| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-31 01:00:40 Rura |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-08-02 21:53:00 u mnie w firmie jeżdzi poldek trak.
jak zaczął stukać w katalizatorze to pojeżdził tak ok miecha i stanąl. Uważam że to początek końca twojego kata. |
Qvax Oświęcim | 2004-08-14 02:02:14 Drgania i głuchy stukot dochodzi z wewn. katalizatora !!!
byłem pod autkiem , a żona kręciła rozrusznikiem. Nic nie obija o podwozie. Tak na marginesie: Potraktowałem go wkońcu młotiem Tak się zastanawiam czy go do końca nie potraktować Co do zdychania kata - od czasu rozwinięcia tematu przejechałem ok. 2,5 tys. kilometra, więc pewnie by zdechł, jek by miał zdychać, albo przynajmniej coś by gorzej jeździł. A ja nie widzę zmian. Więc chyba zostanie metoda brutal-force of mołtek. |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-08-14 15:48:28 Zawsze katalizator można wyjąć i oblukać na zewnatrz. Po wycięciu 8-miu sztuk śrub wypada on na ręce. Przed całą tą operacją kup dwie nowe uszczelki do kołnierzy na złacza. Są takie same po obu stronach. |
![]() 11-Rysiek-11 Daewoo Espero 1.5 16V Pilzno | 2004-08-15 13:48:05 Witam.Przeglądając starsze posty znalazłem informację jednego z użytkowników espero, że fabrycznie był montowany katalizator ceramiczny,tak że przy kontakcie z młotkiem coś w nim mogło się ukruszyć i teraz sobie dzwoni. Spotkałem się także z opinią kilku kierowców naszych esperyn, którzy na forum pisali, że w katalizatorze urywa się czasem jakiś mały metalowy element który także może dzwonić. Tylko tyle mogę pomóc, sam jeszcze nie miałem kontaktu z katalizatorem ( to chyba dobrze!!) |
Qvax Oświęcim | 2004-08-30 01:59:35 No wreszcie spokój
Wybebeszyłem kata - był ceramiczny, popękany i PRZYJARANY ? tzn. nadtopiony w co mi się nie chce wierzyć. Owinięty w szmatkę z azbestu, która się rozsypała i co nieco pozatykała. Kto takie badziewie wymyślił? Lekko się tym stuknie i się rozsypuje. Więs uważajcie na katalizator bo jest ceramiczny, i każde stuknięcie może skończyć się tragikomicznie. [ wiadomość edytowana przez: qvax dnia 2004-08-30 02:03:25 ] |