Gdzie zalozyc gaz na wtrysku do c30se ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wlasnie kupilem szostego juz senatora w mojej historii bojów z tym autem. szukam FACHOWCÓW ktorzy potrafia bezboleśnie założyć gaz na wtrysku do c30se. Polecicie mi kogos??

http://www.kamena.vel.pl/lob/gaz/

Ja do swojego 2,6 zakładałem u Domańskiego na Czechosłowackiej bo na kilka jego zakładów tylko tam się podjęli. Jest tam taki facet ok pięćdziesiątki, który zna te tematy i od razu zaproponował mi metalową przelotkę zamiast tej plastikowej z napisem 2,6. Przez 3 lata instalka chodzi bez zarzutu i bez strzałów. Zapłaciłem za nią razem z przelotką ok. 2400. Może warto tam spróbować. Ale gadaj tylko z tym starym szefem, bo jest tam jeszcze taki młodzik, trochę zarozumiały i wszystkowiedzący czyli koleś do dupy.

Ja mam instalacje za 6tys i tez sie pierniczy trzeba znowu jechac do Gdanska na regulacje!!! wymienili na nowe wtryski-pomoglo na tydzien i znowu przeruwa na wolnych obrotach.
maja tam hamownie to i pomiar bedzie

Cytat:
2004-08-02 12:06:29, MARCIN--Ibiza pisze:
Ja mam instalacje za 6tys i tez sie pierniczy .....

Też? To znaczy co też?

kurza tfarz jedna instalke za 5800pln juz mialem i po 10 miesiacach bojów na moją wyraźną PROŚBĘ ja wymontowali...

rozumiem że kase oddali.....

Cytat:
2004-08-02 10:14:17, QNA pisze:
Ja do swojego 2,6 zakładałem u Domańskiego na Czechosłowackiej bo na kilka jego zakładów tylko tam się podjęli. Jest tam taki facet ok pięćdziesiątki, który zna te tematy i od razu zaproponował mi metalową przelotkę zamiast tej plastikowej z napisem 2,6. Przez 3 lata instalka chodzi bez zarzutu i bez strzałów. Zapłaciłem za nią razem z przelotką ok. 2400. Może warto tam spróbować. Ale gadaj tylko z tym starym szefem, bo jest tam jeszcze taki młodzik, trochę zarozumiały i wszystkowiedzący czyli koleś do dupy.

Daj spokój QNA to nie instalka tylko bajzel w tym silniku......

kase oddali, ale tego co wymienilem w silniku na swoj koszt oraz kosztow wizyt nie zwrocili takze w sumie interes jak zabłocki, dlatego pytam...

Cytat:
2004-08-03 10:54:06, boogie pisze:
Daj spokój QNA to nie instalka tylko bajzel w tym silniku......

Chciałbym zeby wszystkie bajzle przejeżdżały 150k bez żadnych problemów jak np. te porządne za 5800. Napisałem, że tam zrobiłem, bo było tanio i solidnie i mogę polecić.

Jakoś do mnie nie przemawia przeabianie przez garażowego speca fabrycznych elementów....

Cytat:
2004-08-02 12:18:40, QNA pisze:
Cytat:
2004-08-02 12:06:29, MARCIN--Ibiza pisze:
Ja mam instalacje za 6tys i tez sie pierniczy .....

Też? To znaczy co też?

za taką kase i też- mimo to, że tyle kosztowała

A co to za instalka i czy masz ją jeszcze na gwarancji
Cytat:
trzeba znowu jechac do Gdanska na regulacje!!!

bo może coś na to poradzę, podsyłając do gazownika ale jeżeli jest na gwarancji to niech się instalatorzy męczą.

wlasnie sie rozgladam za instalka i jestem raczej zdecydowany na Prinsa VSI bo jest firma na miejscu, ktora juz to zrobila w C 3.0
ale prosze was - jak piszecie cokolwiek o jakis dupnych rozwiazaniach to oprocz podawania ilosci wyzuconej kasy podajcie chociaz producenta i model instalki

Witaj,
Ostatnio zakładałem w Warszawie PRINSA VSI, narazie przejachałem ok. 600 km i jestem bardzo zadowolony.
Instalacja założona dość dobrze, nie ma żadnych różnic benzyna-gaz , napradę warto
Są jeszcze dwie instalacje jakie można polecić:Landi-Ranzo Omegaz oraz BRC Sequental

pozdrawiam
PG

Nie namawiam, ale "moi" gazownicy V6-stki mają opanowane. Ja zrobiłem już na instalacji BIGAS ponad 10 tys. km i jest tip-top

Z tego co ludzie mówią podstawa to tytanowe wtryskiwacze. Inne ponoć nie wytrzymują zimy. Napewno takie robi BRC.

BRC ma te same wtryskiwacze co PRINS, japońskie Keihin

Czyli mamy juz sprawdzone napewno
- Prins VSI
- Bigas
a polecane
- BRC
- Landi
no wlasnie Landi - we Wrocku wywiesili w ASO na karkonoskiej ogloszenie 'zakladamy oryginalne instalacje LPG' pytalem - wlasnie Landi ma umowe z GM, prawdopodobna cena (podana przez pracown. ASO) takiej instalki zakladanej u nich to ok 7300 (do V6) wiec cenowo znowu sa bezkonkurencyjni
ale warsztaty samochodowe maja u nich z reguly 15% rabatu na czesci (nie wiem co z uslugami) a to by juz wyszlo 6200 czyli cena Prinsa
zakladal w ogole ktos LPG w ASO?

Greg_OR: a kto robi we wroclawiu Prinsa?