Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2004-08-09 22:23:44 Co mam zrobic zeby auto mialo podniesiony tyl czyli wygladalo mniej wiecej TAK - sprezyny z tylu wymienic? Jesli tak to jakich szukac i gdzie szukac a moze istnieja jakies inne sposoby - na przeróbkach zbytnio sie nie znam takze prosze o wyrozumialosc wzgledem mojego pytania, a wiecie jak jest u mechaniorów - powiedza ze pól tyłu do wymiany. Chcialbym podniesc moja astre bo strasznie irytuje mnie juz uderzanie pierniczonych "garbów" na szczecineckich ulicach. Tłumik srodkowy jest juz tak dobity ze plakac sie chce ![]() |
![]() 3 Pełnoprawny Klubowicz e60, Traxxas VXL Warszawa | 2004-08-09 22:41:03 Obawiam się, że efekt jak na zdjęciu jest nie osiągalny w Twoim przypadku. ![]() ![]() pozdro 3 ![]() ![]() |
![]() Lanca Opel Senator A Warszawa | 2004-08-10 08:16:07 Może interesuje cię efekt mojego podniesionegom tyłu ![]() |
![]() JankeS_GSI Opel Astra GSI 16V Kowalewo Pomorskie | 2004-08-10 08:26:19 Najlatwiej obnizyc przod -40mm a tyl zostawic na standartowych sprezynach - ewentualnie powsuwac gumy usztywniajace zeby ci tyl sie tak nie bujal. |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2004-08-10 08:30:56 Zgodzę się z moim przedmówcą. Spróbuj tak jak gość na załączonym zdjęciu. Obniż przód auta, usztywnij tył, i zastosuj opony niskoprofilowe. Zresztą to widać na zdjęciu. |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2004-08-10 09:04:42 moja astra I tak wygladała - a stało sie tak jak obnizylem przod -50mm a tył - 30mm (dodatkowo wsadzilem w tylne sprezyny - bo dobijało jak ktos siedział gumowe pierscieni - dostepne we wszystkich sklepach z elementami gumowymi) |
![]() superkto Corsa Świdnica | 2004-08-10 16:47:39 Patrząc na zdjęcia Twojego auta (w pofilu i na stronce) to nie wiem po jakich wielkich garbach musisz jeździć. Przecież Twoje autko nie jest wcale tak bardzo posadzone albo garby w mieście macie jak kłody w lesie. Szybko możesz obniżyć przód przez ściśnięcie sprężyn (bez konieczności wymiany na inne). |
![]() Red Astra Iron Maiden Andrychów | 2004-08-10 21:39:24 No bolciu, ja też zauważyłem że mój "środkowy"
jest lekko przygięty, ale kiedy to się stało? nie mam pojęcia ![]() nie zdarza się żebym poczuł uderzenia w tłumik czy podwozie a chyba moje autko nie stoi wyżej niż Twoje? Jednak z uwagi na coraz większe "rozbujanie" mojej Asterki właśnie wynalazłem na Allegro wkładki usztywniające po 4,50 zeta i jak dojdą to zapodam je sobie w sobotę ![]() Ciekawe na ile ucierpi komfort na tyle.... pozdrawiam Red |
![]() Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-08-10 23:35:33 ja je jush mam red, jutro zakładam, powiem co i jak po założeniu,odczucia i takie tam ![]() |
![]() bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2004-08-11 15:09:17 tez zaczekam co i jak napiszecie bo kanal mi znowu przelozyli na jutro. Ach te kolegi ![]() |
![]() powercafe BMW/530d/kombi Jelenia Góra | 2004-08-11 15:12:58 No witam w Klubie.....
Mam identyczny problem z moja Omega.... Srodkowy tlumik jest najnizej.... ale ni ejest wygiety, tak jest zamontowwany... jak kraweznik jakis to zahacze... ale najbardziej mam kiepsko przed wjadem na parking podziemny... zjazd pod duzym katem i ktorki.... i zawsze zahacze...srodkiem...szkoda go... i juz zauwazylem ze cos poluzowalo sie bo zaczyna spiewac blacha na nierownosciach bleeeee nie znosze tego !!! ![]() |
![]() bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2004-08-11 15:18:54 No wlasnie - i mnie to tez boli - a jak jest troszke wyzszy kraweznik to musze jechac dalej szukajac miejsc gdzie moglbym sie wtoczyc bo jak bym zahaczyl "czolowo" srodkiem to bym go po prostu rozerwal ![]() [ wiadomość edytowana przez: bolciu dnia 2004-08-12 01:03:10 ] |
![]() Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-08-11 21:05:44 no załozyłem gumy, w mojej pszczółce jest troche do dupy ze sprężynami gdyż mają ciasne zwoje /po jednym na dole i górze/ i jeden szeroki środkowy, gumy nie trzymają sie na środkowym, trezba było je "wkręcić" w ten zwężający się zwój na górze spręzyny, tak u mnie a nie wiem jak w astrze, powie Red. Co do odczuc to auto wydaje mi się nie buja sie tak tyłem, nie odczułem "podskakiwania" tyłu, wydaje mi sie że jest wszystko OK, raczej warto zakładać, polecam. ![]() |
![]() bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2004-08-12 01:05:00 No to teraz czekamy az Red założy u siebie |
![]() Cleric_Preston Pełnoprawny Klubowicz Vectra B Wolbrom | 2004-08-12 16:53:02
![]() |
![]() bolciu Forumowicz Omega B 2,5 TD szczecinek | 2004-08-12 19:33:42 A ja dzisiaj wlazlem pod auto i oblukalem sprawe - doszedlem do wniosku ze wystarczy podciagnąć środkowy tlumik jeszcze wyzej - i w tym celu kupilem gumy mocujace tlumik z tym ze sa one 3x mniejsze od orginalow. Zalozylem i srodek podniesiony zostal o okolo 5-6 cm. Zdziwiony bylem ze az tyle sie dalo bo wczesniej na warsztacie mi powiedzieli ze wiecej sie nie da i zalozyli jakies tam wiesniackie gumy - chyba takie jakie mieli akurat na stanie - ożesz ci mechanicy ![]() [ wiadomość edytowana przez: bolciu dnia 2004-08-12 19:34:08 ] |
![]() Red Astra Iron Maiden Andrychów | 2004-08-12 21:34:01 Hmm.. cleric już doniósł że Red nie założy bo
wykombinował sprężynki... ![]() ![]() ![]() A tak mi się trafiły ![]() Jazda rewelacja ale nie wiem jak bedzie w "ternie"? tzn, na progach i krawężnikach... ![]() Ale narazie uważam że rewela!!! ![]() Red |