Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-08-10 15:43:03 fenk ju wery macz |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-08-11 10:15:10 jesli mogę coś szepnąć w obliczu majestatu Barona Krzemowego to tylko tyle ze cięzko się potem to rozbiera, dlatego warto przemysleć gdzie go zastosować. naperwo nie warto na miejsca pokroju dekle (spodni dekiel skrzyni biegów) umordujesz się zeby go potem zdjąć... owszem trzyma zaje****fajnie, nic nie cieknia ale trzeba porzadnie odtłuścić i nie dotykać paluchami przed posmarowaniem powierzchni... nie stosować do pokryw gażnika - rozpuszcza go benzyna... mam jeszcze taki patent na uszczelki... brzydki ale o dziwo skuteczny... pokrywy, dekle tam gdzie jest olej przykręcam na uszczelką nasmarowaną towotem, delikatnie cieniutka warstewkę... olej z smaren stałym robi zelatynke i sie to samo uszczelnia... super sprawa do skrzyni biegów.... w silniku, nie polecam... a odkręcenie takiego dekla nie powoduje zniszczenia uszczelki jak w przypadku Hermetyka... [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-08-11 10:17:43 ] |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-08-11 20:27:26 Wiesz uszczelki kosztuja grosze /7zl./ wiec nie warto oszczedzac z tym ze ja im za bardzo nie ufam wiec wole zuzyc jeszcze hermetyka |
![]() _Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-08-11 21:08:49 Wiem że miskę olejową powinno sie na sucho przykręcać. Ale miłem ją pogiętą i na sucho ciekło z silikonem tyż więc posmarowałe Hermetykiem i jak ręką odjął. Teraz mechnik mi mymieniał wał i skręcił bez hermetyka i znowu cieknie. ![]() Morał z tego taki że dobry Hermetyk nie jest zły. |