Czy ktoś potrafi odczytać kod z komputera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
"astra 1,6 8 V" 2001r
mam problem. Uporałem się z 16 stykową kostką żeby odczytać kod ale dokładnie nie wiem co może być zawarte w odczytanym kodzie. Kod następujący 1405140514050200020002001405140514050 i póżniej powtarza się ten sam przez cały czas.
Jeszcze jedno dzięki wszystkimktórzy doradzili mi jaki mam gaz założyć /mam LOVATO II generację/ chodzi bez zarzutu nie prycha nie kicha; jak na razie pali około 9L/100 przy dość szybkiej jeździe 130-140km/h W tym tygodniu będę jeszcze regulował spalanie.
Jka na razie nie czuję różnicy między bęzyną a gazem /w czasie jazdy/

Nie wiem co dokładnie może oznaczać ten kod,
Ale czasen bywa tak, że po założeniu LPG komputer podaje jakiś błąd, jednak jest to skrajny przypadek.
U mnie po założeniu gazu na drugi dzień zaświecił się błąd. Pojechałem do gazownika, a on coś poprzestawiał mi w kompie LPG i teraz jest OK. nawet przyśpieszenie jak na Pb.
A ha, też mam LOVATO II

1405 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve

Kodu 0200 nie znalazlem, natomiast podchodzi mi to pod zla emulacje wtryskiwaczy, gdyz:

0201 Injector valve 1
0202 Injector valve 2
0203 Injector valve 3
0204 Injector valve 4
0205 Injector valve 5
0206 Injector valve 6
0230 Fuel pump

Czesc

Widze ze znalazlem specjalistow

Jaki sprzet potrzebuje zeby odczytywac dany z kompa samochodu
Jaki kabel (jaka koncowka do PC a jaka do samochodu (identyczna Astra jak giero))
oraz jaki program na PC-ta.

z gory dzieki
Sebastian

Wejdź na stronę Opel Klub Polska a tam znajdziesz rozwiązanie swojego problemu. Niestety w mojej Omedze błędy można zczytać tylko z komputra, więc nie interesowałem się bliżej tym tematem.
Pozdro.

Po pierwsze dzięki za informacje odnośnie kodu który odczytałem.
Ktoś się pytał jak odczytać błędy z kompa astry I.
Już mówię trzeba zewrzeć odpowiednie styki kostki która znajduje się w miejscu gdzie są bezpieczniki.
Kolejność styków zależy od rocznika i z ilu składa się styków kostka jeśli ktoś chce mogę mu przesłać instrukcję odczytywania kodów
Dajcie znać na GG 1890962

Właśnie wróciłem z gór sprawdziłem możliwości swojej asterki
O dziwo palił mi około 7,5 litra gazu na 100 km różnicy między gazem a paliwem w ogóle nie czułem /nawet wydawało mi się że lepiej chodzi mi na gazie oczywiście po serpentynach/ w trasie jadąc około 120/130 km/h spalał mi 8 L/100km z pełnym obciążeniem aż tył siedział.