Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Red Astra Iron Maiden Andrychów | 2004-08-01 11:03:15 Mam pytanie - czy ktoś z Was próbował
jeździć na wkładkach usztywniających sprężny? Chciałbym trochę poprawić zachowanie mojej Astry i nie wiem czy warto się w to bawić choć to chyba najtańsza metoda... ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Red |
![]() WWojtek ASTRA II Nowy Sącz | 2004-08-01 12:10:55 Swego czasu używałem takich gum , które wkładało się między sprężyny , ponieważ autko mi trochę dobijało kołami do nadkoli. Wrażenia przy cywilnej jeździe całkiem pozytywne, auto robi się sztywniejsze , poprostu zmniejszasz skok sprężyny . Widziałem swego czasu w katalogu sandlera , takie "ustrojstwo" które działało trochę jak śruba rzymska , i w jednym położeniu dociągało zwój spręzyny do siebie , a w drugim odpychało , tak jak byś chciał zrobić ze swojego autko cross country. Te gumy , których używałem kosztowały około 2 zł. Wieć moja rada : musisz sam przetestować to chyba najtańsze rozwiązanie.
Pozdrawiam, Wojtek |
![]() Red Astra Iron Maiden Andrychów | 2004-08-01 20:10:17 No ja myślę na przód i tył, tylko trza będzie wyczuć co i jak?
Bo można założyć jedną wkładkę lub więcej na sprężynę i obserwować jaki jest wpływ na zachowanie autka ![]() Co do ceny to faktycznie dziś na Allegro było po 4,50 ![]() |
![]() Red Astra Iron Maiden Andrychów | 2004-08-01 22:45:05 Dzięki Misiek! Przynajmniej wiem, że Ty wiesz co mówisz ![]() ależ masło maślane... |
![]() Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-08-01 23:03:59 gdzieś ty misiek był jak cie nie było?? ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2004-08-01 23:45:00 moj qmpel jezdzi miskiem galantem i ma takie gumy z tylu zalozone - jest zadowolony. wczesniej autko mu dobijalo dosc mocno, zdazalo sie tez ze przy przejezdzaniu przez spiacych policjantow tlumikiem o nich zawadzal. teraz problem zniknal.
jednak qmpel zalozyl je tymczasowo zanim uzbiera na nowe sprezyny. ja mam zamiar zalozyc do swojego kadzia, gdyz przy wiekszym obciazeniu strasznie siada tyl pzdr |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2004-08-02 06:43:08 Swego czasu, gdy byłem szczęśliwym posiadaczem Łady 2107, musiałem zamontować takie gumy w sprężyny. Niestety w.w. auto, ma tak miękkie zawieszenie, że przy jeździe z 5 osobami w środku, opony tarły o nadkola. Doszło do tego, że gdy nie miałem jeszcze takich wkładek, właśnie opone przeciołem o nadkole. |
![]() maryjan (S) RegionAdmin Opel Corsa C GSI Stężyca piękna okolica==>Wa-wa | 2004-08-02 13:58:23 i ja mam gumki w sprezynkach z tylu mimo zainstalowanych "Ventur" (chcialem troszeczke je podniesc)... mozna zamontowac gumy na dole sprezyny a wtedy auto nie zmieni wysokosci i odwrotnie- zalozone u gory sprezyny auto idzie znacznie w gore...z przodu tez mialem zalozone ale wyjalem bo to juz bylo dal mnie zatwardo jak na Warszawskie drogi...generalnie polecam |
Maly_Pio opel calibra Köln | 2004-08-03 01:32:33 gumki w sprezyny to ja zakladalem w polonezie zeby go utwardzic a w Cali mam z tylu tylne sprezyny z BMW E-30. Pasuja jak orginal,jest nizka i ma super krotkie ugiecie. |