MotoNews.pl

[126p] Zamiana kapliczki na szeroki zegar (FL,EL)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

chciałbym zamienić starą "kapliczkę" na szeroki licznik (albo od Fl'a, albo El'a - newermajnd). Chodzi mi o to, że nie działa mi wskaźnik paliwa i muszę się bawić w pisanie na karteczkach stanu licznika od ostatniego tankowania.... Baku nie będę zdejmował, bo to grozi rozpadem całości

Więc do rzeczy - da się zmienić ten licznik "bezboleśnie", czy trzeba dużo rzeźbić...?
Zmiana linki prędkościomierza, zmiana kostki przy kablach - ok. Ale jak zamocować ten szeroki licznik?

Jeśli to już było, to przepraszam...nie wiem czy ja jestem wyszukiwarkowo upośledzony, ale nie znalazłem tego wątku...

Dziure musisz Panie rozborowac.....Nie lepiej w zasadzie wymienic sam wskaznik???
Kapliczka ladniejsza....FL,badz Leegant to taki "tjunink" ktory nijak sie ma do naszych czasow....

Ja uważam że jeśli masz klasyka z kapliczką,to niema sensu zmieniać jej na inne zegary (w szczególności od Eleganta),bo te od FL to mają swój klimacik...decyzje i tak sam podejmiesz,ale ja bym zostawił kapliczke...

Cytat:
2004-08-08 23:24:53, el_comendanto pisze:
Dziure musisz Panie rozborowac.....Nie lepiej w zasadzie wymienic sam wskaznik???
Kapliczka ladniejsza....FL,badz Leegant to taki "tjunink" ktory nijak sie ma do naszych czasow....

Aha... dziurę powiadasz

Powiem Ci tak - nie wiem czemu ale wolę szeroką dechę... Jakoś mnie kapliczka odrzuca... Poza tym ktoś już mu zrobił "tjunink" na szerokie zderzaki i listwę, dorzuciłem kierę od Ciebie... więc ten szeroki by pasował...

a tak w ogóle to wskaźnik jest raczej OK, problem leży w baku...
no i chcę mieć kasowalny licznik przebiegu...

Nie było takiego wątku, jestem tego pewien na ok. 25%, więc nie bardzo było czego szukać. Z wymianą kapliczki na zestaw wskaźnikó FL/EL jest trochę roboty. Różnią się:
- instalacja
- deska rozdzielcza
- linka prędkościomierza
- tapicerka

Opisz raczej o co chodzi z tym wskaźnikiem paliwa, nie działa czujnik czy wskaźnik? Bo nie mam pewności. Jeżeli wskaźnik to za piwo możesz mieć działający(mam zapas ). Wymiana wskaźnika nie jest kłopotliwa.

No to jak już masz zmieniać to załóż od FL-a...Nie będzie wogóle pasował taki zegar od Eleganta...pozatym moim zdaniem są one nieładne...sam mam,ale już sie zastanawiam co by tu z nim zrobić Pozdrowionka

Mam pomysła......
Wpadaj do stalowej kszlem.....
Masz kszla TBh czyli nasza wioska i okolice.......

Mozemy sie dogadać bo i tak musze sie pozbyc moich zegarów z eleganta.
Wsadzam cos innego......

Cytat:
2004-08-08 23:28:27, Krzemowy pisze:

Opisz raczej o co chodzi z tym wskaźnikiem paliwa, nie działa czujnik czy wskaźnik? Bo nie mam pewności. Jeżeli wskaźnik to za piwo możesz mieć działający(mam zapas ). Wymiana wskaźnika nie jest kłopotliwa.

Hmm jest taka akcja, że jak jest full bak, to nawet pokazuje, ale przerywa raz na jakiś czas... Potem wariuje, a jak jest mało paliwa, to wskazuje zero...

Czyli radzicie nie bebrać się w zamianę na Fl'a?
Szczerze mówiąc, to byłem w szoku, że kapliczka nie ma przebiegu kasowalnego

No ja bym zostawił kapliczkę ale w nią wpakował na przykład obrotek.

