MotoNews.pl

[126] Zepsuty wskaźnik poz. paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam dość denerwujący mnie problem,a mianowicie nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa...co daje efekt że niewiem ile mi jeszcze paliwka zostało.Co prawda rezerwa sie świeci jak jest mało paliwka,ale takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje.Czym to może być spowodowane,i jak usunąć tą dręczącą mnie pierdółke?Z góry dziękuje,pozdrowionka!

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-08-02 23:01:06 ]
[ powód edycji: kolejny "nowy" który oczywiście nie czytał regulaminu... ]

A sprawdziłeś cokolwiek czy po prostu nie wskazuje to piszesz?? Z baku do lampki rezerwy i wskaźnika idą dwa osobne przewody (chyba ze w Malcu jest jakaś zamota) - należało by sprawdzić czy oba są prawidłowo podłączone. Może się przetarł gdzieś przewód lub zwiera do masy? Nie wiem akurat jak jest w maluchu (czy zwarcie do masy przenosi wskazówke na "zero" czy na max, bo wtedy zupełny brak masy powoduje że ustawia się ona w drugim skrajnym położeniu.
Ale chyba lepiej żeby się koledzy maluchowcy wypowiedzieli.

BTW - oczywiście szukałeś w wyszukiwarce??

a u mnie w kancie szybko konczy sie paliwo - chłopaki co moze byc przyczyną????

Cytat:
2004-08-02 21:47:28, Poramancza pisze:
a u mnie w kancie szybko konczy sie paliwo - chłopaki co moze byc przyczyną????

ja wiem!ja wiem!
pewnie ci czujnik zle dzila

Ciężka noga.
Mam wrażenie że jaja sobie robisz...

Panowie, panowie, proszę uprzejmie o odpowiedzenie mojemu lokalnemu rodakowi na pytanie a nie robienie sobie jaj

Mochu, nie przesadzaj,nie jest tak źle...kolega Race_D omówił ogólnikowo problem,aczkolwiek na tyle dokładnie że już w czym rzecz...pomimo że niema 126'tki.Wiem że jestem nowy i musze sie zaaklimatyzować,ale to troszke czasu musi minąć

Cytat:
mnie w kancie szybko konczy sie paliwo - chłopaki co moze byc przyczyną????

Za duzo TY tankujesz
w zwiazku z tym Fiat cierpi na suchoty w baku!!!!!

To może nie róbmy OT, niech kolega Marchewa napisze, co było przyczyną i jak usunął awarie, bo może ktoś kiedyś będzie miał ten sam problem to znajdzie od razu rozwiązanie .

A mi nie dziala ani wskaznik (zawiesil sie na 1/4 baku) ani lampka rezerwy. Co to moze byc? Czy jak sie plywak zawiesi to lamka tez ine dziala?

Cytat:
2004-08-02 23:54:44, speed555 pisze:
(...) Czy jak sie plywak zawiesi to lamka tez ine dziala?

Raczej tak. Taka sytuacja jest opisana w sąsiednim temacie .
>> KLIK <<

Jak dojde do tego co to jest...niewiem kiedy sie za to wezme,nie obiecuje że będzie to jutro,czy za tydzień...ale jak zrobie,to nieomieszkam o tym napisać na forum.Odpowiedź umieszcze w tym poście.
P.S
Race_D Dzięki za miłe przyjęcie na forum

W mauerze czasami blokuje się strzałka wskaźnika poziomu paliwa i to też może być przyczyną - wiem bo miałem tak u siebie. Aby to naprawić należy odkręcić ramkę licznika, zdjąć szybke, a następnie poluzować delikatnie wskazówke żeby jej nie uszkodzić - może to pomoże.

Pozdrawiam

Mam dokładnie ten sam problem co kolega.Też od jakiegos czasu nie działa mi wkaznik paliwa Objawy są identyczne.Bede musiał sie wreszcie za to wziąść

Witam , ja mam inny problem. wymienialem na białą tarcze przy wskaźniku paliwa w "kapliczce" i jak poskręcałem wszystko to wskaźnik poziomu paliwa poszedl do połowy i jeb, przestał działać!!!!zamienilem caly licznik i dalej nie działa!!o co chodzi, czy to ma jakiś związek z tym ze wymieniałem to tarcze i coś skopałem i jebnęło w baku???

Erzet_ef a może pływak Ci sie zaciął??? Bo jeżeli wymieniłeś cały licznik to znaczy że usterka tkwi gdzieś głębiej Albo coś na stykach nie kontaktuje.

Pozdrawiam

Mo jest tak jak w moim przypadku,jak mówił Race_d że może się przetarł gdzieś przewód lub zwiera do masy.,.ja tak mam prawdopodobnie,i też będę sie musiał w końcu za to zabrać.
erzet_ef
A rezerwa ci sie świeci normalnie czy nie?

rezerwa świeci i razi po oczach w nocy tylko ten pier$#&#y skó%^@()#* zaje^#@& w du&@ psia mać nie chce działać i to mnie wnerwia!!

opusc bak bedzie dobrze zobaczysz chyba ze konektorki zle wpiete a jak jest mocno bak dokrecony to czasem sie robi tak ze do masy zwiera i wskazuwka niedziala,poprostu musisz to sprawdzic innej opcji niewidze(bo kontrolka muwisz swieci)

do moze ja sie tez dolacze... u mnie nie dziala ani kontrolka ani wskazowka, ta druga pokazuje co jej sie uwidzi, raz ze ful,raz ze pusto albo ze pol baku zostalo...