2107 - jak wyjąć skrzynie biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanko. Jesli mozna prosze o pilna odpowiedz.
Jak wyjac skrzynie z 2107?? Odkrecilem dziada, powypinalem wszystko. Cofnela sie moze z 2cm i dalej nie chce. Czy jest na to jakas metoda??
Od razu napisze ze najprawdopodobniej walnela mi tarcza sprzegla wiec mogly jej kawalki gdzies tam wpasc i zaklinowac skrzynie. Kawalki tarczy wyjalem nawet z zebatki rozrusznika (ktory btw chyba przy okazji sie spalil bo padl w tym samym momencie co sprzeglo, a wyjalem z zebatki rozrucha kawalek tarczy :/)

Prosze o szybka odpowiedz bo dostep do garazu mam tylko jeszcze do popoludnia

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-01-13 16:12:44 ]
[ powód edycji: zmiana tematu ]

Odkręciłeś plastik koło lewarka ? Pod wykładziną w kabinie jest taki dekielek plastikowy na 4 wkrętach. No i lewarek trzeba wyrwać.
Wygodnie jest jeszcze pozbyć się tej gumy między wałem a skrzynią. Bez niej masz więcej swobody w manewrach.
Przy sprzęgle raczej nie ma co się zaklinować.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2004-08-13 12:07:22 ]

W kabinie wykrecilem wszystko kolo lewarka, tak ze widze skrzynie. Gumy nie sciagalem tylko odkrecilem wal od strony mostu i przesunalem go tak ze juz nie przeszkadza. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy pomoze wbicie jakiegos biegu?? Wyczytalem na wegierskiej stronie ze trzeba wbij 1 lub 3, ja do tej pory probowalem ja wyjac na luzie