Cytat:
2004-08-08 23:32:42, Makaveli pisze:

kapliczka nie ma przebiegu kasowalnego

Da się zrobić. Zapytaj się Satiza jak ma stuningowane zegary.

Cytat:
2004-08-08 23:31:12, CZUCZU pisze:
Mam pomysła......
Wpadaj do stalowej kszlem.....
Masz kszla TBh czyli nasza wioska i okolice.......

Mozemy sie dogadać bo i tak musze sie pozbyc moich zegarów z eleganta.
Wsadzam cos innego......

Wie viel kilometer ist do ciebija, towariszczi z Warszawu?
Mam w dowodzie wpisany Sandomierz...

Tak w ogóle to jest uszkodzony czujnik w baku.

to skoro już gadamy o zmoanie zegarów,to czy ktoś popierałby zamiane zegarów w Elegancie,z Elegantowskich na Fl-owskie?Proponuje,bo moje mi sie wogóle niepodobają... A jeśli już to czy z całą dechą (i klawiszami) czy tylko środek?

No to jak masz w dowodzie Sandomierz to do mnie rzut kamieniem z Sandomierza........
Ja mam u siebie deske z eleganta która była wkładana zamiast kapliczki......
Teraz mazy mi sie coś innego ....... Takie tam szkoda sie rozpisywać ......

Cytat:
2004-08-08 23:35:27, Krzemowy pisze:
Tak w ogóle to jest uszkodzony czujnik w baku.

No własnie tak myślę, ale boję się baku zdejmować, bo wiesz... korniki i te sprawy

Cytat:
2004-08-08 23:37:13, CZUCZU pisze:
No to jak masz w dowodzie Sandomierz to do mnie rzut kamieniem z Sandomierza........
Ja mam u siebie deske z eleganta która była wkładana zamiast kapliczki......
Teraz mazy mi sie coś innego ....... Takie tam szkoda sie rozpisywać ......

Tiaaa.. ale ja jestem z Wawy Samochód kupiłem też w Wawie, gość był poprostu zameldowany w Sandzie...

Czuczu - opisz ile się z tym bebrałeś, żeby to zmienić?

Ja bym wsadził coś ciekawszego jakieś zegarki od Łady 1500S. Cokolwiek ciekawego.

Moch ty sie nie wypowiadaj......
Robisz rób , ja robie robie po co 3 podobne deski ZART

Co do przeróbki to było tak ze miał m eleganta i miałem fla.....
Facet wziął flexa wyciał z eleganta i z fla pospawał i juz.......
Kable i tak były nowe = wiazka z eleganta ....
Roboty było troche spasowac itp ........ max 2 - 3 dni z załozeniem tapicerki i konserwacja całosci !!!
Znajdź kogos z flexem to ci to zrobi ..... robisz szablon i wycinasz ....

Cytat:
2004-08-08 23:49:16, CZUCZU pisze:
Moch ty sie nie wypowiadaj......
Robisz rób , ja robie robie po co 3 podobne deski ZART

Co do przeróbki to było tak ze miał m eleganta i miałem fla.....
Facet wziął flexa wyciał z eleganta i z fla pospawał i juz.......
Kable i tak były nowe = wiazka z eleganta ....
Roboty było troche spasowac itp ........ max 2 - 3 dni z załozeniem tapicerki i konserwacja całosci !!!
Znajdź kogos z flexem to ci to zrobi ..... robisz szablon i wycinasz ....

Hmmm .... 2-3 dni mówisz... już mi się odechciewa....

Skończy się na tym że kupię taki wiejski patent tuningowy jak licznik kilometrów, w którym palcami przestawia się cyferki i będę poprostu odejmował...

CzuCzu czy TY ZAWSZE musisz powieelać moje pomysły?? My mamy tak cholernie podobny gust ... aaaaaaaaaaaaaarrrrrrrgggggghhhhhhhhhhhh ... CZUCZU!!!