Samodzielna wymiana skraplacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam nieszczelną chłodnicę klimy (skraplacz) więc zamówiłem sobie nową (za 400 zł), zastanawiam się tylko czy można wymienić ją samemu czy raczej jechać z tym do mechanika, ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie ?
oczywiście na napełnienie i tak pojadę do zakładu, wydaje mi się że powinno to być w miarę proste, z tym że martwi mnie sprawa szczelności po założeniu, no i żeby przy okazji niczego nie zepsuć.

pozdro !

wymiana jest prosta.a dobry serwis, przed nabiciem czynnikiem i tak sprawdza szczelnosc. najlepiej nie skrecaj rurek do konca, to wymienia uszczelki przed nabiciem

Moim zdaniem lepiej dać do serwisu klimy żeby oni zrobili. Jeśli będzie nieszcelne jakieś łącze to po nabiciu oni sprawdzą i doszczelnią a w razie czego to możesz reklamować. A jak ty zrobisz napełnisz i będzie nieszczelne to będziesz sobie w brodę pluł bo i tak będziesz musiał oddać do serwisu.
Z pozdrowieniami Malin II

Moim zdaniem lepiej dać do serwisu klimy żeby oni zrobili. Jeśli będzie nieszcelne jakieś łącze to po nabiciu oni sprawdzą i doszczelnią a w razie czego to możesz reklamować. A jak ty zrobisz napełnisz i będzie nieszczelne to będziesz sobie w brodę pluł bo i tak będziesz musiał oddać do serwisu.
Z pozdrowieniami Malin II