| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
walther Opel Astra Warszawa | 2004-08-06 08:28:37 Czy w silniku c 14SE można wymienić uszczelkę pod miską olejową bez opuszczania wydechu ??
|
vadiq VECTRA B KOMBI Luboń/Poznań | 2004-08-06 09:16:40 ja mam X16SZ i nie obyło sie bez odkręcenia wydechu od kolektora |
Sumo333 Opel kadet Chorzów | 2004-08-10 11:15:29 Przykro mi ale bez odkrecenia wydechu ,,to kapa |
MKJOHNY OPEL KADETT GSI SZCZECIN | 2004-08-10 20:41:22 Raczej bedziesz musial sciagnac wydech chociaz wiedzialem ze robia bez sciagania |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-10 22:06:41 witam ,wlasnie jutro mnie to czeka!wymiana uszczelki pod miseczka olejowa!!!!!!!!!!!!!!!przeraza mnie ta rura od kolektora!!!!!!!!!!!!ale mam pomysla na to!!!!!odkrecic sruby spuscic ile sie da ta miske wlaozyc nowa uszczelke i do gory!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiem fajnie sie gada a w rzeczywistosci jest inaczej,zobaczymy jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
brasil Forumowicz Omega B Lublin/Niemce | 2004-08-11 00:20:34 Opwiedz danszuwarek jak poszło... Mam nadzieje, że gładko... |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-11 10:21:50 jeszcze nie wiem ,dzisiaj dopiero sie za to zabieram,jak zrobie to dam znac!!!!!!!!
pozdrawiam!!!!!!!! |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-11 18:29:00 witam!!!!
dzisiaj wymienilem uszczelke pod pokrywa zaworow!!!poszlo gladko!!!!!!! nie moge sie zabrac za ta na dole pod miska olejowa ,przeraza mnie to!!!!!!!ta rura od koleoktora!!!!!!!! jutro robie podejscie!!!!!!!!! |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-12 16:29:31 Panowie mam takiego wkurwa dzisiaj ze nie wiem!!!!!!!!!!!!
Zabrałem sie dzisiaj za wymiane tej pieprzonej uszczelki pod miske!!!!!!!!! nie dosc ze sie pierniczylem pol dnia zeby odkrecic sruby,wkoncu poszło to pozniej nie mogłem sciagnac miski!! nie wiem ona jest chyba przyklejona!!!!!!!!!! Huja nie dałem rady,pojechałem do mechaniora,ni chuja tez nie dał rady!!!!!!!!nie mam pojecia co tam jest?????????!!!!!!!!!!!!!!!! jezdze teraz tyklko na dwoch srobach!!!!!!! macie jakies pomysły na to?????????? |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-12 18:23:18 ty myslisz ze dzisiaj tak nie robilismy,srubokretem podwazalem potem mechanik obstukiwal to wszystko do odola podwazal i nic!!!!!!!!!!!!!!!
to musi byc na jakis dobry klej przyklejone!!!!!!!!!! |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-12 23:54:48 o tym ze misy olejowej sie nie przykleja mi nie mosisz mowicz!
to jest oczywiste! ale moze jakis klient2,wymienial bo tez mu cieklo i dowalil jakims klejem! trzeba wziasc to pod uwage!!!! |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-08-13 07:34:54 swego czasu widzialem na forum informacje ze salony fiata montowaly mise na specjalny silikon....
trzeba bylo pozniej nozem odcinac miske.... przyznam uczciwie ze sam nosze sie z zamiarem przywalenia misy na poxipol albo jakis silikon - dlaczego ???? uszczelka kosztuje 35 pln, sciaganie w dol wydechu, czyszczenie miski, zakladanie uszczelki - ja mam dodatkowa blache wiec pieprzenia sie z tym co nie miara.... robilem to juz trzy razy: a efekt ?? jak cieklo tak cieknie - a nie lubie jak silnik wyglada jakby nikt o niego nie dbal... gdyby nie to ze mam zamiar robic jakis maly remoncik to dawno bym juz to przykleil.... z tym klejem na sztywno to zartowalem - zmiany temperatury silnika spowoduja pekanie i wykruszanie sztywnego kleju - ale jakis silikon to bym dal (wtedy bez uszczelki) czy ma ktos suchy od dolu C1.8NZ ??? [ wiadomość edytowana przez: harry dnia 2004-08-13 07:35:58 ] |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-08-13 12:01:33 cleric - bez obrazy... masz malutka miseczke, pewnie juz duzo bardziej sztywna konstukcyjnie niz moja wielka micha.... i dlatego masz suchutko... moja jest z podwojna uszczelka - bo uszczelka obejmuje gruba blache zapobiegajaca "falowaniu" oleju - tak wiec z zalozenia jest juz dwa razy wiecej miejsc gdzie moze cieknac, uszczelka jest gumowa - jak mocniej dokrecisz to zaczyna wylazic - jak za slabo to ciekanie jak cholera.... w kazdym razie mam klopot.... faktem jest ze nie kapie ale wyglada gowniano... |
danszuwarek opel astra gdansk | 2004-08-13 16:53:32 witam wszystkich!!!!!!
dzisiaj wkoncu wymieniłem uszczeleczke pod miseczka!!!!!!!!! gosciu polecił mi wczoraj dobrego mechaniola ,młodego chłopaka,ktory podjał sie tego,bez wymieniania miski!!!!!!!pomału ,pomału ja odkleił ,była panowie przyklejona na jakis klej,silikonu nie było!!!!!ładnie wszystko obczyscił,wysktobał,miseczke od zewnatrz pomalował,bo była brzydka!!!!!!!! i skasował 80zł jestem z niego bardzo zadowolony,robił to wszystko po profesorsku!!!!!!!!do niczego nie mozna było sie przyczepic!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-08-15 13:16:13 za jakiś czas sprawdź czy nie masz wycieków |
DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2004-08-15 13:45:27 Danszuwarek miska jest przyklejona na silikonie, musisz ją oderwać na hama, Harry spróbuj z czerwonym silikonem, dobrze odtłuść powierzchnie i powinno trzymać |