MotoNews.pl
11 SKRADZIONE LUSTERKA (5908/267)

SKRADZIONE LUSTERKA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,

Musze się dzisiaj podzielic z Wami swoja złością...
Przychodze sobie rano do samochodu, patrzę a tu mi w nocy z pod domu lusterka "wyszły"....
Wiem pewnie, że już się to wam przydarzyło nie raz ale co z tym zrobić...
Nowe wkłady w ASO kosztują 400 zł za komplet, z ogłoszeń z gazety mogę kupić za 100 (może swoje). Tylko nikt z tych ogłoszeń nie ma ich dzisiaj, mówią że na jutro mogą być...
Drogi "użytkowniku opla" ja nie chce Twoich lusterek i nie chcę abyś Ty jutro musiał sam je kupować.

Napiszczie co z tym robicie i jakie macie doświadczenia w Temacie.

Mialem kiedyś Vactrę A i dokupywałem lusterka 3 razy. W B kradną jak na razie tylko wkłady. Też mi pociecha....

pzdr,
Jacek

stary, a gdzie ci je we Wrocku buchneli?
nie bede tam stawial auta!
a zdarza mi sie czasem nawet na pare dni....

dramat z tymi lusterkami.....!

teoretycznie nie powinienes kupowac od zlodzieji..., ale roznica 300PLN to nie malo! .....
a i tak pewnie wiekszosc kupuje na gieldach, a tam.... wiadomo..... interes sie kreci...

Ja już kupowałem trzy razy(obydwa) teraz najmuję garaż i mam spokój a inni z tym mają problem wdalszym ciągu.

To tylko moje zdanie.

Ja bym brał od złodzieji jest taniej i to samo co byś wziął na giełdzie. Na giełdzie też sprzedają złodzieje. A o nowych bym zapomniał żeby znów ukradli nie ma sensu tu tracisz 100 a tam 400 zł jest różnica co nie.

Pozdrowienia
Roberto

I dzieki takiej postawie zlodzieje maja napedzony biznes. I beda kradli dalej.

Ja mam lustra oznakowane - i jakos nie gina. Moze warto wydac kilka zlotych na znakowanie ?? Numeru nie usuna bo jest wypalony w szkle. A z numeren nikt nie kupi wiec nie ukradna.

Pozdrowionka !!

Dramar to też jest pomysł z oznakowanymi lusterkami to fakt że nie ukradną znakowanych. A jaki jest koszt znakowania i gdzie to robią??

Teraz to wszystko ukradną mi ostatni ukradli cały wkład z halogenów przeciwmgielnych i pourywali kable widocznie było potrzebne

[ wiadomość edytowana przez: Roberto dnia 2002-12-03 22:57:22 ]

Nie pamietam dokladnie ale zaplacilem za znakowanie szyb, lusterek, i reflektorow 150 albo 250 PLN. To jest ze wpisem do Centralny Rejestr Oznakowanych Pojazdów.

Znakowaniem zajmuje sie wiekszosc firm instalujacych alarmy i inne zabezpieczenia.

Pomysł z oznakowaniem wydaje się być niezły. Niech się tylko nikt nie łudzi, że Centralny Rejestr Oznakowanych Pojazdów będzie coś robił jak buchną oznakowany sprzęt. Wiem to z autopsji. Kilka lat temu ukradli mi samochód, więc niezwłocznie zgłosiłem ten fakt do CROP. Wyobraźcie sobie, że zamiast dać cynk gdzie trzeba /a o tym zapewniali podczas oznakowania/ to automat poinformował mnie abym wpłacił dodatkową opłatę za coś tam i jak dotrze do nich dowód wpłaty to zaczną działać ?! Granda na skalę krajową. Piszę o tym, bo obiecaliśmy się wzajemnie informować o niezdrowych praktykach wobec użytkowników samochodów. Nara.

Witam
Koszt oznakowania w Koszalinie w zależności od zakładu 40-60 PLN. 3 lata i odpukać
PZDR

ukradli ci same lustra czy wzieli calosc...?
jesli same lustra to:
1. mozesz poszukac odpowiednikow w supermaketach (p w Geancie widzialem do roznych aut)
2. Jest firma ktora wysylkowo zalatwia takie odpowiedniki - napewno taniej nie w ASO
Jak bedziesz zainteresowany to daj znac...
PZDR

Dab

Witam,

Podobno na ul. Rzecznej gościu piaskuje lusterka za 10 PLN.

