| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-30 17:56:24 a ja mialem tak samo jak zalozylem nowiutka instalacje lovato,
przejezdzilem 2000km i sie wszystko ustabilizowalo, taksamo kumpel niedawno zalozyl nowa instalacje, wyregulowali mu po zlaozeniu a tak samo dzieje wiec sadze ze membrany w parowniku musza sie "dotrzec" i potem bedzie git. Teraz fiacik pali mi od pierwszego zakrecenia i obroty nie spadaja ponizej 500, a dodam ze od przejechania tych 4000km gaz nie byl regulowany |
wagner Fiacior 1500 Gdańsk | 2004-07-30 18:10:06 -masz bardzo dobra instalacje gazowa ELPIGAZU, ja mam taka sama i nie mam problemów,
- po pierwsze polecam zglosic sie do jakiegos gazownika, zeby ustawil ci wszystko jak trzeba na aparaturcce i powiedz mu o tych objawach, jezeli spieprzyli sprawe ci co zakladali, i nie masz do nich zaufania, to idz do kogos innego, warsztatow jest mnóstwo. - polecam przelaczyc pobór powietrza do filtra na pozycje letnia(zeby bral znad kolektrora, wtedy ponoc nie zawiewa powietrze i nie gasnie. taK mi przynajmniej tlomaczyli), a dokladniej to zalozylem na ta rurke spiro i wygialem ja tak ze wlot jest z przeciwnej strony niz kierunek jazdy. działa. - przy takiej pogodzie odpalaj na gazie, w zime w duzych mrozach odpala sie na benzynie, jezeli nie mozesz odpalic to masz cos zle ustawione. - i staraj sie nie jezdzic na rezerwie gazu. -jakbys zmienial kiedys swiece(a zalecam jak najszybciej), to polecam polskie iskry sapecjalnie do gazu, sa najlepsze, i najtansze. |
banglalo Tychy | 2004-07-30 18:21:12
domyslam sie ze chodzilo o pozycje zimowa? dzieki za wszystkie porady a swiece mam nowki, oczywiscie polskie iskierki ------------------------------------------------------------ da_firstimer = banglalo [ wiadomość edytowana przez: banglalo dnia 2004-07-30 18:25:21 ] |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-30 18:31:58
a tam pierdzielenie, ja mam zwykle swiece champion N9Y zalecane przez ksiazke do fiata i wszsytko ladnie smiga nie ma zadnych problemow z odpaleniem a wogole akcesoria do gazu to jest chyba tylko polski wymysl jak wyciagnac kase z ludzi |
wagner Fiacior 1500 Gdańsk | 2004-07-31 09:13:08
1. nie powiedzialem ze inne sa gorsze, sam pewien czsas jezdzilem bodaj na Bosch`u i tez bylem zadowolony.
2. Iskry do gazu sa TAŃSZE od zwyklych ISKRY, takze nie wiem gdzie Ty widzisz wyciaganie kasy. |
artu Lada 2105 1.6 Puławy | 2004-07-31 10:05:06 - i staraj sie nie jezdzic na rezerwie gazu.
dlaczego,zawsze wyjeżdżam gaz do końca ,żadnych problemów pozdrawiam |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-31 10:18:57
A ile kosztuja te do gazu? U mnie zarowno zwykle iskry FE65 jak i champion n9y sa po 6zł te do gazu to koszt 5zł czy mniej? [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-31 10:22:36 ] |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-07-31 10:27:33 W Gdyni 4 szt do gazu kosztuja 24 zl, ja ostatnio zakupilen FE 65 PTS - 3 elektrodowe - kosztuja ponad 30 zl ale jestem z nich zadowolony. |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-31 10:35:20 a co daja te 3 elektrodowe swiece?i zapewne do ukladu z przerywaczem nie ma sensu ich ladowac?
