MotoNews.pl
10 [126] Czerwony nalot na świecach. (58442/0)

[126] Czerwony nalot na świecach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś przy czynnościach obsługowych zauwazyłem że na obu świecach mam czerwony nalot (ciemnoceglasty). W żadnym z poradników internetowych nie znalazłem takiego odcienia. Zatankowałem jakiś chrzczony syf ?

a co wolisz czarny?? brązowy nalot informuje nas o prawidłowym spalaniu mieszanki.

Ja wolałbym świece o zabarwieniu szarawym!!

Cytat:
Stopa izolatora od biało-szarego lub żółto-szarego do brązowo-czerwonego. Silnik pracuje bez zarzutu. Wartość cieplna świecy dobrana bez zarzutu. Skład mieszanki paliwowo-powietrznej, ustawienie zapłonu i poziom oleju właściwe. Na stopie izolatora, elektrodach i obudowie nie osadza się nagar zawierający ołów, ani nalot z oleju silnikowego. Nie występują przeciążenia termiczne świecy.

Cytat:
Na stopie izolatora, elektrodach i obudowie nie osadza się nagar zawierający ołów, ani nalot z oleju silnikowego. Nie występują przeciążenia termiczne świecy

Cytat:
W żadnym z poradników internetowych nie znalazłem takiego odcienia

zaden poradnik nie przewidzial takiej sytuacji, ze w maluchu wszystko bedzie ok:)))

O jasny gwint !

Ja kiedyś na internecie znlazłem artykół ze zdjęciami poszczególnych przypadków świec i wszystko było opisane Dokładnie tak jak tutaj

Cytat:
2004-08-06 18:34:48, simon_pg pisze:
Ja kiedyś na internecie znlazłem artykół ze zdjęciami poszczególnych przypadków świec i wszystko było opisane Dokładnie tak jak tutaj

Ja znalazłem taki : klik

Cytat:
2004-08-06 17:44:34, simon_pg pisze:
Ja wolałbym świece o zabarwieniu szarawym!!

Ja także!!! Taki jest najlepszy a mam taki bo i rura szara
I nie zapomnieć jeździć tylko na NGK lub BERU. Pierwsza liga reszta to śmiecie.

[ wiadomość edytowana przez: DaymoN dnia 2004-08-06 21:54:43 ]

o swiecach masz jeszcze na stronie www.126fan.pl w dziale eksploatacja i swiece zapłonowe tez masz zdjecia i opisy

Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem i mam brązowy nalot i suchutkie świece co mnie bardzo ucieszyło