MotoNews.pl
3 Tlumik koncowy (57788/0)

Tlumik koncowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
specjaliści od tego tematu, musze wymienic ostatni tlumik, w moim mieście trudno o zaklad/sklep w którym dostane cos innego niż orginalny/zamiennik tlumika daewoo, cz jest jakas firma (napewno jest) która zrobi mi wmiare dobry tlumik do espero i wysle mi go pocztą kurierską ??? Chodzi mi o jakis lepszy niz orginalny, żeby też niebyl zaglośny, powiem tak ma mieć delikatny pomruk coś w tym styly, aha no oczywiście 2 rurki, noi oczywiście co najważniejsze.............cena, żeby mnie nieskasowali jak za orginalnego REMUSA , jak ktos przerabial ten temat niech mi udzieli kilku wskazówek, w archiwum szykalem ale nic dokladnego nieznalazlem albo nieumialem znaleźć.....

Pozdrawiem
Wiktor

nie spotkałem wydechu lepszego niż oryginalny

u mnie wytrzymał prawie 7 latek

z tanich i dobrych są tłumiki "IZAWIT", unikaj "ASMETU"

Cytat:
2004-07-31 03:09:13, Tomek-Mydlowski pisze:
unikaj "ASMETU"

O to to !!!
Założyłem ten "wynalazek" w zeszłym roku przed zimą, a teraz mam jeszcze skorupę zewnętrzną niby dobrą, ale na pewno nie ma już w środku przegród.
Z rury pluje rdza, ale za to tłumik ma "delikatny basowy pomruk"
Unikaj ASMETU !

umnie orginalny wytrzenal 6 lat a jais tam tani zamiennik tylko 3 ale itak jak na przebieg 100 tys to troche zamalo,
zna ktoś z was firme bosal gdzies w jakims sklepie w kielcach takie widzialem, ale niemam pojecia czy sa do espero i w jakiej cenie
- napisalem o l-teca zbaczymy co oni odpisza....

U mnie w zeszłym tygodniu pojawil sie ten sam problem. Po powrocie z dluzszej trasy wydech zrobil sie glosniejszy. Nachylilem sie, a tu koncowka wydechu wisiala tuz nad asfaltem. Poszarpalem nia i oddzielila sie od puchy. Teraz jezdze z basowym pomrukiem
W Bydgoszczy znalazlem warsztat, w ktorym sa Asmety po 100zl z wymiana. Inna alternatywa to Walker za 170zl. No i mam dylemat

Witam
Mi też się wysypał,a dokładnie mam małą dziurkę zaraz za ostatnią
opaską. Przy 120km z tyłu jast jak w samolocie takim starszym do tego prawe łożysko wyje.....normalnie szok!!! tragedia

A ja polecę z czystym sumieniem aluminiowego "Płuciennika".
80 zeta + 5 zeta obejma.

Ja moge polecic tlumik MALONE (albo jakos podobnie?). Ma fajny basowy dzwiek i ladnie wyglada (duzy wybor modeli).
Mam go od kilku miesiecy i jestem bardzo zadowolony.
Aha i kosztuje od 190 do 500 zl. Ja za swoj zaplacilem 300zl

Mój koncowy się jeszcze trzyma - 8 lat i 144000 km. Niestety musiałem wymienić środkowy. Ale łącząc konieczność z przyjemnością wymieniłem na przelotówkę w Pruszkowie w zakładzie w kórym robił pierwszy wydech MaciekGT. Byłem też w El-Tec'u. Pierwszy tłumik u nich to koszt ok 300 PLN a końcowy z pojedyńczą końcówką to koszt od 300 PLN. Gwarancję dają na 4 lata. Niestety braki $$ nie pozwoliły na taki wydatek

Cytat:
nie spotkałem wydechu lepszego niż oryginalny

u mnie wytrzymał prawie 7 latek

a ile taki kosztuje?

Przelotowy środek kosztował mnie w Pruszkowie 120 PLN z montażem. Co do końcowych to wybieram się w najbliższym czasie do producenta od którego bierze zakład z Pruszkowa. Jak się coś dowiem to wrzucę info.

dla mnie jest tylko jedna firma od tłumików EL-TEC... poznacie budowe jego tłumików, materiały itp to będziecie wiedzieli dlaczego mam takie dobre zdanie o nich polecam odwiedzenie stromy www.el-tec.pl

Przyznaj się pszczoua, Ty jesteś ich przedstawicielem handlowym

nic z tych rzeczy... po prostu zakupiłem końcówkę w El-Tecu od Wojtka Lutomskiego i tyle jestem z ich wyrobu bardzo bardzo zadowolony i dlatego też chcę się w Wami podzielić moimi spostrzeżeniami... mówię poważnie ten człowiek i sztab ludzi, który ot robi jest warty zachodu... użyję cytatu samego " może Ulter ma magazyny kilka razy większe niż jego cały garaż, ale to co on robi i w jaki sposób i z jakim efektem zasługuje na uznanie"... jeśli któryś z Naszych zdecyduje się na montaż w El-Tecu dla ciekawości możecie się ze mną skontaktować... wtedy mam coś ważnego myśle do przekazania, co przy zakupie może być pomocne... pozdrowienia moje GG 1803959

Cytat:
2004-08-18 22:35:13, -JACO- pisze:
Przyznaj się pszczoua, Ty jesteś ich przedstawicielem handlowym

Eee tam... to po prostu miłość, bracie

A zupełnie poważnie, Wojtek to naprawdę bardzo miły jegomość, który posiada wiedzę na temat wykonywanego przez siebie fachu.

Aczkolwiek z drugiej strony, nie oszukujmy się - nie jest to jedyna osoba, potrafiąca skonstruować element/ y ukł. wydechowego.

Jeśli ktoś ma chęć dowiedzieć się (szczegułowo) czegokolwiek na temat właśnie konstrukcji ukł,. dolotowych, czy też wydechowych moge polecić kilka sposobów...

1. DLA BARDZIEJ - LENIWYCH:
Kontakt z Piotrkiem Lorbieckim
np. e- mailem: lorbi@lorbi.com.pl
(zainteresowanym mogę podać nr tel.)

lub właśnie z W. Lutomskim, adres podał Pszczoua

2. DLA MNIEJ - LENIWYCH
Kontakt z inż. Wiesławem Pachoniem
... osobą, która jako jedna z nielicznych może pochwalić się dużym dorobkiem naukowym w dziedzinie konstrukcji ukł. dolotowych jak też wylotowych silników spalinowych.

kontakt - firma Mag - Sport, poprzez p. Lecha Węglarskiego z Nowego Sącza - swoją droga również osoba mająca pojęcie o ww. zagadnieniu.

3. DLA OSÓB LUBIĄCYCH WŁOŻYĆ NIECO WYSIŁKU Z ZDOBYCIE WIEDZY
Zapoznanie się z treścią książki pt. "układy wylotowe", autorstwa Czesława Kordzińskiego (pozycja napisana językiem "fizyko - inżynierskim")

4. JW. JEDNAK NALEŻY ZAPOZNAĆ SIĘ Z PODSTAWAMI "JĘZYKA TECHNICZNEGO W WYD. ANGIELSKIM"
Przyswojenie informacji zawartych w książce autorstwa Grahama Bella (niezłe, co?! ) pt. "Performance tuning in theory and practice".

Pozdrawiam - SpeedR