Jak nie silnik krokowy to co? HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zimny silnik odpalam - obroty spadaja na 400 - 500 i silnik gaśnie
drugi raz przegazowanie i przejażdżka 500m i już OK?

moze cos nie trzyma paliwa w ukladzie i po zapaleniu spala sie to co jest a dopiero potem zaczyna chodzic jak dostanie nowe paliwko

A co może "nie trzymać" ????

za bardzo tego jeszcze nie rozgryzlem ale mam to samo i podejrzewam ze to wlasnie cos z ukladem paliwowym jest
nie wiem moze pompka nie trzyma i wraca to paliwko do zbiornika lub przez przelew jakos leci - nie mam pojecia ale to mi najbardziej pasuje
sproboj zanim zapalisz kilkakrotnie wlaczac zaplan - bez krecenia rozrusznikiem - tak aby pompka podala paliwo kilka razy i zobacz czy bedzie gasl po odpaleniu jak nie to moze wlasnie jest ten problem o ktorym pisalem

sprawdź czujnik temperatury zasysanego powietrza!! U mnie też tak było, tylko, że obroty falowałoy od 500 do 1500.
Okazało się , że przewody się oderwały od czujnika

Znajdziesz go wkręconego w dolot powietrzamiędzy przepływomierzem a kol ssacym

na lpg ? czy waha?

na paliwie - po dopaleniu na zimno i ciężko mu się wkręcić dodanie gazu nie powoduje zwiększenia obrotów, dodanie gazu od razu przy odpaleniu częściowo rozwiązuje problem, ale i tak trzeba utrzymac wyższe obroty eby nie zgasł aż się nie rozgrzeje

Przepływomierz, albo czujnik powietrza w dolocie.

czujnik temperatury powietrza w dolocie??
a jak sprawdzić przepływomierz - czy dobry

[ wiadomość edytowana przez: lewandowski dnia 2004-08-13 08:13:05 ]

mam podobnie najpierw gasl na benzynie na wolnych obrotach teraz juz i na bezynie i na gazie nie mam pojecia co to moze byc bez roznicy czy przy cieplym czy zimnym silniku caly czas to samo kurka wodna najgorzej przeciez jezdzic sie tym nie da przed kazdym skrzyzowaniem przy redukcji gasnie hamuje wciskam sprzeglo i juz dupa jak jest na luzie to gasnie i umnie to moze byc wlasnie chyba ten silniczek ale nie chce kupowac dopoki nie bede pewny calkowicie bo nie kosztuje 2 zlote i wogole do bolero z 98 1.3 endura taki silniczek to nie za latwo dostac