MotoNews.pl

Zegary z Poloneza w DF (podłączenie) POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich posiadaczy i fanów wozów made in polandia Mam Fiaciora z 86 roku i właśnie załatwiłem sobie zegary od poloneza z 92 roku. Niewiem czy to już było, jeśli tak to prosze o ewentualne namiary na wątek I teraz jak moge np podłączyć wskaźnik ciśnienia (chyba) oleju?? Jeszcze nie sprawdzałem ale czy końcówki do podłączenia przewodów sa takie same czy trzeba to przerabiać do każdej kontrolki osobno??
Pozdrawiam
Piotrek

[ wiadomość edytowana przez: Pietia46 dnia 2004-08-10 00:59:12 ]

Ale DF nie ma czujnika ciśnienia oleju ma jedynie niedostatecznego ciśnienia oleju. Nie pamietam jaką wiązkę do zegarów ma DF ale raczej inną niż Polonez i trzeba wszystko podłączać osobno.

Witam
Napisze Ci cytat kolegi Laafara z innego postu:

Laafar napisał
Cytat:
Podobno wkaźnik ciśnienia nie był zbyt dokładny, więc z niego zrezygnowano potem. Nie masz wersji zubożonej tylko wesję "bez-dodatkowego-gówna,-które-i-tak-nie- działa-prawidłowo

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

A co do podłączeń zegarów:
1.Uruchamiasz wyszukiwarkę
2. Wpisujesz zegary
3. Zaznaczasz w przedziale czasowym szukania - wszystkie
4 I masz posty o zegarach jak na dłoni.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

proponuje najpierw wpasować je ładnie w deskę. Sama elektryka po pikuś.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Widac u Lafaara nie działa, ale u mnie jest ok

ludzie jak podlaczyc zegary od CARO 93r te okrągle mam kwadratowe i nie wiem podlaczyc te glupie zegary Z góry dzieki za pomoc

no jak to jak? jezeli sa inne kostki to trzeba sobie je zalatwic (np. wyciac na jakims szrocie), a nastepnie porownujac schematy instalacji wykombinowac przejsciowke umozliwiajaca prawidlowe podlaczenie

>>>TU<<< jest dokładny opis przekładki zegarów kwadraty -> okragłe

E tam, ja się tak nie bawiłem.
Wrzuciłem sobie wynalazek kumpla.
W kwadratach wstawił tarczę od obrotka z okrągłego i cały prędkościomierz okrągły.
Kostki zostają stare, jedyn co trzeba zmienić to linkę od prędkościomierza.
Na PTK jest zdjęcie tego wynalazka, ale teraz nie moge znaleść gdzie.

http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=540

Post Czaku#1802

A z linka nie ma co kombinowac tylko kupić dłuzszą np od Lublina lub honkera 2000 sam mam w domu linke od honkera i idealnie pasuje do zegarów PN jak i do skrzyni biegow PN tylko ze długa jest - czeka az honker dostanie zegary z PN

Cytat:
2004-12-31 17:02:49, frezzer pisze:
A z linka nie ma co kombinowac tylko kupić dłuzszą np od Lublina lub honkera 2000

Z linka nie ma co kombinowac tylko kupić po prostu polonezowską.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

jesli pasuje bez problemu to po kiego grzyba ktos pisał ze z PN jest za krótka w tym artykule

Od PN'a ale do okraglych zegarow