Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-08-02 21:56:56 ![]() ![]() ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-02 23:31:51 Zdjęcia się niestety nie otwierają ![]() ![]() ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-03 00:06:35
Bardzo chętnie - tytuł wątku potwierdza fenomen Toyoty. Toyota jest nie do zajechania i na tem temat możemy coś powiedzieć. PS. Zdjęcia się nadal nie otwierają. |
![]() Rysiu TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Wawa | 2004-08-03 02:27:19 Whazzzzzzzap?? Ale lo so chodzi? ![]() ![]() |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-08-03 09:00:21 |
![]() Rysiu TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Wawa | 2004-08-03 11:16:56 Super fotale!!!! ![]() ![]() Misiek II, juz kumam. To wątek uwielbiajcy nasz pojazdy. Wiec sie przylaczam. Moja Corona jest niezawodna. Ma 17 lat, 260 kkm przebiegu, (w tym zrobione przeze mnie i moja lepsza polowe > 40 tysi), jedyna co padlo: pompa wody. W tym czasie nie wymienilem klockow hamulcowych (chyba sa z drewna ![]() Biedactwo ciagalo dużą przyczepę campingową po Nowozelandzkich przeleczach w Alpach Poludniowych, az woda sie gotowala.. (chyba wtedy zalatwilem pompe wody, ale padla po paru miesiacach ![]() Wady: Brzydka jak noc... ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-08-03 11:39:09 Rogacek,
To jak antyreklama - masz Toyotę to nie stać Cię na remont i naprawy. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-03 14:33:18 Rysiu a czemu brzydka jak noc?? Ja nie widziałam jeszcze Toyoty brzydkiej jak noc. A czy noc zawsze musi być brzydka? A jeśli tak to na czym polega brzydkość nocy?? No dobra - już nie piszę dalej. Wkleiłbyś jkieś zdjecie tego okropnie brzydkiego auta. Eeee nadal Ci nie wierzę, ze jest TAKA brzydka.
Ja elaborat o swojej strzelę późnym wieczorem. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-07 14:32:24 No dobra to teraz ja ![]() Moją Corollę mam od prawie roku, tz. rok minie 28 sierpnia. Niunia ma 24 lata i nie pamietam ile przejechane (później zerknę na licznik i napiszę). Do dnia dzisiejszego wymieniłam w niej: pasek rozrządu, obie linki hamulca ręcznego, wszystkie filtry + olej i żarówkę-diodę w podświetleniu nawiewów ![]() ![]() A tak na poważnie to jeszcze miała pękniętą miskę olejową i do tej pory nie wiem czy to moja robota czy poprzednich właścicieli bo wyszło to kilka dni po zakupie. No i opony dwie musiałam kupić i niedawno zrobiłam konserwację. Tak więc podsumowując nie zepsuło się w niej w sumie nic z mechanicznych części tylko te linki i opony. Przez ten rok włożyłam w nią ok. 1000 zł co wydaje mi się niewielką kwotą. No i przed weselem brata zafundowałam jej pranie tapicerki i fajne woskowanie. Toyką jeździ sie super. Podoba mi się też, że jest duża bo czuję się w niej bezpiecznie. Podczas wypadku (nie daj Boże!!) wiem, że mam przed sobą i za sobą trochę blachy i to działa uspakajająco. Jak ją kupowałam to wcale mi się nie spodobała ale kasy wiecej nie miałam no i przemawiało to za mną że jest to Toyota która mimo wielku była ciągle serwisowana a części też byly oryginalne. Ma naprawdę fajne wyposażenie (alarm, central zamek, tylna wycieraczka, podgrzewana tylna szyba, zegar i fotel kierowcy, który podnosi się do góry - rewelacja i ... dwa klaksony ![]() Wady: Mogłaby mieć większy bak - tylko 35 l. Mogłby mieć więcej koników - tylko 75 Mogłaby mieć większą pojemność i mniejsze spalanie... - już nie marudzę bo od dnia zakupu do dzisiaj jestem nią zachwycona, dzięki niej przełamałam strach przed prowadzeniem samochodu a polubiłam jeżdżenie. I wszyscy moi znajomi i rodzinka wiedzą, że mam świra na punkcie Toyot i ... Niuni rzecz jesna ![]() ![]() Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę albo zaglądnijcie na stronę PrzemkaZ to sobie więcej poczytacie. Serdecznie pozdrawiam!! |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-08-08 23:06:31 fotki fajne... coś w stylu reklamy Peugota 206 ![]() ale żeby nie było tak pięknie... Madziu pożycz Toyoty na jeden dzień to udowodnię że można ją zajechać ![]() Co do brzydkiej nocy to samo to pojęcie jest względne... "Podoba mi się też, że jest duża bo czuję się w niej bezpiecznie. " - to że się czujesz w niej bezpiecznie nie oznacza że ona jest bezpieczna ![]() dooobra więcej nie piszę... i tak pewnie mi się oberwie za to co napisałem ![]() ale tak ogólnie to są fajne autka ![]() - tym postem nie chciałem nikogo urazić... albo podważyć renomę Toyoty... po prostu mi się nudziło ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-08-08 23:19:13
Ano sie oberwie. Daj mi tego Yariska na 1 godzinę to Ci go zajeżdzę ![]() Dobra, bo zaraz ja od "yarisowców" oberwe. A Was chyba więcej ![]() A z tym bezpieczeństwem ciekawi mnie bardzo jak to jest... Na pewno lepsza 20 letnia toyota (w dobrym stanie!) niz tico, seicento, uno i jakieś inne badziewia. Ale czy można ją porównać z Yariską, no to juz nie takie oczywiste. Bardzo interesujące, prawda? Widział ktoś kiedyś jakoś porządnie rozwaloną wiekową Toyotę? Jak wyglądała ? Pozdrawiam A i dopiesze jeszcze. Mi sie wydaje ze samochody sa produkowane żeby wytrzymywały zderzenia przy jakichś znormalizowanych prędkościach dla danego samochodu. Wiadomo przecież ze jak masz Vmax=150 to nie jeździsz ciągle 130 bo w środku i głosno, nieekonomicznie. Ale z drugiej strony często sie też liczy prędkość tego drugiego ![]() [ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2004-08-08 23:23:28 ] |
![]() WlodekCarina TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Chociwel | 2004-08-08 23:25:32 krótko toyota dowiezie cie na miejsce i to jest fakt ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-09 16:27:30
Każdy umie zajechać autko jeżdżąc jak pomylony, to nic trudnego.
