MotoNews.pl

Polonez TRUCK wraca na tasmy produkcyjne???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie znalazlem o tym fakcie zadnej wzmianki (moze slabo szukalem) na forum. A warto odnotowac ze TRUCK wraca na linie produkcyjna. Juz nie FSO, a prywatnego konsorcjum kilku kapitalistow Jak tak dalej pojdzie to moze zobaczymy na drogach osobowe polonezy w roczniku 2005 Nowy producent zapowiada szereg zmian konstrukcyjnych. Artykul na ten temat byl w dodatku motoryzacyjnym do Superexpressu.... wiem, wiem gazeta plotkarska ale moze nie do tego stopnia... Napiszcie czy cos wiecie na ten temat wiecej. Pozdrowionka

A gdzie ma byc produkowany??
mam nadzieję że nie stanie się tak jak z szumnymi zapowiedziami produkcji Clicka w Nysie

Ostatni Truck zjechal z tasm w Nysie ponad 2 lata temu. W 2003 roku powstala spolka Polska Fabryka Samochodow (umowa z syndykiem masy upadlosciowej Nysa MOTOR) Prototypy juz jezdza. Chca docelowo wytwarzac 5500 aut rocznie... moze i niewiele... Nowy silnik ponoc pochodzi z koncernu PSA 1,9l diesel o mocy 69KM. Zmienili podobno wydech, rozstaw osi, mniejszy promien zawracania.... Wszystko wskazuje ze produkcja bedzie w Nysie bo chca ponoc zatrudnic byly pracownikow Nysa MOTOR...

Potwierdzam sam widziałem tego newsa!!!

Cytat:
2004-08-10 09:44:56, Osfald pisze:
Nowy silnik ponoc pochodzi z koncernu PSA 1,9l diesel o mocy 69KM.

To nie jest nowy silnik tylko stary - wsadzany przez FSO juz do waskich Caro czyli ponad 10 lat temu. Nowy 1,9 D jest nadal wolnossacy ale moc ma podniesiona do 84 KM i w tej wersji ma byc produkowany Truck

Ja nawet w tv o tym slyszalem.. Byl nie dawno chyba w teleexpresie material o tym.

Co do silnika to mam tu czarno na bialym bo wygrzebalem ten artykul z Superexpressu.... 20 lipiec... Producent PSA, cztery cylindry, diesel z posrednim wtryskiem paliwa i recyrkulacja spalin. Spelnia norme EURO3. Pojemnosc 1868ccm, 69KM przy 4600obr/min, max moment 125kNm... Moze blad w druku...

no z tym momentem to przesadzilem nie kNm, a Nm ofkors...

Taki silnik przewróciłby samochód przy lekkiej przegazówce

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-08-10 11:33:35, Osfald pisze:
Co do silnika to mam tu czarno na bialym bo wygrzebalem ten artykul z Superexpressu.... 20 lipiec... Producent PSA, cztery cylindry, diesel z posrednim wtryskiem paliwa i recyrkulacja spalin. Spelnia norme EURO3. Pojemnosc 1868ccm, 69KM przy 4600obr/min, max moment 125kNm... Moze blad w druku...

Trzeba sprawdzac na stronie internetowej PFS SA a nie w Super Expresie - producent zazwyczaj wie najlepiej.

Niestety stronka na razie nie działa Tu jest link: PFS SA

www.pfssa.pl?? www.poltruck.com.pl?? jasne... jak tylko te stronki zaczna dzialac to zajrze...

o widze ze kolega Grzech tez to zauwazyl....

Włyszeliście o tym? Chyba ktoś ma fantazję ?

bo fantazja jest od tego .... chociaz z drugiej strony szkoda ze to moze byc nieprawda ..

cyt: "auto by zostałe poddane Tuningowi fabrycznemu i po niższej kwocie (bez gwarancji) sprzedawane dla zawodników z licencją"
Kto ma licencje?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-09-28 17:42:32, OLO pisze:
Kto ma licencje?

007

Cytat:
2004-09-28 13:13:45, mati_lecha pisze:
Włyszeliście o tym? Chyba ktoś ma fantazję ?

Jakby to była prawda to dopiero by się namieszało jakie auta przyjmować do klubu a jakie nie

Zdaje sie ,że coś sie ruszyło w PFS (chyba niebawem bedą jezdzic nowe Poldki Trucki czyli "POLTRUCK").Odwiedzam tą stronke często i dzisiaj zauważyłem zmiany co wskazuje na to że coś chyba jednak z tego bedzie.Jeszcze w zasadzie nic tam nie ma ale jest inaczej niz było kilka dni temu.
Liczę na tą firme a Wy?
Może tam jakis pożądny osobowy Poldek powstanie
Pozdrowinka
PFS S.A.