Gaśnie na gazie !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Problem polega na tym że podczas jazdy na gazie (instalacja I generacji Audi B3) przy płynnej delikatnej zmianie czy redukcji biegu lub tez czasami wrzuceniu na luz silnik gaśnie tak jakby sie dusił na dodatek nie pali na gazie, musze wrzucic na zero i pstykać przełącznikiem aż załapie albo palic na benzynie. Sytuacja ta nie występuje gdy przy zmianie biegów trzymam auto na wysokich obrotach. Na benzynie chodzi bez zastrzeżeń
W czym tkwi problem ???

Musisz odwiedzić Gazownika i dobrze wyregulować gass na wolnych obrotach.

PS. To w takiej furze da się założyć I generację LPG?

Regulację to przeprowadzam sam. Tu jest włożony parownik mechaniczny bez żadnych bajerów. a instalacja ma już 9 lat !!!
Wiem wiem najlepiej wymienić
Podejżewam że to klapa regulacji powietrza się wygieła ale ..........(po nieznanym mi wybuchu czy cos w tym stylu Jak klape podniose domowym sposobem do góry za pomoca śrubki to chodzi okej ale wtedy nie moge przełańczać na benzynę

Po 9 latach to ten parownik na pewno nie bedzie juz trzymal wolnych obrotow .Czas na zmiane parownika albo membran.

A co ma do tego parownik ???
Działa jak ta lala membranki non stop pod kontrolą.

Ja stawiam na dolot , zakladales stozek albo zrobiles bezposredni dolot powietrza ??

pozdr

Nie ale wymianiałem filtr powietrza.
Bezpośredni dolot powietrza ??? (bez filtra???)

Cytat:
2004-08-15 11:00:51, byniu pisze:
Nie ale wymianiałem filtr powietrza.
Bezpośredni dolot powietrza ??? (bez filtra???)

Chodzi o to ze jak masz dolot powietrza do ktorego wpada powietrze bezposrednio z pędu samochodu to odwroc go w strone tylu samochodu

Poszukaj na forum pod haslem dolot

pozdr