Szarpanie na niskich obr.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niepokoi mnie lekkie szrpanie samochodem gdy rozpędzam się na pierwszym biegu. tak między 1000 a 3000 obr. silnik jakby sie dławił czy coś, w każdym bądź razie szarpie. Nie zwsze tak jest ale od czasu do czasu daje sie to we znaki. Nie wiem od czego to moze być? czy może aparat zapłonowy przeczyścić czy coś? nie wiem doradźcie co to może być?

wtam jesli masz tam gaznik to sprawdz dysze srednich obrotow.Mozliwe ze tylko tyle.Pozdrawiam

Ja mam ten sam problem tylko ze u mnie to jest juz nagminne i na każdym biedu na wolnych obrotach mi szarpie. Jak dam w pendzel to tego nie ma a na wolnych to mam cały czas . Szczerze mówiąc to juz mnie szlak trafia z tym !! i nie wiem coto moze być . Doradźcie mi tez

Moj stary mial tak w mondeo 2,0l....pojechal do serwisu - i koles na to "trzeba troche go przedmuchac" ...dal pare razy gazem do odciecia...ale nic nie pomoglo....ojciec sprzedal juz mondeasa wiec nie wiem co to za przypadlosc

Cytat:
Niepokoi mnie lekkie szrpanie samochodem gdy rozpędzam się na pierwszym biegu. tak między 1000 a 3000 obr. silnik jakby sie dławił czy coś, w każdym bądź razie szarpie. Nie zwsze tak jest ale od czasu do czasu daje sie to we znaki.

Powodów może być kilka, może to być sonda lambda, może być również układ zapłonowy (przewody, świece, palec), przepływomierz, również pęknięcie głowicy itp. Bez diagnostyki sie nie obejdzie.