Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-07-27 15:23:31 no to pechozol ![]() |
![]() raf316 Espero 1.5 LPG Elbląg/Gdansk | 2004-07-27 17:02:03 ja po zmianie sondy nie restartowalem kompa i wszystko narazie jest ok
kiedys po restarcie mi sie tez rozregulowal, ale wystarczyla szybka regulacja u gazownika i juz bylo ok |
![]() Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2004-07-27 22:45:18 Powinno sie zrobic reset kompa poniewaz mapy adaptacyjne "ustawily" sie pod uszkodzana lambde. Z
Pozdr Jadzwin |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-07-27 23:58:16 no i odebralem samochod z serwisu i ... nic ![]() Kurwa jak juz serwis rozlozyl rece to co ja mam robic ?? |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-28 00:00:43
Piotrek a sprawdzałeś masę????? Tomek miał podobny problem... |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-07-28 00:08:51 poprostu na sondzie nie ma napiecia, jakies tam powino byc, bardzo male ale powinno-gazownik tez mi mowil ze moze to wina masy, zajechalem do mego mechanika ale on mowi ze wszystko jest ok, a serwis daewoo powiedzial ze sonda jest padnieta, nie chcialem ich nowej bo pieprze placic to dali mi jakas tam za kilkanascie zlotych uzywana i jest troche lepiej ale nadal nie ma pelnej mocy, zeskanowali kompem samochod i nic nie wykryło
poza tym gazowniki mi rozregulowali parametry silnika i wszystko trzeba na nowo poustawiac, sonde jutro oddam tam gdzie ja kupilem i bede szukal dalej, obroty mi faluja w zakresie 500-2000 obr/min samochod momentami sie zachowuje tak jak gdy sie gaz juz konczy, na benzynie podobnie jutro jeszcze sprawdze czy to nie czasem wina cewki zaplonowej [ wiadomość edytowana przez: petersen dnia 2004-07-28 00:10:01 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-07-28 15:12:30
nie badz taki pewien..takie rzeczy sa jak bielizna..jak ja kupowalem sonde to przy zakupie ostrzegli ze nie podlega zwrotowi..ja bym pozyczyl od jakiegos zaprzyjaznionego esperaczka na chwile jego sonde i sprawdzil jak bedzie jezdzil |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-07-28 15:22:19 nie ma biedy...serwisuje sie i zaopatruje w czesci do samochodu u mego szwagra wiec nie ma problema, narazie mam wsadzona jakas inna sonde, samochod mozna powiedziec....jezdzi na 70% tzn juz nie szarpie ale nie ma mocy
w najblizszym czasie zakladam noiwa sonde i zobacze co i jak, nie stac mnie jednak latac po serwisach daewoo a szwagier bedzie mial kompa do daewoo dopiero za ok tydzien wiec narazie turlam sie tym co wychodzi |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-07-28 15:39:16 Takie malutkie pytanko a`propos tego resetu kompa w aucie z LPG...
Czy to rozregulowanie sie instalacji (i kiepska praca silnika ) dotyczy TYLKO instalacji z kompem, czy ta "stara" instalcja LPG (w ktorej mozna sobie krecic zaworem gazu) tez moze sie spieprzyc po resecie ? Pytam, bo mo wymianie uszczelki i calej obsludze chcialem wlasnie u mnie na 10 min zdjąć mu klemę, by sie poprawilo, ale wybieram sie niedlugo nad morze i po przeczytaniu tego posta (Petersen) przeraziłem się !!! ![]() ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-28 15:46:25 Instalka na śrubę, to zupełnie niezależny od ECU system zasilania w paliwo.
To tak jakbys miał drugą instalację paliwową wyposażoną w gaźnik zamiast wtrysku. |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-07-28 15:54:23 jak masz kompa to instalka gazowa po odlaczeniu akumulatora sie nie rozreguluje, tylko zresetuje sie komp samochodu
nie boj sie odlanczac akumulatora od samochodu, u mnie poprostu jest problem z lambda, poza tym wine za stan samochodu ponosza gazownicy ktorzy mi rozregulowali samochod i nie chce jechac, do tego swoje 3 grosze dolozyl serwis DU i moj szwagier i samochod jezdzi jak jezdzi |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-07-28 19:00:26 Dzieki!
