MotoNews.pl

Jak założyć biełe zegary w 126 El - czy wystarczy zdjąć ramk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Ostatnio zalupiłem białe zegary do mojej rakiety i chciałbym je zainstalować. Czy wystarczy jedynie zdjąć ramkę i wyciągnąć licznik, czy trzeba demontować całą deske?

Pozdrawiam

Odkrecasz 2 srubki srubokretem.
Wygodnie jest sciagnac kierownice.
Wyciagasz ramke , szybke i to cos co osłania zegary - szary plastik.
Bierzez pinsete i wyciagasz wskazówki , wkładasz nowe wkładasz wskazówki i zakładasz do qpy.

tak jak pisze czuczu!!! tylko pamietaj zeby dobrze zalozyc wskazówki od predkosciomierza i od paliwka bo zle ci bedzie wskazywał!!! jak wyciagniesz te "kołeczki" to wskazówki opadna w pewne miejsce i najlepiej je sobie zaznacz! pozdro!

Trzeba jeszcze przewody od klimatyzacji odkrecic bo robia zwarcie w turbinie gdy sie wskazowke odkreca, bozatym biale zegary powoduja zwiekrzone spalanie rropy w maluchu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jezu - juz sie ludzie o dwie srobki pytaja - zej do auta i sie sam dowiedz a nie o wszystko (nawet najprostrze zeczy) pytaj!!!!

Stary cos taki nerwowy??? Jak nie chcesz nie odpowiadaj - nikt Ci nie karze!!! Malucha zakupiłem niedawno i nie znam go jeszcze tak bardzo (nie rozkrecalem go do ostatniej srubki) - po co mam sobie dodawac pracy jak ktos moze mi po kolezensku doradzic a tym samym pomóc.

Pozdrawiam

Chlopakom którzy mi doradzili serdecznie dziękuje

Cytat:
2004-07-29 10:33:06, Leju pisze:
Stary cos taki nerwowy??? Jak nie chcesz nie odpowiadaj - nikt Ci nie karze!!! Malucha zakupiłem niedawno i nie znam go jeszcze tak bardzo (nie rozkrecalem go do ostatniej srubki) - po co mam sobie dodawac pracy jak ktos moze mi po kolezensku doradzic a tym samym pomóc.

Pozdrawiam

jak zakupiłeś malca niedawno to proponuje też zaopatrzyć sie w książke do tego autka i tam znajdziesz 75% rzeczy o które chcesz pytac tutaj

...

Cytat:
2004-07-29 10:45:04, lukaszc pisze:
Cytat:
2004-07-29 10:33:06, Leju pisze:

Pozdrawiam

jak zakupiłeś malca niedawno to proponuje też zaopatrzyć sie w książke do tego autka i tam znajdziesz 75% rzeczy o które chcesz pytac tutaj

Popieram!!

Mam pytanie jak sie wlewal paliwo do baku bo w instrukcji nie pisze???

Wow! Widze że tu sami mądrzy ludzie są Szkoda że jesteście członkami fan clubu i tak traktujecie ludzi którzy potrzebują tylko porady. Już to robiłem ale jeszcze raz sie powtórze: Po jaką cholere wchodzicie na ten post skoro nie chcecie pomóc??? Jak widać są tacy którzy chcą pomóc mimo że może zmiana zegarów jest banalnie prosta. Znaleźli sie wielcy mechanicy którzy pozjadali wszystkie rozumy - życze wam powodzenia, może inni kiedyś też was tak potraktują jak wy mnie.

Pozdrawiam

Ja tam wielki mechanik nie jestem, ale zegary to nie jest przeciez wielki problem, zapewniam, ze jak sie zgłosisz z jakimś problemem poważnym to ci chłopaki pomogą, a na razie obserwuje twoją karierę i i jakoś cienko to widze.
Jakbys zamiast pisac te posty poszedł do samochodu popatrzał na liczniki z grubszza, pomyslal bys troszke to byś sam do tego doszedł.

Dzięki Lord! Zegary już mam założone - wczoraj już to zrobiłem. Obeszło się bez ściągania kiery i całej kapliczki - zdjąłem tylko ramke. Rezultat z zegarami niedługo umieszcze w poście. Całość naprawde nieźle wygląda. Co do tego czy wróżysz mi dobrą karierę czy nie powiem CI tylko że sam splanowałem głowice (3mm) u siebie na warsztacie, nie pisząc postu z prośbą o pomoc a także dokonałem innych przeróbek silnika nie tylko w maluchu . Może zegary to nie wielka filozofia ale po porade chyba zawsze można się zgłosić - tym bardziej że nigdy wcześniej nie rozkręcałem licznika??? Po co rozkręcać cały samochód jak ktoś zawsze może doradzić i obejdzie się tylko na dwóch śrubkach. Ja w miarę możliwości zawsze pomoge innym - nawet jeżeli będzie to jakaś błachosta w której wystarczy pokręcić śrubokrentem, i się przy tym nie nagadam jak Twoi koledzy z fan clubu.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za porade