Nie ma mocy na benzynie , na gazie ok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko ci sie moglo stac?? Niedawno kupilem lanosa 1.6 z instalacja gazowa. Na gazi chodzi ok ale duzo pali bo ok. 12 l w miescie przy spokojnej jezdzie i ok 16 przy agresywnej. Na benzynce jeszcze nie mierzylem ile pali bo praktycznie nie da sie na niej jezdzic. A mianowicie strasznie szarpie (kangury) i nie chce sie wkrecac na obroty... ogolnie zebym mogl wogole jezdzic na benzynce nie moge mocno naciskac pedalu gazu bo szarpie. Z gory dziekuje za rady.
Pozdrawiam

Reset kompa moze pomoc. Zdejmij kleme na 10 minut, tylko ze stracisz ustawienia radia.

zaraz ide sprawdzic...jutro napisze czy sie udalo...oby...

u mnie w golfie2 1.8 GT pojawil sie ten sam problem. po regulacji niby wszystko ok. nastepnego dnia ta sama sytuacja. zobacze co bedzi edalej.
poza tym po przelaczeniu na benzyne ostro kopci. czuc benze tak jakby nie przepalal.

mam u siebie parownik 70kw co oznacza ta moc? czy jest on wystarczajacy do 90 konnego 1.8 ?

z gory dzieki za odp.

Reseta zrobiłem ale jeszcze nie mialem okazji sprawdzic czy dziala...zaraz wlasnie jade A co do benzynki to tez spala jak glupi...zalalem 15 litrow i widzailem jak wskazowka od benzynki opada a tyle co odpalalem na benzie i kawelk jechalem...dwa rzy sobie tylko pojezdzilem ale to ok 20km w sumie

dziekuje bardzo za ta rade z restem DZIALA!!!!! Tylko ze ma odcinke przy 6tys i juz nie lapie 100kmh na dwojeczce tak jak na gazie

100 na dwójce przy takiej krótkiej skrzyni i dyfrze? Silnik niedługo przekręcisz. Na gazie nie masz odcięcia, bo komp odcina zasilanie wtryskiwaczy, a nie wyłącza zapłonu.

Niech wszyscy ktorzy maja problemy z jazda na benzynie zmierza jaka jest srednica mixera gazowego i porowna ja ze srednica gardzieli dolotu.Jezeli do tego dodamy niejednokrotnie podlaczenia poboru cieplego powietrza to wtedy mozna sie tylko pociac.Gazownicy zrobia instalacje pod wlasna wygode zeby nie bylo problemow z regulacjami.Dynamika jazdy na benzynie (i gazie) jest juz mniej wazna.

Witam,

miałem ten sam problem w lanosie. Okazało się, że zapchane były 2 wtryski - czyli nie palił mi na 2 cylindry na benzynie. Na gazie wszystko bylo OK.
Spróbuj odpalić silnik na benzynie i odłączaj po kolei napięcie z wtrysków i słuchaj czy zmienia się praca silnika po odłączaniu. Jeśli przy odłączaniu któregoś wtrysku okaże się, że nie ma zmian to znaczy że nie palił przed odłączeniem i po odłączeniu. Wykręć wtrysk i dobrze wyczyść. Może okazać się, że nie da rady już go wyczyścić, wtedy trzeba wymienić.
Jak uda Ci się usunąć usterkę, to przegoń go troche na benzynie, żeby przepłukał wtryski i co jakiś czas daj mu tak pojeździć.

pozdrawiam
Rafal