MotoNews.pl

Jak odróżnić bmw 525......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bmw 525 i nie jestem pewnie czy ma on 24v,bo niby z papierów wynika,że ma 192KM czyli był by to 525 24v,można to jakoś sprawdzić gołym okiem???

ktory rok tej betki? jak chcesz mogę przysłać ci rysunki obu silników. pozdrawiam

rok 89jak możesz to mi prześlij adres devil-80@o2.pl.
z góry dziękuje i pozdrawiam

a zresztą poszukaj sobie sam:
http://rust.mine.nu/bmw/carselect.do
wybierasz po kolei model, rok produkcji itd. tam masz opisane wszystkie części.
pozdrawiam

W 89 roku montowali 2,5l 12V 170km. Możesz go poznać po tym że ma dobrze widoczny duży kolektor ssący co widać na tej aukcji (akurat to jest silnik 2l, ale 2,5l też tak wygląda):allegro

Silnik 2,5 24V wygląda tak jak na tej aukcji: allegro1

PS. Z aukcjami nie mam nic wspólnego

dzięki milan99.Pozdrawiam

na temat 525i 24v z roku 1989 napisałem coś już tu: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=57901&c=0&f=29
pozdrawiam

patrzyłem w papierach i jest napisane,że ma 142kW czyli to są 192 KM,tylko nie wiem czy to prawda

Wg. ETK 525 24v wychodziły w 1989 roku więc prawdopodobne, że masz taki silnik.

chyba jednak coś jest nie tak w papierach bo byłem u jednego kolesia i powiedział mi:że tan silnik co ma 24v to jest Vanos czy jakoś tak a mój napewno nim nie jest stwierdził,że ma 12v czyli wynika,że ma tylko 170 KM

Wpisz 7 ostatnich cyfr nymeru VIN (z dowodu rejestracyjnego) na stronę VIN-DECODER i zobacz pozycję motor. Jeżeli napisane jest M20 to masz 170KM, jeżeli jest napisane M50 to masz 192KM 24V.

Silniki 24V zarówno były z vanosem jak i bez. Oba miały 192KM.

Najlepiej sobie sprawdzić jaki masz silnik po zdjęciach, np. z tych aukcji co podałem wcześniej.

a wieć mam m20 czyli 172KM niestetyDzięki za pomoc.Pozdrawiam

170 KM a nie 172

No dobra ma 170 KM dwa konie w tą dwa w tamtą co to za różnica Pozdrawiam

mówisz że nie ma różnicy. hmmmm. a dorożka bez konia lepiej jeździ czy z dwoma? też tylko dwa konie różnicy.

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-08-04 01:04:51 ]

zależy czy to są 2 konie czy 2 szkapy bo jak szkapy to z górki lepiej sama pojedzie

hmmm, niby racja, ale kolego pomyśl co by było z hamowaniem. szkapy jednak bezpiecznie zatrzymaja furmankę, a co w przypadku swobodnego zjazdu? o to właśnie chodzi w autach. liczy sie nie tylko przyspieszenie ale i również, a może nawt bardziej opóźnienie hamowania, o czym zazwyczaj młodzi kierowcy (nie tylko beemek) często zapominają.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-08-07 14:25:33 ]

no fakt zapominająPozdrawiam!