Proszę, nie mów mi że duze samochody sa mniej bezpoieczne od tych małych.
A właśnie że można... jak jest co to nawet trzeba ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-23 15:27:12 IDĄC ZA NAMOWĄ MIŚKA II ZAMIESZCZAM POST "ANOMALIA SIĘ ZDARZAJĄ..." W WĄTKU O STARYCH SAMOCHODACH ![]() ![]() Wysłany: 2004-08-23 10:22:18 Powiadom o tym poście #832021 ^ Pozwoliłam sobie skopiować wiadomość zamieszczoną na www.autokącik.pl. Przeczytajcie i powiedzcie co o tym sądzicie?? Jest tu ktoś koneserem...?? ZAURUSEK pisze: "Witajcie. Czy mozecie mi powiedziec ile moge dostac za corolle z 81 roku z przebiegiem ~70000tys. Samochod jest zarejestrowany, ale jezdzony pare razy w roku gdy mam bryke w serwisie. Jestem pierwszym wlascicielem, posiadam ksiazke serwisowa, dokumenty zakupu w pewexie w 81 roku, etc. Samochod jest w stanie dobrym, rdza go nie bierze, jedynie ma lekko zmatowialy lakier. Chce go sprzedac, bo nie widze sensu ladowania w niego kasy gdy nim nie jezdze." Zdziwiłam sie tym co napisał szczególnie jesli chodzi o przebieg. Może fatet kłamie ale chyba nie: Ja:Sprostowanie - pomyliło mi sie z przebiegiem - tylko 70.000 tys?? WOW! Gdzie Ty nią jeździłeś?? Do kiosku po gazety żartuję. " ZAURUSEK: "Samochod byl uzywany przez moja sp. babcie - powaga, jezdzila nia glownie po zakupy. Dostalem go w 95 roku na urodziny ale nie mialem prawka wiec nim nie jezdzilem. I sobie stal..... Prawko zrobilem 4 lata temu, a ze moglem sobie kupic nowy samochod, to nia nie jezdzilem. Caly czas stala w garazu, czasem byla wyciagana aby ja rozruszac badz wykonac badania. Jest to model z 81' roku, posiada 4-biegowa skrzynie, silnik 1.3, fabrycznie nie posiada prawego lusterka. Pare lat temu dostala nowe gumy, nie dlatego ze sie zuzyly, tylko sparcialy Fotki wrzuce jak bede w garazu u rodzicow - zadko tam bywam Samochod nie mial zadnego duzego remontu, - nie wymagal nigdy tego. " No więc drodzy koledzy i koleżanki ciekawa jestem waszego zdania. Co o tym przypadku sądzicie?? A tak w ogóle chce ktoś kupić...?? Gościu jest z Warszawy Anomalia się jednak zdarzają... |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-08-31 09:49:49 A jednak zostali przy tamtym watku ![]() ![]() A dzisiaj widziałem dobry motyw w filmie. Jednak amerykańskie filmy to z rzeczywistością nie mają wiele wspólnego ... Więc jedzie sobie babka Camry z przełomu 80/90 lat. Nagle bum, trzask...samochód stoi. Kobieta "No nie, nie rób mi tego ZNÓW". Wychodzi z samochodu, otwiera maskę a tam pełno pary "ech.." Zamyka maskę z hukiem. Idzie do tyłu. Owiera bagaznik wyciąga.... baseball'a i zaczyna rozwalać po koleji szyby, reflektory, nawala w maskę ... Po krótkiej rozmowie z ciekawskim przechodniem kobieta mówi: "Moj mechanik stwierdził ze samochód ma juz swoje lata..." ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-08-31 10:44:23 hehehe niezłe. Ja bym tak nie zrobiła swojej Niuni ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-08-31 10:58:11 koniecznie !
Pzdr |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-09-06 10:10:32 Ehhhhhh...tylko 5 kategorii na tym forum i nic więcej. Szkoda.. ![]() ![]() ![]() |