| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-07-28 10:21:35 hmmm ja miałem do benzynowego założone magnetyzery i prawde mówiąc żadnej różnicy nie odczułem po za ta że mniej kasy było bo musiałem je kupic dobra opinie ma "Full Dynamic" to jest magnetyzer najnowszej generacji i przy badaniach na hamowni (szok ale badali na Lantrze) i opis był w jakieś gazetce tuningowej dał on realnego przyrsotu około 7 KM!! osobiscie ja w takie bajery już nie wierze |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-07-28 15:20:31 jak mi ktoś zasponsoruje to moge sprawdzić ich wiarygodność |
Kunta_Kinte HF MEMBER Hyundai Coupe Gdańsk | 2004-08-02 20:53:10 Moim zdaniem to jest jedna wielka ściema po to aby tylko kupić !! Takie jest moje zdanie a jeśli Cię na to stać to sobie kup |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-08-12 20:36:55 ja rowniez uwazam ze magnetyzer to sciema w poprzednim samochodzie zalozylem taki , firmy maksor i zadnych efektow nie zauwazylem , facet mowil ze zauwaze efekt po 10 tys km.a jak juz to przejechalem , to z lenistwa chyba go nie zareklamowalem ,a powinienem, bo to wyrzucone pieniadze.Pozdrawiam, |
mormon HF MEMBER HYUNDAI ACCENT Kraków | 2004-08-20 07:38:46 Oczywiście nie neguję zdania przedmówców..
ale ja magnetyzer mam założony (oryginalny prod. USA marki...MAGNETIZER) i stwierdzam, że może mocy mi nie przybyło to NA PEWNO mam niższe spalanie niż przed załozeniem przy takiej samej jeździe.. Po drugie - po moim doświadczeniu z magnetyzerem w aucie - założyłem magnetyzer na piecu CO w moim domu... i ponownie stwierdzam, ze przy tych samych temperaturach w domu w zimie - miesięcznie zaoszczędzam 20 - 50 zł na rachunku... a przy rachunkach rzędu 600 zł za gaz to jest odczuwalne... pozdrawiam |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2005-09-16 00:53:47 A comyślicie o magnetyzerach neodymowych czy coś takiego??Kumpel chce to montować. |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-09-16 06:42:49 a moim zdaniem magnetyzery to nastepny psychiczny naciagacz. jak czlowiek zamotuje i uswiadamia i mysli ciagle o tym to sobie wkonu wmowi. Nastepny bajer ma psychike |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2005-09-19 08:46:54 Magnetyzery, gdyby naprawde były dobre zmniejszały zużycie paliwa i podnosiły moc to juz dawno zastosowaliby to producenci aut, a skoro oni tego nie używają to wniosek jest prosty... |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-09-19 11:41:48
Amen ![]() |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-22 01:23:56 Poszukaj watku o nazwie "Maksor" ale nie pamietam w jakim dziale - chyba tuning. Tam bylo o tym wiecej a takze moje wypociny i dane. U mnie zmniejszylo sie zuzycie o 0,4l na 100km. |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2005-09-23 08:19:24
Zgadza się ale jak by były montowane seryjnie to kto wtedy by zarabiał na magnetyzerach? |
bzyk_1 HF MEMBER Hundai Lantra warszawa/mrozy :) | 2005-10-18 14:24:38 napisalem do maksora takiego maila:
Witam, jestem zainteresowany magnetyzerem DF, ogladlem wykresy z hamowni... bardzo ladnie to wyglada, posiadam instalacje LPG sekwencyjna, czy jest sens zakladac do niej magnetyzer, czy pomoze na wzrost dynamiki i mocy. Moj samochod to Hyundai Lantra 2.0GLS, a instalacja gazowa to dream xxxl pozdrawiam a gosc na to: Oczywiście ze pomoże
Polecam opcje wypożyczenie do testu-sam Pan sprawdzi czy warto.Możemy wysłać za pobraniem kaucji (umowa wypożyczenia w opakowaniu) i ma Pan 30 dni na testy-jeśli się spodoba wystawimy fakturę -jeśli nie odeśle Pan do nas Df-a i zwrócimy kaucje. Jeśli wszystko jest Ok różnica w osiągach jest bardzo znaczna-nie będzie Pan miał żadnych watpliwości czy osiągi się poprawiły.A i spalanie często spada... Proszę dać znać jeśli podejmie Pan decyzję o montażu. Pozdrawiam Mariusz Gendarz ciekawe... chyba ze klienci przez zasiedzenie nie oddaja jak jeden z kolegow ![]() |
tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2005-10-24 19:03:38
Odbylem niedawno ciekawa rozmowe z pewnym profesorem mechaniki, stary czlowiek ale zna sie na rzeczy
Magneztyzery stosowano powszechnie w samolotach juz podczas II WŚ(glownie amerykanie to stosowali w bombowcach..), obnizaly one zuzycie paliwa o ok10-15%, z tym ze tamte silniki to nie te dzisiejsze. I jeszczze jedna wazna rzecz, magnetyzery byly stosowane na calej dlugosci przewodu paliwowego, tak wiec by odczuc efekt musieli byscie wylozyc magnetyzerami przewody od baku do gaznika/wtrysku. Taki magnetyzer w jednym punkcie nic nie da/da bardzo malo...
pozdr ![]() |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2005-10-25 23:50:01 Magnetyzery sa powszechnie rozowszechniane w Polsce jednak jesli chodzi o ich dialanie to w 99% nic nie daja ![]() |