a kiedys jezdzilem na ngk v-line ale w nich szybko wypalal sie ten ksztalt V elektrody, mimo ustawienia szczeliny 1mm jak zaleca ksiazka dla zaplonu bezstykowego |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-07-31 10:48:03 Mam instalke elpigazu juz od dwoch lat i nie ma z nią żadnych problemów. Faktycznie na początku występował objaw podobny do 1. jaki opisuje kol. firstajmer, ale po jakim czasie ów klopot ustąpił bez kombinacji z dolotem. Zrobilem na tej instalce juz prawie 60 tys km i poza dwukrotną zmianą filtra gazu, świec (też ISKRA do gazu) i przewodów WN nic nie było przy niej grzebane, nie była robiona żadna regulacja! Acha, jakiś czas temu na luzie mi gasł - pomogła zmiana filtra powietrza. Autko pali mi w jeździe mieszanej 9l gazu na 100km. Odpalam prawie zawsze na gazie, chyba że jest duży mróz. |
Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2004-08-01 11:27:05 Zgadza się Lafaar. i tak powinno być ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
wagner Fiacior 1500 Gdańsk | 2004-08-01 13:34:56 robi sie offtopicowo, ale jak juz ktos o tym wspomnial to:
... 3 elektrodowe swiece rzeczywiscie chyba sie nie nadaja do naszych aut kolega kupil sobie nowki briski i dal mi pierwszemu zalozyc na test, i auto szarpalo, gaslo, przyspieszalo tragicznie i nierowno pracowalo nie wiem, nie znam sie, moze to kwestja regulacji |
da_firstimer Slask | 2004-08-01 16:08:55 dzieki wszystkim mam jeszcze jedno pytanko: jak juz zapale na gazie i silnik jest jeszcze zimny to zeby mi nie zgasl musze mu naciskac na pedal gazu(cos jakbym jechal na brynie na zimnym silniku bez ssania), potem jak juz sie troche nagrzeje silnik, to obroty nie spadja trzymaja sie ok 900. czy u was tez takie cos wystepuje?? i jeszcze jedno kiedy: kiedy mniej wiecej na tej podzialce ponizej silnik osiaga temp 40-50 stopni??? ![]() |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-08-01 16:18:44 To normalne, na LPG nie ma ukladu wzbogacenia mieszanki. |
WFO Miłośnik FSO Caro1,6GLE i Caro+GSI Zielonka | 2004-08-01 18:27:06
Zgadza sie - to normalne, też tak mam. Ale jak u siebie, na zimnym silniku pracującym na gazie, mimimalnie /2-3mm/ wyciągnę cięgło ssania to już tak łatwo nie gaśnie.
Temperatura silnika nie zależy od wskaźnika. U mnie teraz latem, to po jakiś 3-4 minutach od uruchomienia, czyli jakieś 2 kilometry /rano oczywiście/. |
luk_M Kraków | 2004-08-02 17:33:51 No ja miałem założone te 3 elektrodowe świece i tak szybko jak je założyłem to uciekałem z nimi.Teraz jeżdrze na NGK i śmiga mi jak złoto,zapalam go na gazie i tylko jak odpale to ruszam w droge.A filtr gazu ma już 3 lata i jak go otworzyłem to wyglądał jak nówka nie trzeba było czyścić a instalacja ma już z 4 lata.A nadmieniam że silnik w moim fiacie ma 18 lat i nie miał jeszcze robionej kapitalki a ten samochód jeździł jako karetka (kombi). Pozdro |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-02 18:43:59 mojego fiata tez pale na gazie, ale zasilanie benzyna rowniez dziala elegancko, zapala mi od pierwszego przekrecenia i nie gasnie, nic sie nie dlawi, ale mimo tego silnik sie zalicza do kapitalki i nie ma sie co z niego cieszyc
prawda jest taka ze najgorszy silnik z 125p/polonez byle mial w miare rowne sprezanie na kazdym cylindrze i by byl dobrze wyregulowany (na tyle jego stan pozwala) bedzie jezdzil dopoki pompa oleju nie padnie i sie reszta nie zatrze |