Toyota HILUX

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
Zastanawiam sie teraz nad Hilux-em...
Ma ktos z forum takie auto? Albo mial stycznosc?
Jaka wersje silnikowa wybrac? Hiluxy sa cholernie w cenie. Za auto z 1992r. trzeba zaplacic ok 30tys PLN a z tego co sie dowiadywalem w Niemczech nie sa o wiele tansze
Bardzo prosze o komentarz jesli chodzi o to autko )
Interesuje mnie wersja z przedluzona kabina dla 5 osob. I ta wieksza wersja hiluxa - nie taka mala wielkosci poloneza trucka tylko taka wielkosci mitsubishi L200

Jeśli chodzi o Hiluxa to nikogo nie kojarzę, kilka osób ma amerykańskie odpowiedniki - 4Runnery np. MaciekB i Rebeka.

Kolega był ostatnio w serwisie ze swoim poldkiem i niestety klientem był takze właściciel Hiluxa. Nie wiem z którego roku była Toyota, ale jej właściciel mówił, że "niezawodność Toyoty to mit". Miał coś z elektryką.

Pozdrawiam

Za mało wiemy żeby to oceniać.

Osobiście uwierzę kazdemu narzekającemu na Toyotę, pod warunkiem, że kupił auto nowe w salonie. Każdy inny przypadek jest trudny do ocenienia, bo nikt nie wie na 100% jaki jest stan samochodu używanego i co się z nim działo. Znając naszy zdolnych rodaków, najgorzej rozbite auto da się naprawić.

Przytoczę przypadek 4Runnera Rebeki (amerykańska wersja Hiluxa), który kupiła używany i naprawiony przez ASO Toyoty po wypadku. Wypadek polegał na ... zderzeniu bocznym z drzewem, a o sile uderzenia niech świadczy fakt, że koła tylne i przednie zetknęły się ze sobą owijając drzewo środkiem karoserii. Samochód został w całości odbudowany przez Toyotę, na wyraźnie życzenie i za pieniądze poprzedniego właściciela. 4Runner jeździ i ma się dobrze, ale Rebeka jest świadoma jego historii i nie może narzekać na jakiekolwiek niedoróbki czy awaryjność.

W NZ jest pelno Hilux-ów... Ludki sobie chwala, auta nie do zdarcia. Polecam...

Nie wiem czy kojarzycie Top Gear na BBC, pewnego razu Jeremy Clarkson niszczył Hiluxa i nie dawał rady. Czago tam nie było - walenie w drzewo, obcieranie o ścianę, zrzucenie przyczepy kampingowej, pozostawienie na dachu wieżowca podczes jego wyburzania, w końcu spalenie. Hilux odpalał i się toczył za każdym razem, bez użycia dodatkowych częci z zewnątrz.

Oczywiście to nie świadczy o konkretnym egzemplarzu. Jak ktoś potzrebuje takiej fury, to IMO Hilux jest dobrym wyborem.

Nie no pewnie, bryka jak sie patrzy ... gdybym mógł to też bym sobie kupił. Wygodne, duze bezpieczne...
Jakie silniki tam siedzą ? Jackal nie masz jakichs linków dobrych o Hiluxie? Cokolwiek.
Sie zainteresowałem

Top Gear dobry program

A co do rozmowy w serwisie, nie wiem - moze mówili o nowych Toyotach
Ale właściciel musiał kochać hiluxa ze go "naprawiał" (właściwie budował od początku). To mi sie podoba.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-08-11 12:01:09, MisiekII pisze:
Jackal nie masz jakichs linków dobrych o Hiluxie? Cokolwiek.

Nie mam innych niż znalazłbyś sam na stronach Toyoty. Hilux nigdy mnie specjalnie nie interesował, więc nie mam ciekawych linków.

Sprostowanie:
O micie "toyota niezawodna" mówił mechanik. Chyba pojade do niego na wymiane żarówki, bo tylko to się psuje
A hilux był z silnikem 2,5D. Do takiego samochodu moim zdaniem tylko diesel.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-08-11 20:03:08, MisiekII pisze:
Sprostowanie:
O micie "toyota niezawodna" mówił mechanik. Chyba pojade do niego na wymiane żarówki, bo tylko to się psuje

Pozdrawiam

Albo 5-litrowe benzynowe V8 Rok temu był na allegro hillux chyba z 1980r. po remoncie silnika (2l D) za 4tys. zł

Cytat:
2004-08-16 09:29:02, Golden_Flyer pisze:
Cytat:
2004-08-11 20:03:08, MisiekII pisze:
Sprostowanie:

Pozdrawiam

Albo 5-litrowe benzynowe V8 Rok temu był na allegro hillux chyba z 1980r. po remoncie silnika (2l D) za 4tys. zł

To może ja go sobie kupię?? Mam doświadczenie z takimi rocznikami