| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-08-04 23:04:15 U mnie w Bydzi polerowanie stosuje sie tylko przy bardzo nieznaczych ryskach (płytkie) ale kosztuje to wiecej niż trzeba by wydac na uzwyaną szybe w super stanie.
A może by tak bezbarwnym psijnąć... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-08-05 00:18:10 Jest taka ściereczka do wyswietlaczy komórek.
Ja tym usuwałem w elegancie ryse ..... Koszt chyba 30 - 40 zł starczy na wieksze rysy.... Idź do serwisu Gsm i kup....... Ps. Za 50 kupisz szybe w bdb stanie. |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2004-08-05 01:44:51 w ostatnim auto swiecie byl artykul o porysowanych szybach... ztego co napisali na dluzsza mete nie sprawdzaja sie te preparaty do rys bo wypelniajac je powoduja efekt soczewki co jeszcze bardziej pogarsza widocznosc... btw, mam przednia szybe do kaszlaka, nie wiem jeszcze w jakim stanie bo znajomy oddawal malca na przemial i wcisnal mi dwie szyby.. (jak daja to biore) |
yaceck Rower Salto Wrocław | 2004-08-05 11:40:22 czuczu - miales chyba na mysli paste, ktora rozpuszcza plastikowa szybke w komorkach... i to co rozpusci rozplywa sie w ryski na szybce tworzac jednolita powierzchnie...
a jesli nie to opowiedz mi nieco o tej szmatce co |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-08-05 13:06:55 To jest taka tubka jak kleju.
Ona uzupełnia rysy ........ Nie topi !!!!! |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2004-08-06 00:20:12 jak tego nigdy nie robiles to lepiej podjedz do pierwszego lepszego lakiernika, zrobi ci to raz dwa, i napewno dobrze. Jak bedziesz sam zakladal to albo rozbijesz szybe albo tak zalozysz uszczelke ze ci bedzie przeciekac |
_Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-08-06 09:31:05 wkładanie szyby nie jest takie trudne. Niedawno wyjmowałem i wkładałem wszystkie i nic nie cieknie. A wyjmowanie to już jest proste jak sikanie. |
marcinzabrze Fiat 126p zabrze | 2004-08-06 10:04:11
|
damac Warszawa | 2004-08-28 17:58:28
to ja poproszę o jakieś dokładniejsze wskazówki / patenty - jak się za to wyjmowanie i wkładanie zabrać żeby szyby nie potłuc. |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-08-28 20:37:52 Ja to robiue tak:
WYJMOWANIE zalatwiam sobie pomoc kumpla i on wsiada do auta i wypycha szybe a ja podwazam uszczelke i ciagne asz wyjdzie szyba, ZAKLADANIE przyda sie jeszcze raz ten sam kumpel i kawalek kabla sznurka czy czegos takjiego, owijasz szybe dookola tym kablem, wsadzajac go w wyciecie w uszczelce w ktore wchodzi nadwozie, przeciagasz je tak zeby kocowki przewpdpw laczyly sie ze soba na dole szyby poczym wrzucasz je do srodka auta, szybe opierasz dolna krawedzia o ten wystep w nadwoziu w ktorym powinna siedziec, kumpel ja dociska od zewnatrz a ty ciagniesz za sznurwk i szyba sama w skakuje mzona urzyc smaru na uszczeleke zeby nieciiekla, ale ja nieurzylem uszczelka stara i nie cieknie. ufff mama nadzieje ze zrozumiales bo sie troche zaalkocholizowalem i trooche metnie mi to wyszlo. pozdro i powodzenia. |
andrzej_krakow (S) Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-08-28 20:53:55 Ileż kosztuje szyba do malca żeby trzeba było kombinować z polerowaniem czy innymi tego typu czynnościami? Przecież na złomie za grosze coś takiego dostaniesz |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-08-28 21:19:45
Na złomie dostaniesz za grosze szybę właśnie.... porysowaną... |
Geba Fiat 126p Oświęcim | 2004-08-28 22:20:01 spoko chłopaki a co zrobic jak sie ma tą nalepke z numerem rejstracyjnym? myslałem nad opalarką ale chyba to nie ebdzie najlepszy pomysł.....znacie jakeis sposoby.. |
andrzej_krakow (S) Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-08-29 00:23:35
Jasne, zapłacic 30 zł w Wydziale Komunikacji i dostaniesz nową. A tak na poważnie to jak zmieniałem przednią szybę w firmowym Citroenie to widziałem ze fachman podważał żyletką i całkiem dobrze mu zeszło a potem nalepił na nową szybę. W każdym razie już półtora roku autko z tym jeżdzi i nalepka się trzyma. Pozdrawiam Andrzej |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-29 00:45:17 lekkie zarysowania i zmatowienia mozna usunac za pomoca pasty polerskiej tempo, usuwalem w ten sposob taki pasek zarysowany przez wycieraczke, sprobowac mozna
a szybe do malucha spokojnie za 20zł mozna kupic w dobrym stanie, ostanio taka szybe w zajebistym stanie oddalem sasiadowi ktorego spotkalem w drodze na smietnik gdzie mialem ta szybe wyjebac taka szyba to nie zaden skarb i spokojnie moze sie trafic ze dostanie sie takie cos za free |
damac Warszawa | 2004-08-29 17:26:59
spoko, rzekłbym że wyraziłeś się całkiem jasno zobaczymy jak pójdzie w praktyce! dzięki, pozdr! |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-08-29 21:29:13 Nie baw się w jakies wynalazki są przewaznie drogie i suma sumarum gówno warte, idziesz na szrot wybierasz sobie ładną szybke za 20 zł i przekładasz minus to konieczność kupienia nowej nalepki kontrolnej całkowite koszta to 23,70 zł |