| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2004-08-09 19:50:46 Witam w klubie aftomata |
3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2004-08-09 22:25:39 RES,
Mi padł selektor, ale bezpieczniki były całe. Gościu od automatów powiedział, że zrobi mi to za 350pln tylko muszę zorganizować kanał. Pojechaliśmy do warsztatu kumpla i w godzinkę wymienił stary selektor i założył regenerowany. Selektor jest tak niefortunnie zamocowany, że zbiera "całą" wodę z pod samochodu. Podobno nówki z ASO potrafią wytrzymać jeden sezon. Na regenerownym pojeździłem rok i sprzedałem samochód, więc nie wiem ile wytrzymał. W razie czego mam gdzieś w pracy kontakt do gościa. pozdro 3 |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-09 22:41:45 Bo wy automatyczni, to macie w głowach poprzewracane, nie chce się wam lewą nogą ruszać, a swoją drogą współczuję Resiu, jakby co zmieniaj na manual, masz dobre przykłady |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-08-10 08:26:33
Ja mam selektor od nowosci (9 lat) i dziala dokladnie tak jak nowy, wiec chyba nie jest tak zle z ich wytrzymaloscia. |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-08-10 09:42:41 miałem to samo z selektorem w senatorze. kiedy utrafiłem przy ręcznej zmianie na miejsce między biegami przechodził w tryb awaryjny. bezpieczniki były oki. pomagało jedynie wyłączenie stacyjki i czasami "pomachanie" lewerkiem kilka razy do przodu i tyłu.
co do chłodnicy to święta racja. kiedy przez rok nie mogłem dojść do ładu z wiskozą wymyłem dokładnie chłodnicę kilmy i wody. można to zrobic samemu najlepiej wymontować wody dokładnie odkurzyć obie szczotką odkurzacza do trudno dostępnych miejsc. namoczyć, spryskać środkiem do mycia felg, odczekać i wypłukać ale TYLKO wodą z wężą. znam przypadek gościa myjącego karcherem - przecięta chłodnica. |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2004-08-16 21:23:35 Oj zazdroszcze ja mam przed sobą przekładnie i wiele pytań..... |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-08-17 03:30:42 ja tyż ma problem (mam nadzieję) że z selektorem mianowicie przy skrajnym, dolnym położeniu dżwigni zmiany biegów załancza się 2 i żebym nie wiem jak naciskał na dźwignię nie wchodzi 1, co prawda jest to mało uciążliwe ale ... no i nie wiem czy się za to zabierać,bardzo kłopotliwy jest demontaż tego ustrojstwa? |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-08-18 04:22:28 dzięki, jak znajdę troszkę czasu to może się tym zajmę |