MotoNews.pl
2 [126] Strzela mi w gaźnik (59105/0)

[126] Strzela mi w gaźnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem gdy zostawie mego eleganta na wolnych obrotach to chodzi nie równo i strzela mi w gaźnik , a jak pędze jak głupi z góry i spuszcze mu na luz potrafi zgasnąć albo co chwile strzela z tłumika . Dodam jeszcze że była planowana głowica i zmieniłem łańcuszek rozżądu jak wiecie rozwązać ten problem to pomóżcie z góry dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-08-12 22:48:53 ]
[ powód edycji: REGULAMIN!!!! ]

jak by to byl stary malec to pobawilbym sie zaplonem a w el to sie raczej nieda. morzew Ci map zaplonu nie przezuca? albo ten czujnik cut of czy jakos tak sie zjebal.???

może zle złożyłeś rozrząd przestawił ci się może przy zakładaniu

1. źle ustawiony zapłon
2. przestawiony rozrząd

A miałem identyczne akcje... tez mam eleganta z bajerką hehe.. luz na osi przepustnicy panie, luz...

Witam! W el też można się bawić zapłonem Podejżewam że być może masz zbyt zubożałą mieszankę (objawem jest właśnie gaśnięcie na wolnych obrotach) - proponuje ją zwiększyć nieco. Jeżeli to nie pomoże to ustaw zapłon na 10 stopni (tak maluch ma seryjnie).

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Leju dnia 2004-08-12 22:55:10 ]

musisz opisac wsystko co grzebałeś w silniku zapłon gaznik itp jak nie grzebałeś przy gażniku to rozrząd masz przestawiony

zgadzam sie z kunerem. za duzo luzu;). gaznik nieszczelny.

ps: zakladam ze rozrzad zlozony ok!

Rozżąd złożony na znakach ale z gaźnikiem jak sprawdzałem dzieją się różne żeczy nietylko luz na przpustnicy ale też gwint na zawoże elektromagnetyczny w gażniku jest wysiudany i lata jak chce. Gaźnik oddam w najbliszym czasie do regeneracji dzięki za pomoc.