MotoNews.pl

[126p] Nietypowy korek wlewu paliwa - jak to działa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupiłem sobie na szrocie takie cudo

Nie jestem pewien czy jest to tylko zabawka czy też ma to coś wspólnego z szyfrowym zamkiem. Tarczą z cyframi 1-12 można krecić, da się ją ustawić tak aby pokrywała się z zewnętrznym znakiem i pokretłem w środku (pokretło w środku rusza się minimalnie w lewo i prawo). Mam podejrzenie, że może jest tam coś zacięte - w rekach nie idzie tym swobodnie kręcić. Może trzeba by go poprostu nałozyć go na rurę i wtedy badać dalej - trochę się jednak boję bo gośc ze szrotu miał problemy ze zdjęciem go
Tak więc interesuje mnie zasada działania tego cuda. Być może ktoś ma taki i może mnie oświecić.

Mam taki korek to jest zamek szyfrowy musisz znalez pozycje w której mala tarczka i duza bedea sie pokrywac z jakims szyfrem danego zamku i wtedy normalnie go odkrecasz a jesli szyfr jest bledny to sobie moezesz tym krecic ile chcesz bo kreci sie tylko zewnetrzna obudowa korka. Jak dla mnie lipa bo jak zle zalozysz to mozna to bez szyfru odkrecic a poa tym nieraz spedzilem troche czasu na kombinowanie szyfru jak zapomnialem

Widziałem to juz na kilku maluchach ale nie wiem jak to działa

Cytat:
2004-07-27 11:57:23, Vyzn-R pisze:
Widziałem to juz na kilku maluchach ale nie wiem jak to działa

Musisz wybra jedna cyferke ustawi ja na równi z tym zgrubieniem nad cyferkami a otem tym maBym kóBkeczkiemkrecisz |by zgrubienie maBego kólka bylo na rowni z cyferka i zgrubieniem na obudowie i wtedy odkrecasz. Hmmm chyba troche motam

Łee mam coś takiego gdzieś w gratach ale nie zakładam bo wygląda jak pół dupy zza krzaka

Bo to ruskie jest, w Tawri dziadek mial taki syf, krecisz tym kulkiem w srodku i tym nazewnatrtz i ustawiasz kod . brzydkie i niepotrzebne.

to jest korek wlewu od Tavri. pasuje do malca - kiedys McQ "pozyczyl" sobie taki korek od mojego niedloszlego lakiernika z jego malucha