| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bbart27 OMEGA-A/Astra Classic Będzin | 2004-08-04 13:25:47 Po pierwsze to odradzam Vanisha do czyszczenia plam w aucie bo albo je zmieni na większe tylko w innym odcieniu albo pozostawi po sobie czystą plamę o wyraźnie jaśnieszym odcieniu w porównaniu z oryginałem. Sam stosuję ogólnie dostępne pianki do czyszczenia tapicerek samochodowych i jest rewelacyjnie.
Co do szyberka to na 99% masz nieszczelne uszczelki i po nich gdzieś delikatnie przedostaje się woda i brudzi. Najprostszym sprawdzeniem będzie to, że przy szybszej jeździe i zamkniętym dokładnie szyberze będzie ci huczało. Po wymianie uszczelek powinny plamy zniknąć. Pozdrawiam |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-08-04 14:00:05 no czółkiem a takie uszczelki można same kupiś i we własnym zakresie wymienić bo mnie też się zdarza od czasu do czasu jakaś kropelka i tak jak mówisz słchać przy zamkniętym szyberku huczenie delikatne.
a czy można doregulować szczelność na tych 6 śrubkach pod podłużnym zaślepieniem z plastiku po odkręceniu których można ściągnąć szybę? narax |
bbart27 OMEGA-A/Astra Classic Będzin | 2004-08-04 14:41:54 U mnie jest akurat szyberek oki, ale testowaliśmy to u kumpla w scorpio i generalnie da się to samemu kupić i zrobić. Co do regulacji to najlepiej spróbować.
Powodzenia |
bbart27 OMEGA-A/Astra Classic Będzin | 2004-08-04 14:45:30 U mnie jest akurat szyberek oki, ale testowaliśmy to u kumpla w scorpio i generalnie da się to samemu kupić i zrobić. Co do regulacji to najlepiej spróbować.
Powodzenia |