A kurcze pośmiejcie sie z amatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kurcze w sumie medzie mam niedlugo ale taką lipke przypaliłem żę hej.
przez kilka dni sie zastanawiałem ja otwożyc wlew paliwa (wiecie tą klapke) tzn. cały czas była otwarta. widziałem bolczyk ale zawsze schowany. obszukałęm wszędzie przy kierowcy czy nie ma jakiejś dźwigni(może linka sie urwała) aż tu po kilku dniach wpadłem całkiem przypadkiem na genialny pomysł żę to może central tym steruje. i faktycznie. w sumie to zawsze tankuje przy otwartym samochodziku więc dopiero gdy zamknełem to znalazlem te cudowne rozwiązanie
Kurcze czasami moja amatorszczyzna mnie przeraża
A może ktoś miał inne przypadki beznadziejnej amatorszczyzny i chce sie podzielić to porsze bardzo

Po zakupie pierwszego Opla (Kadett) przez tydzien szukalem wlacznika oswietlenia kabiny.

Miałem oba te problemy - oświetlenie wewnętrzne w Astrze szukałem jak wariat no i klapka wlewu paliwa - jak ją zamknąć w Omedze - czarna magia. A najlepszy numer to miałem w Polonezie, gdzie będąc przekonanym, że włączyłem przeciwmgielne tylne odpalałem przez długi czas ogrzewanie tylnej szyby

spook ja w swoim poldasie nie miałem aż takich przgód. ale i tak należy podziwiać kierowców polonezów ( którym byłem przez 2 latka) za odwagę prowadzenia tego samochodu "niesopdzianki"

No widze że nie ja jeden szukałem włącznika do óświetlenia mojej omesi, a znalazłem go przypadkowo chciałem wymątować włącznik do świateł a tu cyk i śiwci mi wewnątrz, ale do dziś nie wiem jak wymontować ten włącznik . Pozdrawiam

A'propos światełka wewnątrz... a raczej włącznika. Mówimy o Ome A czy B??

Ja wiem, że mam dwa włączniki do takich światełek kierunkowych w okolicach lusterka...

Czy jest coś poza tym??

Sennin, a probowales pociagnac za wlacznik swiatel pozycyjnych?

Cytat:
2004-08-05 09:50:03, cmatt pisze:
No widze że nie ja jeden szukałem włącznika do óświetlenia mojej omesi,

Oj nie jeden...
Ja w pierwszym Oplu (Rekord) przez dobry miesiąc zapalałem światło przez otwarcie drzwi

Robert

ja podobnie i tez w rekordzie

Cytat:
2004-08-05 10:49:03, stapoz pisze:

Jestem za
Sennin , spróbuj a zostaniesz "oświecony"

Pozdr.
Gryzzly

Już zostałem.... OŚWIECONY

A dzięki temu doświadczeniu w przyszłym tygodniu jadę mieszać z błotem (mówiąc delikatnie) typów od alarmu. Bo albo ja głupieję na starość albo oni odwalili taki numer za który można by wieszać za jaja na latarniach.

Czyżby włączał ci się alarm po włączeniu oświetlenia

Ha... ha... ha... Baaaardzo śmieszne.

Włączyć to się nie włączyła ale nie wiele brakowało do tego żeby mnie Omcia zgasła w czasie jazdy....

w ramach doświadczenia w poszukiwania dziwnie umieszczonych przełączników proponuje przy najbliższej okazji przetrenować znalezienie otwierania bagażnika od środka w Alfie 146 (tydzień mi to zajeło) i otwierania wlewu paliwa w Toyocie Hiace (prawie godzine mi to zajeło na stacji bo jakoś musiałem zatankować).
A swoją drogą to kiedyś namiętnie szukałem awarii we włączniku oświetlenia gdy przez przypadek na postoju zostawiłem włączony kierunkowskaz i mi się jedna postojówka świeciła

Cytat:
2004-08-06 12:23:26, Sennin pisze:
Już zostałem.... OŚWIECONY

A dzięki temu doświadczeniu w przyszłym tygodniu jadę mieszać z błotem (mówiąc delikatnie) typów od alarmu. Bo albo ja głupieję na starość albo oni odwalili taki numer za który można by wieszać za jaja na latarniach.

To w razie kłopotów pomogę ich wieszać za jaja

THX GRYZZLY... jakby co to będę wiedział do kogo się zgłosci. W sumie to od początku jakoś tak wyszło, że jestem średnio zadowolony z tego ustrojstwa. Teraz poprostu mam argument, żęby ich zmieszać z błotem i cosik pokombinować.

Pozdro
Sennin

a jak sie robi w omesi b zeby nie zapalao sie switelko w srodku np. jak chce zostawic na dluzej otwarte drzwi?

Cytat:
2004-08-09 20:03:08, rw12 pisze:
a jak sie robi w omesi b zeby nie zapalao sie switelko w srodku np. jak chce zostawic na dluzej otwarte drzwi?

No nie wiem na 100% bo mam Omkę A - ale chyba pozostanie Ci zapałka pod czujnik otwarcia drzwi, bo coś mi się zdaje że możesz nie mieć innej możliwości - no zawsze można zaingerować w elektrykę i dorobić wyłącznik - ale czy warto ?

Pozdr.
Gryzzly

Cytat:

Cytat:

Kalafior: jemu chodzi o to, żeby światełko się NIE paliło... Ja jak siedzę w środku i nie chcę jasności to ciżemką przyciskam ten dźbolek przy drzwiach...

Ja nie wiedziałem jak je zapalić