| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2004-07-27 13:41:33 W zeszłym tygodniu po sprawdzeniu klimy w zaprzyjaźnionym warsztacie ****** (wielkie dzięki Bracik) postanowiłem pozbyć się „zapaszku” wydobywającego się z nawiewu.
Co prawda jakieś dwa latka do tyłu gość od klimy psikał mi jakiś specyfikiem, ale pomogło na krótko i nie do końca Na początku znalazłem parownik a to, co na nim zobaczyłem lekko mnie cofło, szczoteczką do ząbków wygrzebałem mnóstwo podgniłych liści, piór od ptaków a wszystko to pokryte wilgotną czarną mazią z kurzu i drobnego syfu. Wyczyściłem wszystko na ile się dało, bo dostęp jest ciężki od strony wentylatora a nie wiem czy da się łatwo zdjąć całą pokrywę. Przydałby się filtr i muszę się poważnie nad tym zastanowić, bo podejrzewam, że ta zgnilizna bardziej śmierdziała niż grzybek w przewodach ptfuj!!! Następnie zgodnie z zaleceniami pewnego serwisanta porządnie popsikałem cały parownik specyfikiem o nazwie:INNOTEC mają nawet stronkę O TU Wytworzyła się aktywna pianka, którą należy zostawić na 15 minut, w tym czasie długim wężykiem (dołączonym do zestawu) dotarłem najgłębiej jak się da w przewody wentylacyjne i wyciągając cały czas psikałem pianką, operacją powtórzyłem kolejno we wszystkich wylotach. Znowu poczekałem jakieś 15 minut następnie wszystko wysuszyłem włączając nawiew i kierując strumień powietrza na wszystkie możliwe wyloty. Po tej operacji smrodek zniknął pozostała przyjemna woń specyfiku. |
tomazi78 Espero 2.0 HI-LIFE/LPG warszawa | 2004-07-27 16:16:06 a jaka cena tego cudownego eliksiru???
i gdzie go można kupić, oczywiście. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-07-27 22:55:57 Trza będzie molestować INNOTECA o wskazanie dystrybutora w naszym słodkim kraju Dzięki Grzegorz za szczegóły "operacyjne"! P.S. Panowie zaklimatyzowani !! - Pytanie za 10p pkt. !!jak jest mocowany wiatrak klimy do "chłodnicy" klimy ???? Pomóżta, proszę ! - lub potrzebuję kogoś kumatego w temacie kto by mnie takiego wiatraka zamoncił mechanicznie i elektrycznie (kupiłem od Jadźwina, no i oczywista przy okazji widziałem i słyszałem jego "TURBISZCZAKA" !... he he |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-07-28 07:53:24
Nie tak dawno musialem wymienic skraplacz Zamocowanie tego wiatraka jest banalnie proste (pod warunkiem ze masz orginalny skraplacz i wiatrak...) bo ze skraplacza wystaja poprostu 3 sruby do ktorych przykreca sie wiatraka... |