| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-27 19:40:37 kupujac auto spisz umowe tylko na silnik bude sie potnie i po sprawie, albo spisz 2 umowy jedna na silnik a druga na nadwozie bez silnika, gosc zglosi sprzedaz i bedzie miał spokoj a ty pozbedziesz sie budy ktorej zakupu nawet nie bedziesz zglaszal
w tym wypadku jest wilk syty i owca cala |
Strongi Subaru Impreza STI Warszawa | 2004-07-27 21:15:59 Ale metody to ja takie znam |
eLMo126 SC Radom | 2004-07-27 21:36:54 witam. na 100% oficjalnie to nie wiem. ja kiedys kupilem grata na czesci, normalnie na umowe k/s, kolo sobie wyrejestrowal, a ja nie bylem nawet w WK. Jedyne co z papierow zalatwialem to w skarbowym "zglaszalem transakcje" silnik lezy w garazu i czeka, jak kiedys bedzie potrzebny to chyba wystarczy ze pojde do wk z dowodem grata i umowa i na te papiery mi przerejestruja. Jesli chodzi o silnik to cos pozmieniali w przepisach ze niby ma to byc teraz "czesc wymienna" ale co dokladnie to tez nie wiem. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-27 21:45:04 czesc zamienna, ale pochodzenie zawsze bedziesz musial udowodnic, a skoro masz umowe zgloszona w US to masz spokoj, chyba tylko tyle sie zmienilo ze nie musisz zmienaic dowodu tylko zglaszasz zmiane silnika (swistek od diagnosty) i oni tam sobie w papierach odnotowuja |
Geba Fiat 126p Oświęcim | 2004-07-28 09:37:45 Witam a jak sie spisze 1 umowe na całe auto to też trzeba zgłaszać to w urzedzie skarbowym czy w WK ? |