Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-02 00:10:16 Mam problem! ![]() Objechałem wszystkie sklepy z częśćiami do malca w Katowicach i nigdzie nie mogę znaleść przerywacza z teflonową kostką zamiast bakielitowej. I tu prośba do was! Czy ma lub mógłby zakupić (pieniążki prześle pocztą) taki przerywacz?? Bo ten na którym jeżdżę obenie jest do d... ta kostka się ściera a przy platynki składają się z jakiegoś dziwnego stopu i mój malec źle jeździ ![]() Z góry dzięki ![]() |
![]() Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-03 01:05:46 Wielkie dzięki z fatyge.
|
![]() _Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-08-04 11:59:29 Dzisiaj jade kupić aparat to sie spytam
Rozumiem że to chodzi o kostke która chodzi po krzywce ?? |
![]() _Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-08-04 14:14:02 byłem i gościu powiedział że sie zdażają. jak chcesz to meoge jeszce wpaść kiedyś sie spytać
|
![]() Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-04 14:30:46 tak _szary!! Chodzi o tą kostkę.
Jakbyś mógł to byłbym wdzięczny. Byłem dzisiaj w jeszcze jednym sklepie ale na całe Katowice jest chyba tylko jeden dystrybutor przerywaczy. I są one do d... ![]() |
![]() Przemorally warszawa | 2004-08-04 20:07:23 a jeszcze jedno u nas jest jeszcze taki jeden sklep nazywa sie bomis(moze ktos o nim slyszal) w ktorym sie zapytam o ten przerywacz |
![]() Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-04 23:59:38 Dzięki Przemorally!!
Zaraz sprawdze aprat, ale nie wydaje mi się żeby tam był jakiś luz. |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-08-05 09:17:52 sorry ze się wtrącam... zjeździłeś bakielit?? czy moze zbyt czesto gubisz przerwę?? a czy krzywkę smarujesz?? pod palcem rozdzielacza jest kawałek filcu na który trzeba kapnąć olejkiem... bedzie się bakielit slizgał, bo krzywka bedzie smarowana...
a jak ginie przerwa to moze źle przykręcone kowadełko przerywacza, czy zjechana sruba mocująca.... a szara kostka (ta podpórka pod młoteczkiem przerywacza) to ja ją widziałem tylko raz w życiu i powiem ze to bardziej na zwykły plastik wygląda niż na teflon... ale ja się nie znam tak dobrze jak koledzy... pozdrawiam.. i jeszcze jedno... jeśli sa takie przerywacze z teflonową "kostką" (czego nei neguję) to musisz wziąć pod uwagę ze bedzie ci się szybciej ścierała krzywka - nie wiem co gorsze... bo wymiana samej krzywki jest nieopłacalna, a w sklepie kupisz tylko cały komplenty wałek z mechanizmem odsirodkowym, który kosztuje tylko parę groszy mniej od całego aparatu... [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-08-05 09:22:26 ] |
![]() andy_k F&F Wolny Słuchacz :) Sosnowiec | 2004-08-05 18:20:25 Jedną z przyczyn szybszego ścierania sie powierzchni ślizgowych jest temperatura powstająca podczas przepływu prądu przez styki.
Zamontuj nasz moduł stykowo-tranzystorowy i problem zniknie , styki nie będą nagrzewac ślizgu, styki nie będą sie wypalac więc zmniejszy sie częstotliwosc koniecznych regulacji. Dodatkowo wywalisz kondensator więc wzrośnie bezawaryjnosc zapłonu. Z Katowic do Sosnowca masz niedaleko więc wpadnij to wypróbujesz urządzenie. A oprócz ochrony styków będzie większa energia wyładowania co powoduje że silnik pracuje równiej i oszczędniej. --------------------------- http://www.republika.pl/digitech2 |
![]() Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2004-08-06 09:57:11 Dziękuję sFiatowiec! W sumie twoja teoria może być słuszna. Problemy zaczęły się od momentu gdy czyściłem cały silnik i możliwe że dostało się do środka trochębenzyny ekstrakcyjnej. ![]() andy_k: Przemyśle propozycje. A możesz napisać na priv czym się różni twój moduł od tego montowanego w el-u?? |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-08-06 10:44:02 nie ma sprawy, od tego jest to forum...
andy_k też dobrze ci radzi... bo klekaja najczęsciej styki własnie od duzego pradu jaki przerywają... wypalają sie, zwiekszają rezystancje i słabnie iskra, szczególnie na wysokich obrotach, jak mozesz od razu założyć moduł to polecam... jakie są zalety nie pisze bo sam znajdziesz na tym forum... |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2004-08-06 11:13:35 Chudy89 -> http://republika.pl/digitech2/ |