FSO zamiast Daewoo-FSO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, dzisiejsza Gazeta Wyborcza podała, ze prawdopodobnie od września tego roku wróci do swojej historycznej nazwy FSO. Taka nazwa i logo z taka nazwą pojawi sie na samochodach. NARESZCIE !!! Moze i poldki zaczna składać (choć w to bym nie wierzył...)

wiec prawdopodobnie od wrzesnia tego roku bedziemy mieli oficjalne pozwolenie na uzywanie znaku...

Cytat:
2004-08-09 19:20:54, SPAjK pisze:
wiec prawdopodobnie od wrzesnia tego roku bedziemy mieli oficjalne pozwolenie na uzywanie znaku...

Uwierzę, jak zobaczę

zebys wiedzial ze ja tez

No to się zgadzamy.

no mam nadzieje ze znowu bedziemy mieli swoj nazwe a nie jakis dziwny farmazon w postaci Deawoo-FSO ale tak jak poprzednicy napisali jak zobacze to uwierze

czyli będzie FSO Lanos i FSO Matiz ? takoś krzywo to brzmi no ale moze bedzie szło sie przyzwyczaic, tylko co wtedy z FSO Autoklubem? FSO Lanos czy Matiz tez bedzie mógł należec do klubu?

Cytat:
2004-08-09 19:42:54, pablo_fso pisze:
tylko co wtedy z FSO Autoklubem? FSO Lanos czy Matiz tez bedzie mógł należec do klubu?

Przyznam się, że o tym jeszcze nie myślałem. Ale jeżeli zamiast kapusty będa miały porządny znaczek FSO (obojętnie w której wersji) to czemu nie. W końcu LAMUS i MATIAS to nazwy znane z jezyka polskiego.

tu jest link do tego artykułu :

FSO bez Daewoo

brawo dla tego pana jestem za

Jak jeszcze miałem Poldka, to na Wale Miedz. widziałem Atu Plusa... hehhe, miał zamiast napisu POLONEZ na tylnej blendzie napis DAEWOO, ponad nim gustownie spasowany znaczek dajewóó z nexii bodajże...
Chciałem go gonić i lać, ale że ułan był to z krwi i kości, łoił swoje Dełuuu (w końcu nie był to już byle jaki Polonez) oporowo po garach i tyle go widziałem

Tak więc widzicie nie wszystkim to się może spodobać. Tamtemu panu może się nawet we wrześniu zawalić światopogląd

Tak podejrzewalem ze sie stanie. Byc moze Lanos i Matiz powtorza wyczyn PF 125p, ktory zmieniał 3 razy nazwe, a w koncu w latach 80-tych otrzymal znaczek FSO.
Moze tez tak byc ze Lanos zmieni znaczek z Daewoo na logo ze swoim imieniem - Lanos, jak w przypadku Tico i Espero.
Ostatnio Lublin 3, zmienil swoje logo z Daewoo na Andorie by teraz stac sie Intralem.
Jednym słowem FSO zawsze produkowało auta na licencji wiec teraz nie robi to dla mnie wrazenia

Cytat:
2004-08-09 19:42:54, pablo_fso pisze:
czyli będzie FSO Lanos i FSO Matiz ? takoś krzywo to brzmi no ale moze bedzie szło sie przyzwyczaic, tylko co wtedy z FSO Autoklubem? FSO Lanos czy Matiz tez bedzie mógł należec do klubu?

O tym już dyskutowaliśmy z Gadem w zeszłym roku w Sulejowie

Jak to mówią pożyjemy, zobaczymy. Swoja drogą mogliby znów uruchomić prodykcje Poldka, może jakieś modernizacje by wprowadzili ?

Hej ,,,, z tego co mi wiadomo to autk daewo będą produkowane i sprzedawane pod nazwą Chewrolet... mimo że będą zchodziły z taśm montażowych fabryki FSO

Cytat:
2004-08-09 21:08:58, Sly pisze:
Hej ,,,, z tego co mi wiadomo to autk daewo będą produkowane i sprzedawane pod nazwą Chewrolet... mimo że będą zchodziły z taśm montażowych fabryki FSO

to co będzie Chewrolet matiz

Ale będzie ubaw

No to jesli produkty daewoo beda sprzedawane jako chevrolet i wznowiliby produkcje poldkow jezdzilibysmy chevroletem caro

wg mnie ten chevrolet to nie ten sam co w USA w USA jest o wiele lepszy

Cytat:
2004-08-09 21:49:47, Focus86 pisze:
No to jesli produkty daewoo beda sprzedawane jako chevrolet i wznowiliby produkcje poldkow jezdzilibysmy chevroletem caro

Przecierz Chevrolety beda robic w Korei a nie na Zeraniu
Polonez czy tez FSO nie bedzie mialo nic wspolnego z Chevroletem