KLIMA i smrodek (jak się go pozbyć)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zeszłym tygodniu po sprawdzeniu klimy w zaprzyjaźnionym warsztacie ****** (wielkie dzięki Bracik) postanowiłem pozbyć się „zapaszku” wydobywającego się z nawiewu.
Co prawda jakieś dwa latka do tyłu gość od klimy psikał mi jakiś specyfikiem, ale pomogło na krótko i nie do końca .
Na początku znalazłem parownik a to, co na nim zobaczyłem lekko mnie cofło, szczoteczką do ząbków wygrzebałem mnóstwo podgniłych liści, piór od ptaków a wszystko to pokryte wilgotną czarną mazią z kurzu i drobnego syfu. Wyczyściłem wszystko na ile się dało, bo dostęp jest ciężki od strony wentylatora a nie wiem czy da się łatwo zdjąć całą pokrywę.
Przydałby się filtr i muszę się poważnie nad tym zastanowić, bo podejrzewam, że ta zgnilizna bardziej śmierdziała niż grzybek w przewodach ptfuj!!!
Następnie zgodnie z zaleceniami pewnego serwisanta porządnie popsikałem cały parownik specyfikiem o nazwie:INNOTEC mają nawet stronkę O TU
Wytworzyła się aktywna pianka, którą należy zostawić na 15 minut, w tym czasie długim wężykiem (dołączonym do zestawu) dotarłem najgłębiej jak się da w przewody wentylacyjne i wyciągając cały czas psikałem pianką, operacją powtórzyłem kolejno we wszystkich wylotach.
Znowu poczekałem jakieś 15 minut następnie wszystko wysuszyłem włączając nawiew i kierując strumień powietrza na wszystkie możliwe wyloty.
Po tej operacji smrodek zniknął pozostała przyjemna woń specyfiku.

a jaka cena tego cudownego eliksiru???
i gdzie go można kupić, oczywiście.

Cytat:
2004-07-27 16:16:06, tomazi78 pisze:
a jaka cena tego cudownego eliksiru???
i gdzie go można kupić, oczywiście.

No niestety ceny ani miejsca zakupu nie znam dostałem go za free

Trza będzie molestować INNOTECA o wskazanie dystrybutora w naszym słodkim kraju
Dzięki Grzegorz za szczegóły "operacyjne"!

P.S. Panowie zaklimatyzowani !! - Pytanie za 10p pkt. !!jak jest mocowany wiatrak klimy do "chłodnicy" klimy ????
Pomóżta, proszę ! - lub potrzebuję kogoś kumatego w temacie kto by mnie takiego wiatraka zamoncił mechanicznie i elektrycznie
(kupiłem od Jadźwina, no i oczywista przy okazji widziałem i słyszałem jego "TURBISZCZAKA" !... he he )

Cytat:
2004-07-27 22:55:57, bogdan1 pisze:
P.S. Panowie zaklimatyzowani !! - Pytanie za 10p pkt. !!jak jest mocowany wiatrak klimy do "chłodnicy" klimy ????
Pomóżta, proszę ! - lub potrzebuję kogoś kumatego w temacie kto by mnie takiego wiatraka zamoncił mechanicznie i elektrycznie
...

Nie tak dawno musialem wymienic skraplacz i przy okzaji oblookalem dokladnie co i jak...
Zamocowanie tego wiatraka jest banalnie proste (pod warunkiem ze masz orginalny skraplacz i wiatrak...) bo ze skraplacza wystaja poprostu 3 sruby do ktorych przykreca sie wiatraka...