MotoNews.pl

Ciemne szyby w Omedze A ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Nie długo mam zamiar przyciemnić szyby w Omesi i mam kilka pytań:

- czy zna ktoś firmę godną polecenia we Wrocławiu?
- czy folię przyciemniającą nakłada się od wewnątrz czy od zewnątrz? -
- na jaką (orientacyjnie) sumę muszę być przygotowany -przyciemnienie wszystkich szybek.
-proszę o wszelkie uwagi dotyczące tego "zabiegu" jaką najlepiej folię wybrać? na co zwrócić uwagę itp ...

Pozdrowionka!

Witam
Ja mam przyciemnione szybki , ale ma to swoje plusy i minusy, najpierw zalety:
-lato, mozesz zostawić graty w autku, no i efekt
Teraz ninusy :
-panowie władza
- przeglądy
Polecam robić to w autoryzowanej firmie (dali mi atesty),gwarancja,no i jest to zrobione dobrze, polecam przyciemnienie przód 25%, tył 50%, podziwiam tych kamikadze którzy mają zaciemnienie na maxa(idzie zima -15 a przednie szybki opuszczone, no trzeba coś widzieć
)
Koszt 650 zł
Moja dobra rada podczas kontroli drogowej szybki w dół i nie kozaczyć
Pozdrawiam DanDan

Dan przeciez wyraznie jest powiedziane, ze przyciemnienie szyb przednich powinno miec conajmniej 70% przepuszczalnosci swiatla. Jezeli masz przyciemnione ino 25% to w czym problem? Do tego atescik i tzw Pan wladza moze sie ewentualnie czepic brudnej rejestracji Aha i oczywiscie z tylu mozna sobie czarna olejna pomalowac i to ich nie powinno obchodzic jezeli mamy lusterka boczne.
Ps. materialy: wyciąg prawny dokonany przez Auto Świat.

a ze cwaniakowac nie nalezy Panowi władzowi to inna para sandałów
pozdro

Witam, oj Gelczas chyba z tymi przodani to coś Ci się pokićkało, ja jakiś czas temu znalazłem artykóły na ten temat i jestem pewien że przednich bocznych wogóle nie można przyciemniać (chyba pisali o tym w GT, wycąg z kodeksu) , a wiesz co na to panowie ( na kogo trafisz, zresztom ich też pytałem) , no i o przeglądzie zapomnij.
z innej beczki, jadąc do niemiec czy austri to częse portkami jak widze patrol. (oni nie mówią po polsku )
Halo DanDan

70% przepuszczalności szyb przednich odnosi się do całkowitej - przecież "czyste" szkło nie przepuszcza 100%. Na szybach powinna być określona przepuszczalność, ale o ile pamiętam to już dla lekko przyciemnianych fabrycznie wynosi ona ok. 70%, a więc żadne dodatkowe folie nie wchodzą w grę.
Poza tym, jak sądzę, każdy uparty chętny może nas trzepnąć z paragrafu o homologacji pojazdu - dokument ten nie wspomina o szybkach przyciemnianych.

PS. Homologacja ma oczywiście zastosowanie do pojazdów sprzedawanych firmowo, import prywatny jej nie obejmuje.

Don Fernando ma wielkie stada.
Po uśmiechu go poznacie.

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2002-12-03 12:01:47 ]

Dziś odebrałem samochód i wygląda super! przyciemniona folią Sun Gard 25+35 i wyszło super! kosztowało mnie to 750zł, nie długo zamieszcze fote

siemanko. Gelczas ma racje przod moze byc przyciemniony max 25 procent odnosnie bokow ale z przodu tak samo natomiast tyl jak kto woli mozecie nawet papa. a zpolicjantami nie ma co kozaczyc bo sie nie wygra, wiem bo sam nim jestem. jakies pytania z checia odpowiem. pozdrawiam klubowiczow. hej

...ale po 3 latach to przepisy mogły ulec zmianie...

brawo za wykopywanie naprawdę już "archiwalnych" w wątków

hehehehe...z przodu wogole nie mogą być przyciemnione folia....w warunkach techniczych z 31 grudnia 2002 coś o tym jest napisane...ja to lubie sobie poduskutować,przecież jestem tylko człowiekiem...pozdro

A ile zajmuje wogóle czasu zaciemnienie szyb w autku przez autoryzowaną firmę

podsumowanie:

PRZÓD I PRZEDNIE BOCZNE NIE MOGĄ BYĆ PRZYCIEMNIANE !!!

a atesty i inne pierdoły na te przednie szyby zfolią to sobie mozna w buty wsadzić, będzie się wyższym

Ja przyciemniłem tylko tylnie boczne (patrz profil foto) z powodu dziecka ,tylniej nie robiłem(porwane ogrzewanie) tylko założyłem roletę w lato wyrażnie chłodniej.Folia sun gard granatowa od środka ładnie to wyglada, zeszło sie cały dzień

Przyciemnianie temat rzeka ale
Tak jak pisza przednie boczne folia nie mozna(piecowe owszem maja na to swiadectwo) bo biala przepuszcza 90% a np dymna(zielona brazowa niebieska) 70% przyjzyjcie sie jest na nich napisane
My bralismy 50zl/m2 zajmowalo kolo 6h/caly sam.

Senator.

50 zł za m2 hmmm...? To ile to będzie za "komplecior"?

Jak coś to najtaniej jest w Radomiu tel.0-601-509-269 (koszt za komplet+pasek przeciwsłoneczny na przód=380zł)ale różne opinie słyszałem na ten zakad i dlatego go nie polecam lecz informuję

Sorry!!!

Pokiełbasiłem!!!

zajżyjcie na WWW.PRZYCIEMNIANIE.PL
W Wawce chyba najtaniej i najbardziej profesjonalnie do tego chłopaki podchodzą

Nie to żebym się chwalił ale na początku kwietnia MOJA OMEGO-TORPEDA będzie miała ciemniejsze spojżenie na świat przez szybki

Nie mogę się doczekać!!!