Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2004-07-28 12:07:12 Martini - wstrząśnięte, nie mieszane ![]() ![]() Ale może być też brunox po oczyszczeniu z rdzy, potem jakiś "wytrawiacz", szpachla + filler (też szpachla tylko "dopieszczająca"), lakier bazowy kilka razy, bezbarwny ze 3 razy i po roku to samo do zrobienia. |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2004-07-28 12:20:22 Kasy to to kosztuje mniej niż czasu, ale w moim przypadku było warto. 2 miesiące temu robiłem to poraz pierwszy (oczywiście mowa o pozbywaniu się rdzy z drzwi!!!) i na razie nie jest źle a nawe ładnie wygląda. |
piotr-ek | 2004-07-28 12:23:00 W ubiegłym roku jak robiłem w maju to do zimy też ładnie wyglądało. Pisząc kasa - miałem na myśli kasę na blacharza/lakiernika za zrobienie porządne drzwi. |
piotr-ek | 2004-08-06 08:59:54 I co... nie wiecie czym (oprócz malowania itp.) zabezpieczyć wnętrze drzwi. Bo jak mi nie pomożecie, to olej silnikowy wleję!!! |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-08-06 09:29:51 A pytałeś po sklepach, lub warsztatach?
Oni czasem mówią rozsądnie. Ale tylko czesem. Ostatnio jak kupowałem poduche pod skrzynię to gostek mówił, że fabryczna, to ja mówię czyli Polska. A on "Przecież Espero nie produkowali w Polsce..." ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-08-06 10:22:58 Ja tam na razie nie zamierzam się przejmować rudą. Po 19 letnim peugeocie to co mam teraz to mały pikuś (tam jak się zabrałem za robienie, to okazało się przy czyszczeniu, że mam w przednim błotniku dziurę na wylot wielkości pięści, tylko rdza ją zasłaniała). A co do wlewania, to najlepszym (czytaj najdłużej zapewniającym ochronę) domowym sposobem jest chyba towot - najlepiej artyleryjski, którym czołgi konserwują. Mój ojciec jak w 81 kupił poldka to od razu go całego tym świństwem zalał i autko przez 15 lat miało blachy jak z fabryki (a mieliśmy nim nawet wodowanie do połowy drzwi). Minusem "ubocznym" jest tylko to, że latem, jak się buda rozgrzeje to ten zajzajer wycieka wszystkimi otworami na zewnątrz. |
piotr-ek | 2004-08-06 10:25:06 Wiem, że towot jest najlepszy (a potem olej), ale nie chcę aby mi coś wyciekało. |
![]() Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2004-08-06 23:34:41 Powiedzcie mi co dokladnie zalewacie ?? Bo przymierzam sie zeby zrobic progi i spody drzwi i bardzo mnie ciekawi gdzie wlac jakiegos syfa ![]() Pozdr Jazdwin |