MotoNews.pl
12CO jest pod tylnym lewym siedzeniem pasazera w bmw 520 ????? (57794/0)

CO jest pod tylnym lewym siedzeniem pasazera w bmw 520 ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CO jest pod tylnym lewym siedzeniem pasazera , bo pod prawym jest akumlator a podrugiej stronie jest jakis komputer i kabelki ale do czego (central zamka czy co ?) prosze o pomoc ??????????

hej!
Mam pytanie jak podniesc tylną kanape w BMW 525 tds 93r. aby sie dostac do akumulatora. Kanapa jest nie dzielona.Jesli ktos moze mi pomoc to prosze o wskazowki na gg 1377732.
Pozdrawiam!

Autorstwa Marcin_Radom :
żeby zdjąć tylną kanapę trzeba dynamicznie pociągnąć do góry przednią część kanapy. po wyjęciu z zatrzasków wysuwamy ją do przodu. pzdr
Cytat:

Cytat:
2004-07-31 08:51:26, charlesk pisze:
CO jest pod tylnym lewym siedzeniem pasazera , bo pod prawym jest akumlator a podrugiej stronie jest jakis komputer i kabelki ale do czego (central zamka czy co ?) prosze o pomoc ??????????

ja tez to mam i nie wiem co to jest a mam e-34

To co tam jet to po prawej stronie akumulator a po lewej sterownik centralnego zamka wraz z sterowaniem oświetlenia wewnatrz pojazdu.
Pozdrawiam

Witam.Przeglądam Wasze odpowiedzi i sprawdziłem u siebie .Czy w BMW 525 też powinien być akumlator bo u mnie niema.Jest miejsce,są jakieś kable ale pod tylnym lewym siedzieniem niema go.A do czego jest drugi akumlator?

Jest tylko jeden akumulator w zależności od modelu i wielkości silnika albo aku był pod maską (tradycyjnie) albo pod tylną kanapą.

Dzięki za wyjaśnienie.To od czego są dwa kable po prawej stronie?jeden grubszy drugi trochę cieńszy?Bo po lewej są bezpieczniki.Może ktoś ma też tam kabelki.

Cytat:
2005-10-03 19:08:19, kornat pisze:
Jest tylko jeden akumulator

Tak jest w większości egzemplarzy E34. Drugi akumulator jest
w fabrycznym wyposażeniu niektórych, bogato wyposażonych E34, i służy m.in. do przewietrzania i podgrzewania auta na postoju.
W wersjach, gdzie podstawowy akumulator jest montowany pod tylną kanapą, drugi akumulator jest montowany w bagażniku na lewej ścianie. Być może w wersjach, w których podstawowy akumulator jest montowany w komorze silnika, drugi akumulator jest montowany pod tylną kanapą, i stąd te kable.

zyggy ma rację. kolega ma E34 535 i kiedys mi powiedział że ma dwa akumulatory i mało brakowało a bym się z nim założył no i oczywiście bym przegrał.
pozdrawiam