MotoNews.pl
11 Jak zdjąć tylni zderzak w MK7? (59122/45)

Jak zdjąć tylni zderzak w MK7?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie - mam taki mały problem - ostatnio cofając wjechałem na konar dzewa wystający z ziemi połamałem zderzak (pękł) następnie w wyniku montażu zaworu do instalacji LPG "fachowcy" spowodowali większe pęknięcia i teraz chcę zdjąć ten zderzak do klejenia - i pytanko czy ktoś mógłby powiedzieć mi jak to zrobić - jak jest montowany i w których miejscach - ewentualnie może ma ktoś zdjęcie essiego bez tylnego zderzaka

zdjęcie zderzaka jest proste jak nic innego w tym samochodzie
po otworzeniu tylnej klapy na belce wzmocnieniowej której nie sposób nie zauważyć są cztery śruby, które wystarczy odkręcić...potem jeszcze dwie (lub 4 nie pamiętam) które trzymają dzerzak od strony nadkoli i to wszystko...

Dzięki za podpowiedź - nie domyśliłbym się żeby szukać śrub pod klapą z tyłu

A nie lepiej Ci kupic nowy (nie taniej)? Ceny to chyba od 80 zl sie zaczynaja.

Seba słusznie prawi..myślę że bardziej się opłaci chyba kupić nowy.....i tak zderzak do lakieru i tak....a naprawiany nie bedzie już tak wytrzymały i estetyczny jak wymieniony

Gdzie można dostać zderzak w tej cenie?

poszukaj na szrotach....
w Warszawie jest kilka takich miejsc...ale w Twojej okolicy ..nie mam pojęcia

.. ja sobie dziś chyba zdemontuje resztki mojego zderzaka .... coekawe jak się ędzie essik prezentował bez .... ....

Cytat:
2005-05-02 14:03:15, MiLy-SwIeTy pisze:
.. ja sobie dziś chyba zdemontuje resztki mojego zderzaka .... coekawe jak się ędzie essik prezentował bez .... ....

Ja moge Ci pomóc )) mam kilka śrubokrętów ))

.. to przyjeżdzaj do sącza .... ....

Wpadne Essikiem .... jak go zrobie

Cytat:
2004-08-16 12:21:52, Madex pisze:
Gdzie można dostać zderzak w tej cenie?

Jeżeli masz kolor P9 to miałbym może dla Ciebie zderzak, w oryginalnym lakierze bez konieczności malowania - tylko, że do wersji 1,6, a Ty jeżeli szukasz do Swojego, to masz 1,3...

Cytat:
2005-05-02 14:27:14, Kielek pisze:
Jeżeli masz kolor P9 to miałbym może dla Ciebie zderzak, w oryginalnym lakierze bez konieczności malowania - tylko, że do wersji 1,6, a Ty jeżeli szukasz do Swojego, to masz 1,3...

.. hehe ... KIEŁEK .... popatrz na date posta kolegi ... tio jush 10 miesięcy mineło ... wygrzebałem tego posta w arhiwum coby noowego nie tworzyć ...... a swoją drogą ile sobie cenisz za ten zderzaczek ....

zasugerowałem się odpowiedzią BaD_BoY_KrK
A cena - z racji moich płynności finansowych - a raczej braku pozostaje dla szukającego do malowania wysoka, a dla chcącedgo pomalowac - dobra. Tak czy inaczej koło 400PLN + przesyłka.
A za brak kłopotów z jeżdżeniem do lakiernika, zabawą w dobieranie lakierów, jakieś poprawki i szpachlowanka, które moga odpaść albo i nie, to i tak wg. mnie dobra cena. Płacisz i po 30min. masz nowy założony niebity zderzak, a swój jak jest w stanie całkiem całkiem to jeszcze możesz ożenić za 70PLN - ale nie sadzę, żebyś Swój Miły jeszcze komukolwiek sprzedał - no może jako siakieś arcydzieło

Cytat:
2005-05-02 16:28:27, Kielek pisze:
zasugerowałem się odpowiedzią BaD_BoY_KrK A cena - z racji moich płynności finansowych - a raczej braku pozostaje dla szukającego do malowania wysoka, a dla chcącedgo pomalowac - dobra. Tak czy inaczej koło 400PLN + przesyłka. A za brak kłopotów z jeżdżeniem do lakiernika, zabawą w dobieranie lakierów, jakieś poprawki i szpachlowanka, które moga odpaść albo i nie, to i tak wg. mnie dobra cena. Płacisz i po 30min. masz nowy założony niebity zderzak, a swój jak jest w stanie całkiem całkiem to jeszcze możesz ożenić za 70PLN - ale nie sadzę, żebyś Swój Miły jeszcze komukolwiek sprzedał - no może jako siakieś arcydzieło

.. hehe ... najprędzej jako arcydzieło ..... wystawie na aukcje ..... ..... hmm .... a co do TWOJEGO zderzaka tio hmmm ..... powiem tak że moja płynność finansowa na obecną chwile mocno kuleje .... ....