| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2004-08-01 12:06:48 Panowie doradźcie mi w sprawie nagłośnienia w ponym.
Mam zamiar założyć sobie troche lepsze granie. Po głowie chodzi mi pomysł żeby w miejsca gdzie mam teraz 4 seryjne głośniki założyć mocniejsze blaupunkta dwódrożne oraz włożyć do bagażnika tubę. Chodzi o to żeby nie żucały sie w oczy tak jak w wielu przypadkach głośniki na tylnej półce planuje zakup radyjka blaupnnkt mp3. co o tym sądzicie? Bardzo prosze o dodatkowe pomysły! |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2004-08-01 13:24:18 o ile się orientuje to za taką tubę to możesz wołać ok 300,- nijmniej ale może sie nie znam, a z zmacniaczem to nie wiem jak to jest. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-01 22:57:14 Najpierw napisz ile kasiorki na to przeznaczyłeś a następnie jakie masz preferencje muzyczne. Te dane pozwolą określić trochę bliżej na jaki sprzęt zwrócić uwagę. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-08-02 10:47:53 i uwaga odemnie jesli mozna Pozdrawiam |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-02 19:15:33
Dwudrożne w zupełności wystarczą. Jeżeli masz możliwość to namawiam na dwudrożny zestaw odseparowany, nieporównywalnie lepsze efekty brzmieniowe. |
Kunta_Kinte HF MEMBER Hyundai Coupe Gdańsk | 2004-08-02 20:50:25 ja bym chciał za wzmaka i tube 600 zł bo wzmacniacz jest naprawde dobrej firmy. A tuba tez nie jest zła |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2004-08-02 21:29:00 nie wliczając zakupu radia to chciałem przeznaczyć kwotę która dałaby mi efekt którego oczekuje! zamierzam sie do kupienia głośniczków i radia jednej firmy BLAUPUNKT. w czterech miejscach gdzie mam fabrycznie głośniki chciałem dopasować jakieś blaupunkta dwódrożne średnie i wysokie a tube w bagażnik włożyć! tam nic ogomnego nie wejdzie więc myśle że fortuny nie wydam a tubę mam do kupienia za 150 od zaprzyjaźnionego elektryka.
po pierwsze jak je umieszcze tam gdzie ich miejsce to nie bedzie ich tak widać! a nie chce montować półki bo moment i ją szlak trafi a i szkody bedą nie małe! |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-08-02 22:20:37 lepsza skrzynia |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2004-08-02 22:51:06 Ja mam tubę i nie narzekam |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-03 23:38:22 Zależy wszystko od stawianych wymagań, jak chcesz uzyskać niski, szybki i przyjemny dla ucha bas, to niestety trzeba zakasać rękawy i zrobić porządną skrzynę pod wymiar. |
gracik HF MEMBER hyundai pony warszawa (rybnik) | 2004-08-12 00:04:58 Skrzynia jest napewno lepsza niż tuba. A co do fabrycznych miejsc w ponym to tragedia. Ja mam założone na tył w półkę elipsy 6x9, a z przodu w drzwiach system dwudrożny w fabrycznych miejscach mam tylko gwizdki. Inaczej nie grało najlepiej. Wcześniej miałem z przodu w fabrycznych miejscach głośniczki "pionka" no ale tam wchodzą tylo 10-tki więc wiadomo jaka jakość... Natomiast jeśli boisz się o sprzęt to możesz go zakamuflowac tak aby nie kusił złodzieja, ale ładnie grał. I pytanie: dlaczego uparłeś się na Blaupunkta? Miałem radio tej firmy i uważam, że Pioneer, Alpina, czy Clarion są dużo lepsze A tak na marginesie ciężko nagłośnić dobrze poniacza.
[ wiadomość edytowana przez: gracik dnia 2004-08-12 00:08:09 ] |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2004-08-12 10:13:32 Tez jestem na etapie audio w poniaczu...chyba najlepiej jest zrobic najpierw dobry zestaw glosnikow przednich dwudroznych odseparowanych ze zwrotnica...bo tak jak pisal Gracik z przodu wchodza dziesiatki |
Kunta_Kinte HF MEMBER Hyundai Coupe Gdańsk | 2004-08-12 15:28:03 no w tej tubie są dwa głośniki ustawione na przeciw siebie i jest zamknięta w band pasie. więc nie wiem co jest leprze |
gufson HF MEMBER Hyundai Pony Lipsko | 2004-08-12 19:11:44 HEjka
CHcę zainstalować dvd do mojego poniaczka ale nie wiem jak go podłączyć. MAm kilka pytań 1. Gdzie podłączyć dvd bezpośrednio do akumulatora czy może razem z radiem do + i -(ale chyba to nie przejdzie) 2. Czy można podłączyć od radia i dvd te same głośniki? 3. A może kupie sobie wzmacniacz i sprawa bedzie rozwiązana tylko ciekawe czy jak włącze sobie film na postoju, to później zapale samochód |
czerwcu HF MEMBER AUDI 80 B3 (łódzkie) | 2004-08-13 21:04:58 dlaczego blaupunkt? bo miałem juz jednego i gra mi już w innym autku ze 3 lata tyle że to kaseciak!
ale w sumie to tak bardzo sie nie uparłem jak cos bede miał fajniejszego na oku to czemu nie! troche zmieniłem plany. chce kupić już gotowy zestaw głośnikowy ze zwrotnicami itd. śr,wy,ni a z przodu tylko dam dwudrożne średnie i wysokie! dzięki za podpowiedź właśnie się zastanawiałem jakie duże z przodu wchodżą myślałem że więcej niż 10cm. a co do kamuflażu to też juz rozwiązałem problem (narazie w głowie) a mianowicie przykręce głośniki od dołu a na wieżch dam jakiś materiał maskujący i już. pozdrawiam! |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-14 00:39:40
1. Akumulator jest najlepszą opcją. 2. Można pod warunkiem, że radio będzie miało wejscie audio (sygnał z DVD będzie przekazywany przez radio na głośniki). 3. Wzmacniacz dużo poprawi jakość dźwięku, ale to kolejny wydatek. Ile na postoju można słuchać/oglądać, to zleży od komponentów i głośników. Nieskiej mocy sprzęt - dłuższe słuchanie/oglądanie, ciche słuchanie/oglądanie też wydłuża żywotność akumulatora. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-08-19 11:39:12 zmoich skromnych doświadczeń wynika, że -
a) nie marka ma znaczenie a model jaki wybierasz miałem okazje cieszyć się Blaupunktem SF topowym modelem i nie odstawał on od Alpiny czy Pionka w tych samych okolicach czyli 2,5k cena sklepowa a akurat trafił się za 800 b) im wyższy model tym zwykle wieksze możliwości wyjścia wejścia, oddzieny sub (sterowany) itd itd oczywiste niby ale nie do końca c) zasilanie - i kable d) głośniki - jak pisze Bols naprawdę oddzielny przód to najlepsza inwestycja, najlepiej poczujesz wydana kase, tu warto iść w zwrotnice i dobry głośnik. Tył to moim zdaniem ostatnie pieniądze jak juz nie masz co z nimi robić....gra przód i basik jak go masz. e)bas - jak wyzej zamiast inwestycji w tył odkładaj na bass nic nie da tego efektu co skrzynka i wzmacniacz, kiedy miałem 28 cm w bagażniku muzyka nabierała innego znaczenia, nawet w chałupniczej wersji nie mogłem się przestać zachwycać zupełnie nową jakościa. |