad gazem tylko niewiem czy warto chodzi mi czy ktos moze ma jak to sie zachowuje w tych silnikach itd ??
a przy okazji ma ktos jakies dane na temat regulacji gazniika poj903cmm ??

wszystko zależy od tego ile jezdzisz
dobrze wyregulowany silniczek 903 nie pali za wiele a jak dasz gaz to napewno pogorszy się dynamika jazdy

Ja jestem zwolennikiem gazu. I ja bym zakładal. Spadek mocy bedzie bardzo niewielki, natomiast wszystko zalezy od tego ile jeździsz. Jezeli robisz 10.000 rocznie to będzie się długo zwracał ten gaz. Ale za to jak miło jest zatankowac 20l za 30 zł

a dupa tam panie, da sie tak gaz wyregulowac ze jezdzi tak jak na benzynie fakt ze bedzei palil wiecej ale to i tak zawsze bedzei taniej niz na benzynie, dla przykladu moj fiat w trasie pali 12,5 litra LPG a palil 8,5litra benzyny tak wiec jak sie jezdzi duzo to sie oplaca,
zreszta nawet jak sie jezdzi malo to po zalozeniu gazu az sie zachce jezdzic nawet za najmniejsza pierdola, tak wiec warto zacisnac pasa zeby potem jezdzic taniej niz malym fiatem

dzis jezdzilem cieniasem 700 zagazowanym
hehehe smiesznie jezdzi - przyjemnie a wlasciciel mowil ze on wogole niepali tego gazu bo jezdzi i jezdzi

- jesli zamiezasz tym fiatem jezdzic bardzo dlugo to inwestuj natomiast jesli chcesz pojezdzic 2 - 3 lata i go opchnac to nieodzyskasz kasy za instalke

Hudy po co gaz,mam obecnie auto z gazem roznica w mocy ogromna,903pali malo,a co do regulacji gaznika to mam instrukcje sprobuje Ci to w skrocie napisac"sruba ta pod ukosem ze sprezynka(regulacja skladu mieszanki) wykrecasz az bedzie przygasal,nastepnie podkrecasz srube od obrotow (ze sprezynka pozioma),i tak w kolko az jak bedziesz wykrecal mieszanke nie bedzie roznicy w obrotach silnika,nastepnie ustaw sobie obroty ta sruba pozioma,jak nie wiesz o co chodzi to daj mi maila zrobie fotki kamerka strony instrukcji i Ci wysle.

Tylko ze ja uzywam 7 do jazdy codziennej dojazd do pracy itd a moja 7 spala okolo 7,5 paliwa jak na to pojemnosc domnie cos za duzo ale wiem ze powinna mniej. A co do gazu to jezdziłem cc 900 na gazie i nie stwierdzilem zbytniego spatku mocy a przeciez w cc jest jeszcze katalizator itd

Hmmmmm....Ja powiem Ci tak,ze dla mnie gaz to moze byc jedynie w butli,albo zapalniczce...Mialem auto na gaz i pod koniec jego posiaddania tak mnie ta instalacja zdenerwowala,ze jezdzilem na benzynie....Zreszta obecny wlasciciel autka tez jezdzi na benzynce,nie uzywa LPG.....Auto muli sie od tego i to nie tylko na przyspieszenie...Wypalaja sie zawory i takie inne duperele...po okolo 10.ooo km zobaczysz sam,ze 127 nie przyspiesza juz tak jak przed zalozeniem instalki nawet na benzynce...Najpierw nareguluj gaznik-potem zdecyduj czy LPG tak czy nie...Moj 127 palil mi 5.5-6 litra po miescie....zamulony tez nie byl...W zimie najwiecej wychochlowal mi 7.5,kiedy to non stop pracowal silnik,zeby dzialalo ogrzewanie...Teraz pali mi tak okolo 7,ale to dlatego ze mam do wymiany duuuuuuzo rzeczy,typu swiece, kable, olej itp......tak wiec uwierz mi,ze sie da...kwestia jest,czy trafisz na dobrego mechaniora...
Ufff ale sie rozpisalem
BTW...[Prosze wszystkich zadowolonych uzytkownikow LPG o nie krytykowanie mojej postawy-to po prostu moja opinia o tym wynalazku LPG-Sound System w bagazniku ]

-----------------
http://plepleple.pl

A co wy tam pieprzycie. Fakt zawory mogąsie wypalac w autach nieprzystosowanych do bezołowiowego pliwa. Dlatego należy je odpalac na benzynie uniwersalnej. Mam 2 auta na gaz i z zadnym nie ma problemów z gazem. Tyylko należy tankować gaz na markowych stacjach, typu Orlen. Bp. itd. Mój 128 ma ok. 50tys. na gazie zrobione i sa cisnienia jak trzeba, zawory nie sa powypalane.
Jeżlei jeździsz na codzień naturalnie pakuj gaz, tylko w pożadnym zakładzie. To gdzie zamontujesz instalacje wbrew pozorom tez ma znaczenie!!!!!! I pamiętaj żeby mikser był stosunkowo duży. Myśle że nawet taki 100kw moze być w 127. i nie wież w spadek mocy. Jest nieodczuwalny.

Dzisiaj zrobiliśmy z Mufazem 170 km na gazie za 30 zł i jeszcze full zostało.

200km za 20zl=12l,gazu=6l/100km.

Mufaz 3penetrator pali ci 6/100??? Jaka masz skrzynie??? Mi w qpeq najmniej wychodziło 7-7,5 ale nie przekraczałem 100km/h

Jesion nie nie civic w jajku jest zagazowany i tyle spalil,a 3penetrator(4biegi w przod i jeden w tyl) tak jak piszesz 7-7,5l,przy predkosci 110km/h potem robi sie wir.

[ wiadomość edytowana przez: mufaz dnia 2004-07-27 21:49:17 ]