Brudna benzyna w baku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam w baku oprócz benzyny 1/3 jakieś błoto, które wciąż zakleja siatkę metalową na ssaniu pompy paliwowej /ten filtr dodatkowy jest lekko naderwany i nie wiem,gdzie można dokupić/. Wyjmowałem i czyściłem to sitko pompy 3 krotnie. Sygnałem do takiego zabiegu jest gwiżdżaca pompa, którą słychać spod kanapy.Zwiększone opory powodują takie efekty. Po przytkaniu utrudniony jest też rozruch silnika,który trzeba kręcić trochę dłużej.
Mam pytanie czy ktoś czyścił zbiornik, jak do tego się zabrał bo samo wylanie/wypompowanie benzyny wiele nie pomoże-osady pozostaną. Nie bardzo chce mi się wyjmować zbiornik - już widzę te wszystkie pordzewiałe śruby i zaciski nie do ruszenia. Czym to przepłukać/przedmuchać?
W tamtym roku zalałem pół zbiornika tanią benzynką na stacji Auchon a zaopatruje ich cysterna Lotos i od tego czasu te kłopoty.

Cytat:
2004-07-29 11:20:50, AdamZuk pisze:
W tamtym roku zalałem pół zbiornika tanią benzynką na stacji Auchon a zaopatruje ich cysterna Lotos i od tego czasu te kłopoty.

Chyba żartujesz....
Po nalaniu pół zbiornika tyle syfu???
Gdyby ta benzyna była tak zanieczyszczona to od razu zatarłby się lub zatkał dystrybutor.

Ja rok tankowałem Poldka na Auchaun (zanim załozyłem gassss) - nie miałem z tym paliwem problemów.

Ja nie mam 100% pewności,że to tankowanie wzbogaciło tak zbiornik a z drugiej strony dlaczego stajesz w obronie przecież ta sama firma nie musi oferować takiego samego produktu w różnych miescach. Przykładów na to mamy zbyt wiele szczególnie jeżeli chodzi o paliwa.Tankowałem gaz na BP i palił ok.13l/100km a raz spalił 15l/100km- coś w tym jest zagadkowego

Z drugiej strony pamiętam jak mój znajomy po jednym tankowaniu gasssu na Mazurach (stacja prywatna) całkowicie zapchał sobie instalkę gasssową, więc chyba wszystko jest możliwe