Jak założyć szyby w tylnych drzwiach ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Mam olrzymi problem. Nie mam pojęcia jak mam zamontować szyby w tylnych drzwiach (szyba opuszczana i trójkącik) . Próbowałem już na mnóstwo sposobów i nie dało się jej zamontowac Także bede bardzo wdzięczny jak mi ktos dopomoże gdyż autko stoji cały czas na dworze a szybki trzymają się tak ze ...
Z góry wielkie dzięki !!

pod gorna uszczelka masz srobke,jak ja wykrecisz,powinna ci zejsc nizej prowadnica od szyby(listwa oddzielajaca trujkacik od szydy wlasciwej musisz tez posciagac plastikowe elementy tapicerki ot cala filozofia nawet bladynka sobie poradzi

Wielkie dzięki za odpowiedz, aczkolwiek chodziło mi o to aby zamontować szybe, a nie zdemontować. Z tym sobie juz poradziłem Mam tylko problem z kolejnością wkładania szyb w drzwi (najpierw szyba opuszczana czy trójkącik ?) Prawde mówiąc próbowałem już na wszystkie sposoby i mi sie nie powiodło ( a byłem z dziewczyna ale szatynką )
Ps. Ale konieczny jest demontaż tych plastików ?? bo ja ich nie zdemontowałem
prosze o jeszcze jakies rady i z góry wielkie dzięki

wiesz wydaje mi sie ze najpierw opuszczana szyba jak wymienialem trojkacik po wlamie to szyba opuszczana byla a wkladalem tylko trojkacik tak jak kolega pisze za pomoca odkrecenia tej srubki. a plastykow do tego nie demontowalem

Bardzo dziękuje za odpowiedzi
Tak jak mówicie aby zamontować te szyby należy włożyć najpierw szybę opuszczaną, a później trójkącik
Nie było to proste ale przy pomocy kilku znajomych i waszej jakos sobie daliśmy radę !!

A ja podam tak jak to opisują w książkach.
Montaż szyby wykonujemy w kolejności odwrotnej do demontażu.