| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
keza Opel Corsa B Kraków | 2004-07-27 14:07:14 witam,
ostatnio przy wymianie tłumika (corsa b '97) zauważyłem, że tylne koła nie chcą się swobodnie kręcić (ręczny nie był zaciągnięty) w przeciwieństwie do kół przednich. Czy to normalne? |
Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-07-27 20:42:31 wymiana tłumika raczej nie ma nic wspólnego z kołami, sprawdź okładziny i bębny, to jest prawdopodobnie przyczyną blokowania kół |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2004-07-27 20:49:30 moze nie odbijac sprezyna od recznego i szczeki troche trzymaja, mozesz miec juz zuzyte/przytarte tloczki i nie odbijaja tak jak trzeba. jesli dobrze kminie to niestety sprezyna od recznego jest wewnatrz bebnow wiec czeka Cie troche grzebania przy tym. jednak stawiam na cylinderki.
acha, moze byc jeszcze "awaria" samoregulatora, ale zeby do tego sie dostac to tez musisz bebny zdjac jednym slowem, jesli nie zdejmiesz bebnow to nie dowiesz sie co Ci trzyma kola pzdr |
keza Opel Corsa B Kraków | 2004-07-27 21:03:49
chyba źle się wyraziłem ... przy wymianie tłumika auto było na podnośniku i dzięki temu własnie zauważyłem że tylne koła są trochę blokowane. Na moją uwagę mechanior (przysłowiowy Pan Gienek" odpwiedział że to normalne Dzięki wszystkim za rady ... widzę że to nie jest normalny objaw! Pozdrawiam! |