Pozdrawiam
Marek

Dab,
Skradziono mi na szczeście tylko wkłady, jeśli znasz adres firmy wysyłającej niekrakradzione odpowiedniki to przeslij prosze jackoj@interia.pl
z gory dzieki

Propo znakowania lusterek,
samo znakowanie niewiele pomaga bo jak kradną to zwykle w nocy i piaskowanego numeru zwykle wtedy nie widać. Doswiadczylem tego w mojej starej Vectrze.
Pomogło dopiero kiedy wokół numeru na lusterku przykleiłem samoprzylepną żółtą ramkę - tak aby numer był widoczny.
Niestety, Vectra B ma bardzo małę lusterka i jak zrobię na nich numer + kolorowa ramka to nic nie będę przez nie widział.
Z drugirj strony coś zrobić trzeba...

pzdr,
Jacek

wyslalem ci namiar na podany twoj e-mail
jakby co to daj znac
PZDR
Dab

Dzięki za adres.
Dzwoniłem tam ale oni sprzedają tylko szkła.
Niestety, trzeba mieć swoje "bazy" z wkładów aby na coś te szkła przykleić.
Dobre dla tych którzy np. stłuką swoje lusterka...

Teraz rozumiem Twoje pytanie lustra czy całość....
Ja rozumiałem całość jako całe lusterka.

pzdr

Hi !
To ciekawe, mojej kumpeli skubneli 2 lusterka z Astry II.
Całe lusterka, nie wkłady. Parkuje na Krzykach.

mi tez ostatni buchneli do mojej asterki prawe lusterko.... sam wklad.... dzwonilem do firm ktore sie tym zajmuja i oczywiscie otrzymalem odpowiedz ze "na jutro moga miec....))"

nic tylko sie pochlastac....

niestety wiekszosc firm sprzedaje tylko same lusterka bez ramki na ktorej sie to wszystko kolebie....
w ten sposob trzeba zplacic okolo 85 pln za cale lusterko....

a moze ktos z was wie gdzie stoi stara astra ???? )))))

pozdroofka

Cze zadzoń na nr (032)prefix 271-86-15 jest to najtańszy sklep motoryzacyjny w Zabrzu zawsze u niego się zaopatruje w części warto zadzwonić i zapytać (przynajmniej). Jak by coś było drożej niż gdzie indziej do daj(cie) znać.
Prowadzi też części używane.

Pozd
Roberto

[ wiadomość edytowana przez: Roberto dnia 2002-12-04 22:48:30 ]

Witajcie,

Mam dwie wiadomości, dobra i złą.
Dobra:
Znalazłem sklep we Wrocławiu który sprzedaje nowe wkłady do lusterek (różne samochody). Są to zamienniki fabrycznych cześci w cenie giełdowych "okazji". Nie musimy już kupować od złodzieja!
Dla zainteresowanych namiar.
Wrocław, Kaszubska 11 tel. 71 328-88-88

Teraz zła wiadomość.
W moim przypadku w tym sklepie sie nie udało bo mieli tylko do Vectry B ale z przed faceliftingu w 1999. Kupiłem i teraz musze oddać bo nie pasują...

Jacek

Witam!
Ja także już dwa razy kupowałem lusterka. A nasza policja nic sobie z tego nie robi.

Prawdziwy koszmar !!!!

Mam pytanie! Jak wiem z kadettów też rypią lusterka na potęgę (tak jak w starych vectrach itd)... Jak wiecie Nexia to taki kadett tylko inny. Czy lusterka z Nexii pasują do kadetta? Są w sumie chyba ładniejsze i składane, a przede wszystkim jakoś nie widziałem jeszcze nexii bez lusterek, co może sugerować, że chyba nie sa chodliwe wśród złodziei...

p.s.Ostatnio jakiś fiut pogiął mi antenę teleskopową, widocznie mu przeszkadzała... Jak dorwę takiego palanta to połamię łapy...