| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-08-10 10:34:10 W automatycznej skrzyni jest wkład filtra,który należy wymienić co wymiane oleju w skrzyni biegów.Ja w moim amerykańcu wymieniam co 40-50tyś km i jest ok.Zresztą tak zalecił mi mechanik co naprawia skrzynie automatyczne. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-08-10 10:42:41 Camry 2.2(i to jeszcze automat) to przecież słabe auto,niewiedziałeś o tym?
Ale wróćmy do rzeczy.Po założeniu gazu ,autu mógł się znacznie zmienić przebieg momentu obrotowego względem serii na niekorzyść oczywiście.Zamiast być on w miare płaski,to jest w kilku miejscach(np.obroty silnika od 100 do 130km/h,co opisałeś) zgięty w dół i przez to odczuwasz znaczne pogorszenie osiągów.Można temu zaradzić sprawdzając te rzeczy o których pisał kolega poniżej,jak również pokusić się o wymiane miksera na większy,większego reduktora od gazu,ale skoro piszesz ,że na Pb niema rewelacji większych to winny powinien być np.dławiący przepływ powietrza mikser o średnicy grubości palca wmontowany w rure ssąsą za filtrem powietrza.Spróbuj go wyjąć zastąp jakimś kawałkiem gumy,odłącz na chwile zasilanie od gazu i zobacz jak te auto będzie pomykać .Różnica gwarantowana.Jest jeszcze filtr od gazu,który co 15-20tyś km należy wymienić. Ty montowałeś ten gaz,czy już tak kupiłeś?????Jak kupiłeś to może tylko go wyregulować trzeba na kompie i będzie dużo lepiej. [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-08-10 10:44:12 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-08-10 22:09:41 Sam sie kiedys rozczarowalem gdy zamierzalem kupic camry 2.2 z manuałem.Dunamika jazdy byla gorsza niz w starej carinie II i dlatego dalem sobie siana z tym samochodem.Kupilem GTi i jest jeszcze gorsza...ale jaja. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-08-11 10:35:48 Hej,carinus.Przyjedź ,albo GTi,albo II do skarbiego 29.08 na sprint i zobaczymy jakie czasy wykręcisz.Będzie można coś porównać ,podyskutować,no i dobra zabawa.Ja jak zrobie planowane mody,to pojade,a jak niezdąże ,to nie,bo sądze,ze max.z tej machiny juz wycisnąłem na 1/4 i szybciej padlina niepoleci w tym stanie,ale jakie czasy ma twoja srebrna strzała???
[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-08-11 10:37:00 ] |