Troche mnie uspokoiliscie ![]() Ale i tak bede musial jechac zrobic cos z gazem (po prostu chyba doloze kompa), bo np. dzisiaj po robocie, gdy wracalem do domu zrobilem tescik... Brachol wzial komorke (potrzebowalem cos ze stoperem) i robilem probe... Poza tym ze sie zalamelem, to jest jeszcze inna rzecz... Po tescie przerzucilem go na chwile na benzyne, troche go pocisnalem - jakies 300 - 400m , wyrzucilem na luz i dojezdzajac do skrzyzowania... Esperak zgasl sobie jakby nigdy nic. Dopiero chwycil za drugim razem. Czy to cos z regulacja obrotow ? (kompem od PB) ? Poza tym nigdy mi sie gasnie (czasami tylko gdy na zimnym przejade np. 200m i go zdasze i pozniej go zaraz pale, to przewaznie odpalam dopiero za 2gim razem)... A wracajac do tematu ... 17 sekund !!!!!!!1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napiszcie mi prosze kilka zdan na ten temat - nie tych 17 sekund - bo z tym to cos zrobie, ale w kwestii tego gsniecia. DZIEKUJE !! ![]() |
Raff Espero 1.5 16V Gdynia | 2004-07-29 09:24:16 No właśnie to napięcie na sondzie... Byłem wczoraj w serwisie i napięcie na sondzie było minimalne, rzędu 30 (mikrovoltów?). Komputer zgłasza"lean exhaust" - więc dodaje paliwa jak na ssaniu, pali mi o 3,5 litra więcej gazu, i dlatego przy gorącym silniku obroty mi skaczą do 1500 - 1800. O tym, że po rozgrzaniu jest bardzo mułowaty nie wspomnę. Ostatnio przeczyszczałem styki od masy z kumulatora, mam ładowanie 14,2 V, więc czy to może być problem z masą? Na silniku przecież jest masa, dobrze myślę? Chyba raczej sonda jest niesprawna... Dzisiaj jadę do serwisu zrobić podmianę "na chwilę" na oryginalną sondę i zobaczę jak jest. Ciekawem, czy gość z allegro odda pieniądze w razie co hehe ![]() Pozdrawiam Raff |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-08-01 20:49:39 wracajac do tematu...
Jutro kolejny i mam nadzieje ostatni dzien walki z samochodem, w serwisie po podlaczeniu do kompa moja nowa sonda lambda nie dawala zadnego napiecia, a wlozona przez serwis jakas stara cos dam dawala, ale bardzo male. Nie wiem w sumie co robic bo na kompie w DU nic nie wykazalo-zero bledow, mowia ze to najprawdopodobniej wina instalacji gazowej a gazowniki nie wyreguluja mi samochodu bo ich mierniki nie widza danych z sondy i tak w kolko macieju! Poza tym juz na liczniku jest 119 tys wiec czas na pasek rozrzadu, filtr powietrza i paliwa, nowe piora wycieraczek, ustawienie swiatel i kilka innych pierduł .... samochod skarbonka apropos tego wszystkiego - mam taki problem ze...z przedniej tablicy rejestracyjnej zaczynaja sie powoli scierac cyferki i literki, macie ktorys z Was cus takiego - mam na poczatku BI a B juz ma tylko dolny "brzuszek" a I jest wytarte do polowy, wykluczam ze ktos probowal zmyc mi literki itd...wniosek z tego ze to od wiatru, Markoss tez juz u siebie cos takiego ma - siakas slaba farba na tych nowych blachach chyba jest [ wiadomość edytowana przez: petersen dnia 2004-08-01 20:50:52 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-08-02 02:25:49 Raff..20 mikrovoltow?? hmm cos ci sie chyba pomylilo..jesli nie to ty po prostu nie masz sondy ![]() ![]() ![]() |